Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mihez kezdjek vele? Már...

Mihez kezdjek vele? Már mindent kipróbáltam és nagyon sír. :- ( ( (

Figyelt kérdés

7 hetes, 37. hétre született. két napja se éjjelem, se nappalom, egyfolytában sír, de nem úgy, mintha fájna valamije. 20 percnél többet nem alszik, max éjjel, de akkor is kb. kétóránként ébren vagyok vele. csak anyatejet kap és van itthon mérlegünk. néha megmérem, mennyit eszik, 80-100 grammokat. heti 20 deka körüli gyarapodás megvan. mégis éhes lenne?

hasfájós is, de már mindenféle trükköt bevetettünk és igazán semmi nem hat. kenguruba még nem merem tenni, hordozókendőnk nincs.

már kezdek attól félni, hogy kárt teszek benne. nem tudom, mit csináljak, nagyon kivagyok. nincs segítségem.

mit tegyek, hogy aludjon végre??? csak cicin alszik , de ha leveszem, 20 percen belül ébren van és ez megy napok óta. holott csak akkor veszem le, ha elengedi magától. evés után időnként mosolyog is álmában. lehet még így is éhes? vagy ha túl fáradt az alváshoz, akkor miért nem tud hosszabban aludni, ha végül mégis elalszik? vigyem orvoshoz?

2010. dec. 28. 16:38
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Infacol, hami előtt hasfájásra nem vált be? Ha van erkélyed, teraszod, próbáld meg babakocsiban altatni, tegyél még elé egy plédet,hogy ne áradjon be a hideg, hátha ott jobban alszik. Vagy vidd egy olyan helyiségben, ahol ki tudod nyitni az ablakot, persze jól öltöztesd fel. Lehet, hogy a hasfájás miatt ébred meg és sír, nem? Figyelsz rá, hogy miket eszel-iszol, hogy a tejcibe ne kerüljön semmi ami neki káros? Vagy hallottam már olyat is, hogy a tejcukrot nem tudja lebontani a szervezete, azért hasfájós.
2010. dec. 28. 16:44
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha a gyarapodása megfelelő akkor nem éhes, egyszerre is jó mennyiségeket szopik, biztosan más a baj. Talán hasfájás. Ha igen, akkor nehéz lesz az első 3-4 hónap. Én volt, hogy kórházba vittem a folyton (de tényleg nonstop) ordító lányom, mert azt hittem baja van, de nem volt. Ott mutatták a trükköt: szélcső! Így kérd a patikában. Ez egy sima kis gumicső, a keskenyebbik felét kell bekrémezve a baba fenekébe dugni és forgatni. Üreges így szabadon kijön a gáz ami csikarja. Nekünk egyedül ez vált be, se Infacol se Gripe water se semmi. Próbáld ki, párszáz forintos cucc és nagyon hasznos a babának is és neked is.
2010. dec. 28. 16:49
 3/11 anonim ***** válasza:

Hogy te is megnyugodj, egy orvosi vizsgálat ártani nem fog. Nem te leszel az egyetlen aggódó anya, aki "megnyugtatásképp" viszi a babát.

Nagyon nehéz, ha fáradt és álmos vagy, idegileg is kimerült, de az első időszak az ilyen.

Gondolj arra, hogy nem tart örökké, egyszer elmúlik, és mire észbe kapsz, a gyereked ott ül az asztal mellett és majszolja a mézeskenyeret. Most nem sokat segít rajtad, de nekem jól esett arra gondolni, hogy el fog múlni.

A babának a szopizás NEM CSAK ÉTKEZÉS. Ez neki olyan, mint a második köldökzsinór.

A szoptatás neki jól esik, ha fázik, biztonságban akarja érezni magát, éhes, szomjas, nyugtalan, álmos, vagy fáj a hasa. Az anyatej tartalmaz olyan anyagokat is, amik görcsoldóak.

Próbáld meg, hogy lefekszel az ágyba, magad mellé, vagy a karodba fekteted a picit, és tudsz szundikálni, amíg ő szopizik. Nem lesz baja, és nem tudsz olyan mélyen aludni, de legalább pihensz. Esetleg fektesd a hasadra, (minél több bőrötök érjen össze), és takard be, úgy is tudtok napközben pár percet aludni.

Ha te ideges vagy, ő is ideges. Ez van, nem tudsz mit tenni. Amíg nem nyugszol meg, addig ő is ideges, amire egyértelmű megnyugtatás számára a szopizás.

Próbálj meg vele együtt beülni egy kád meleg vízbe, ő is lenyugszik, te is, és a bőrkontaktus jót fog neki tenni.

Arra próbálj meg berendezkedni, hogy most kb. egy évig az életed erről fog szólni, nem lesz habos torta. Az az elsődleges dolgod, hogy szoptass, pelenkázz, ugorj, ha sír, és nem a háztartás, meg a többi.

A sírós babákkal nagyon nehéz, mert akinek a gyereke nem ilyen, az el se tudja képzelni. De rengeteg "okos, jóindulatú" tanácsot tudnak adni, hogy mit tegyél, mint ne tegyél, és bezzeg ők... Az ilyenekkel nem kell törődni, nem kell nekik megfelelned.

Kitartás!

Mikor lediplomázik, jól kialszod magad! :D

2010. dec. 28. 16:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Ebből a helyzetből nehéz megmondani az okokat, de szerintem inkább oksorozatról lehet szó. A lényeg, ha te is ingerült vagy akkor egymást generálva lesztek idegesek és ezt a gyerek nyugtalansággal jelzi vissza. Az is lehet, hogy kevés a tejcsi, de ha így van akkor próbálj meg lefejni és odaadni pótlásnak (persze nem cumisüvegbő). Ha túl sok híg tejet iszik az pedig a hasfájósságot eredményezheti és persze a rövid alvásokat. Utána pedig a kialvattlanságnak köszönhető az állandó sírás. Ez egy ördögi kör. Szerintem próbáld meg jóllakatni és hátha tovább aludna, és valahogy megszakítani ezt a kört.Ja és persze dajkáld minél többet a testeden, hogy ezzel is megerősítsd a kapcsolatotokat. Kitartást és próbálj meg valami segítséget keríteni magadnak.
2010. dec. 28. 16:52
 5/11 anonim válasza:

Minden étkezés után a büfit várd meg.

És hason altasd. Még pici ezért nem mászkál az ágyban tehát nem tud az ágyrácshoz beszorulni. Ezt azért írom, mert mindjárt írják a bölcsőhalálriogatók, hogy jaj csak hason ne. Szóval, ha van rácsvédő azt vedd, le, hogy a légáramlás szabad legyen.

Nekem mindhárom sírós babámnál a hason fekvés vált be és oldotta meg a problémát.

Sok szerencsét és nézz rá gyakran.

2010. dec. 28. 17:10
 6/11 anonim ***** válasza:

A Liptai Klaudia mondta egyszer, hogy ő ilyenkor kiment a szobából, megtekergetett egy törölközőt, és mikor érezte, hogy elszállt a feszültség ment vissza a lányához. (Ő is félt, hogy kárt tesz benne)Te is elöszőr vezesd le a feszültséget. Utána nyúlj hozzá, mert érzi a feszültséget, nem beszélve arról, hogy a hormonok átmennek az ő szervezetébe az anyatejen keresztül, így ő is feszült lesz.

Szerezz önbizalmat, nagyon jó anya vagy, tudod mi a teendőd és ha kellő önbizalommal nyúlsz hozzá, meg fog szűnni.

És próbálkozz, fázik, melege van. Van olyan hogy minden alkalommal máshogy nyugszik meg, alszik el. Zenére, búgásra, énekre, hason, háton, oldalt, hordozóban, babakocsiban. És nyugi, nyugi és magabiztosság.

2010. dec. 28. 17:15
 7/11 anonim ***** válasza:
51%

"kenguruba még nem merem tenni, hordozókendőnk nincs."

Hát vegyetek. 6000 Ft-ért már lehet kapni új Nandut, használtan még olcsóbban kínálják. Rengeteget segíthet, merrt amíg rajtad van a pici, nem sír, jókat alhat, a hasfájása is enyhül, a te két kezed meg szabad marad.

Valamelyik dunántúli kórház koraszülött osztálya épp most fog beszerezni 10 hordozókendőt, ők is látják, hogy ez mennyire fontos és hasznos eszköz.

2010. dec. 28. 18:13
 8/11 anonim ***** válasza:

Szerintem hasfájása van! Nálunk is ugyanez volt. :( A kisfiamnál 4 hetesen kezdődött a hasfájás, a szívem szakadt meg érte! Én többször voltam ügyeleten vele, nem érdekelt, hogy mit gondolt rólam az orvos! Megnézték azt is, hogy laktózérzékeny-e, gasztroenterológus szerint a refluxa sem vészes.

Nálunk, ami enyhítette a tüneteket:

- az étkezésem gyökeresen megváltoztattam: semmi puffasztó, édesség, sok cukor és semmi tejtermék

- nem kapott mindig cicit. A fiam 6 hetesen már 160 g-okat képes volt szopni, persze hogy fájt a pocakja! No, meg, ha mindig szopizik a gyomra folyton emészt, így akár attól nem alszik. Ha már nagyon sírt a ciciért, akkor azt a mellem kapta, amiből utoljára szopott. Így nem az előtejet ette, ami tele van laktózzal.

- szoptatás után ki kell várni, hogy büfizzen, esetleg a felesleget kibukja. Ez nálunk akár 20 perc is volt. A válladra rakd a babát, úgy hogy a kis feje kicsit már lógjon.

- amit a gyerekem szeretett: alkaromra vettem, a feje volt a könyökhajlatomnál a pocijánál a tenyerem. Így az nyomta a hasát, és tudott pukizni.

- minden pelusozásnál tornáztattam: lábait felnyomkodtam a hasához, egyszerre és külön-külön is.

- szélcső: ahogy már egy korábbi válaszoló írta! Vegyél, mert nagyon-nagyon hasznos!!! Nyugi, nem fáj a babádnak.

- espumisan csepp, minden étkezés előtt

- és a sokat vitatott hason altatás. Én úgy raktam le, és sokkal jobban aludt így! Nekünk van légzésfigyelőnk, úgy gondoltam, hogy az beriaszt, ha nem vesz levegőt. Persze így is rettegtem, nehogy baj legyen!

Nekünk ezek beváltak, nem mondom, hogy megszüntették, de jobb lett a helyzet. A gyerekem 7 hónapos, 4 hónapig nagyon megkeserítette az életünket a pocakfájás! De akkor szinte egyik napról a másikra elmúlt! Te is el fogod felejteni ezt a nehéz időszakot! Írod, hogy nincs segítséged. Férjed? Amikor a babácska alszik, aludj Te is! A háztartás ráér! Kitartást!

2010. dec. 28. 19:33
 9/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is az Infacol hozott némi javulást annak idején.

MINDEN étkezés előtt egy adagot adj neki, és ha nem is azonnal, de pár étkezés után már érezhetően hatni fog.

Nálunk egyébként a szoptatós tea volt a bűnös.

Másfél napig FOLYAMATOSAN ordított a kislányom, olyan iszonyú hascsikarása lett az általam ivott rohadt szoptatós teától.

Gondold végig, mit eszel, vagy iszol, amitől baja lehet, és azt mellőzd.

Valamint a meggymag-párna is használ valamennyit, mikroban fel kell kicsit melegíteni, a pocójára tenni, és imádkozni a csodáért.

Valaki ajánlott a hason altatást, sógornőm kislányánál az hozott érdemi javulást.

És csak annyit tudok mondani, hogy kitartás!

Mindent túl fogsz élni Te is, és a babádat sem csapod agyon végül, én is sokszor voltam ebben a lelki és testi állapotban, mint most te, és már két éves a lánykám...

Sokszor összeomlottam, de aztán megkegyelmezett, és pár húzós éjszaka után jött pár könnyebb.

Egyébként a mai napig ébred még éjjel.

Sajna vannak ilyen nehezen alvó gyerekek...

2010. dec. 28. 19:48
 10/11 anonim ***** válasza:

Nálunk is ez volt. Hason aludt rajtam én fotelban üldögéltem...ha letettem már fenn is volt. De sok kép van róla...úgy néztem ki mint egy zombi.

Nekünk nem vált be semmi, csak a gyógyszertári kevert por amit a doktornő ír fel hasfájásra. Ügyeletre is kerültünk a nagy pocakfájástól.

Hordozókendő jó ötlet, nekünk még rezgős pihenőszékünk is volt...meg is van, mert hintaszék is, most is használja :)

Az rázza a popóját és a pocaknak is jó nekem sokszor aludt benne délután amikor már nagyon muszáj volt főznöm, mosnom stb. Állíthatós a háttámlája.

Amíg tudod vagy apuka tudja. Nagyon szeretik ha az alkaron hassal lefelé "repülősben" fekszik. Keze lába lóg le kétoldalt, fejecskéje a tenyérben és lassan ütemesen kicsit ringatni. Az én babám azt is imádta.

Mivel szoptatsz étkezésedre is ügyelned kell. Zsíros, fűszeres, puffasztó ételeket kerülnöd kell. Rostdús, vitamindús viszont kell. Alkohol szintén kerülendő. Kérdezz rá, hogy enyhe homeos nyugtatót szedhetsz-e. Attól neked is könnyebb lenne. (én kétpofára zabáltam szó szerint úgy kivoltam, de nekem tápszeres volt a babám)

Kitartás...ha úgy érzed kész nem bírod akkor ne szégyelld kérni a védőnőd (ha megbízható) és szakember segítségét. Vannak nehéz természetű babák, és nekünk ki kell bírni ép ésszel, mert mi vagyunk az anyukájuk. :)

2010. dec. 28. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!