Hogy kezdjek neki a főzelék főzéséhez az 5 hónapos babának?
mindenképp hozzátáplálsz?
a könnyen emészthetőkkel kezdünk pl. krumpli, répa, cékla. babának hámozva, felkockázva jobb főzni, kevés vízben (ha már nagyobb lesz, akkor jó héjában). egyszerre csak 1 új ízt próbálj, és nézd a hatását (a krumpli, répa nagyon megfoghatja a székletét, ezért ezeket jobb gyümölccsel keverve adni, vagy sütőtökkel). a sütőtököt sütőben sütni a legjobb.
lényeg, hogy só, cukor, fűszer még nem kell neki (majd 8 hótól lehet zöldfűszereket adni). ha szükséges, 1 kanál olivaolajjal lehet keverni.
Szinte mindent úgy csináltam, mint amit az első válaszoló írt.
A répát, krumplit, céklát, sütőtököt felkockáztam, megfőztem, összeturmixoltam. Ízesítés nélkül adtam neki. Olíva olajat is csak később tettem hozzá, talán 7 hónapos kora körül. Enyhén fűszerezett ételek 8 hónapos kora után kapott.
Ha valamit már evett, akkor összekevertem neki ezt-azt, pl. sütőtököt répával, krumplit almával.
A céklát alufóliában sütöttem meg neki a sütőben, bár főzni is lehet, csak akkor kevesebb vitamin marad benne.
Lányom először amúgy almát és őszibarackot evett, utána jöttek a zöldségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!