A főzelék így is főzelék?
Gondolok arra,hogy ha nincs semmivel sűrítve,pl. sinlac-kal,habarással,stb...csak összepürésítem?
És növényi olajat sem használok,ez kellene? Ti hogy használjátok és miért? (fél éves baba)
Szia! Én is csak pürésítem neki, csak egy kis kávéskanálnyi olajat teszek bele. (9 hónapos babó)
(A különféle növényi olajok jó vitamin- és tápanyagforrások, ezért nélkülözhetetlenek a baba étrendjéből. A napraforgó-, kukorica- tökmag- és búzacsíraolaj például rengeteg E-vitamint tartalmaz, de nemcsak emiatt fontos résztvevői a baba étrendjének, hanem azért is, mert segítenek a zsírban oldódó vitaminok felszívódásában, védik a belső szerveket, és még a testhőszabályzásban is résztvesznek. - ezt a netről másoltam, így jobban el tudtam "mondani" :))
èn soha semmivel nem sürítettem.
sokmindenhez krumplit majd rizst tettem, ezt ha püeited egyböl besürüsödik. ha egyiket sem akkor natur rizs lisztet tettem hozzá.
habarást még félévesnek nem is használhatsz.
miért ne lenne fözelék?
a fözelék minden ami kicsit sürübb és zöldségböl van. külföldön ezeket krémlevesnek hívják. már nem egyszer edtem vendégségben is és étterembe is pl ugyan olyan fözeléket mint anyukám csinál csak krémlevesként volt. állt benne a kanál.
Az első tökéletesen leírta, hogy miért kell pici olajat használni: a zsírban oldódó vitaminok felszívódása miatt - így tud a legjobban hasznosulni mind a szervezetében.
És attól, hogy nincs sűrítve, attól még teljesen megfelel a babának, max. én nem főzeléknek, hanem zöldségpürének hívtam. :)
Köszönöm!
Akkor pl. a magunknak használt sima napraforgóolajból tegyek bele? Milyen más olajat érdemes még venni? Azt látom,hogy az első válaszoló leírta,de nyilván nem venném meg az összeset...
Még1x köszi!
Oké,köszi.
Természetesen én sem habarom vagy ilyesmi a főzeléket,csak azért írtam,mert nem kifejezetten csak 6 hónapos babára vonatkoztattam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!