Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A főzelék így is főzelék?

A főzelék így is főzelék?

Figyelt kérdés

Gondolok arra,hogy ha nincs semmivel sűrítve,pl. sinlac-kal,habarással,stb...csak összepürésítem?

És növényi olajat sem használok,ez kellene? Ti hogy használjátok és miért? (fél éves baba)


2011. aug. 30. 11:36
 1/7 anonim ***** válasza:
94%

Szia! Én is csak pürésítem neki, csak egy kis kávéskanálnyi olajat teszek bele. (9 hónapos babó)

(A különféle növényi olajok jó vitamin- és tápanyagforrások, ezért nélkülözhetetlenek a baba étrendjéből. A napraforgó-, kukorica- tökmag- és búzacsíraolaj például rengeteg E-vitamint tartalmaz, de nemcsak emiatt fontos résztvevői a baba étrendjének, hanem azért is, mert segítenek a zsírban oldódó vitaminok felszívódásában, védik a belső szerveket, és még a testhőszabályzásban is résztvesznek. - ezt a netről másoltam, így jobban el tudtam "mondani" :))

2011. aug. 30. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

èn soha semmivel nem sürítettem.

sokmindenhez krumplit majd rizst tettem, ezt ha püeited egyböl besürüsödik. ha egyiket sem akkor natur rizs lisztet tettem hozzá.

habarást még félévesnek nem is használhatsz.


miért ne lenne fözelék?


a fözelék minden ami kicsit sürübb és zöldségböl van. külföldön ezeket krémlevesnek hívják. már nem egyszer edtem vendégségben is és étterembe is pl ugyan olyan fözeléket mint anyukám csinál csak krémlevesként volt. állt benne a kanál.

2011. aug. 30. 11:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:

Az első tökéletesen leírta, hogy miért kell pici olajat használni: a zsírban oldódó vitaminok felszívódása miatt - így tud a legjobban hasznosulni mind a szervezetében.

És attól, hogy nincs sűrítve, attól még teljesen megfelel a babának, max. én nem főzeléknek, hanem zöldségpürének hívtam. :)

2011. aug. 30. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Akkor pl. a magunknak használt sima napraforgóolajból tegyek bele? Milyen más olajat érdemes még venni? Azt látom,hogy az első válaszoló leírta,de nyilván nem venném meg az összeset...

Még1x köszi!

2011. aug. 30. 12:08
 5/7 anonim ***** válasza:
Én normál napraforgó olajat, vagy hidegen sajtolt olívaolajat szoktam használni. Attól függ, milyen étel, valahogy érzem, melyikhez mi passzol. :)
2011. aug. 30. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim válasza:
A főzelék attól még főzelék. A féléveseknek még nem kell habarással stb. sűríteni a főzeléket. Összepürésíted magában vagy krumplival, rizzsel stb. és kész. Fél éves kortól tegyél bele decinként egy kávéskanál olajat. Én extra szűz olivaolajat használok. Ez fontos, mert a többszörösen telített zsírsavak kellenek a szervezetébe, illetve a zsírban oldódó vitaminok felszívódásához is kell.
2011. aug. 30. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:

Oké,köszi.

Természetesen én sem habarom vagy ilyesmi a főzeléket,csak azért írtam,mert nem kifejezetten csak 6 hónapos babára vonatkoztattam.

2011. aug. 30. 13:22

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!