5 hónapos babámmal melyiket válasszam, hogy velünk alszik egy ágyban, de az hosszú távon nem jó, vagy hogy a kiságyában altassam el, ami pedig most nagyon nehéz?
Óvónőként én is azt tudom mondani, amit előttem már elmondtak: szoktasd most a saját ágyába. Később, ha megriad, úgyis nálatok fog kikötni, de nem jó, ha még 5 évesen is ott alszik.
Rengeteg gyerekkel találkozom, de egyetlen egyet sem ismerek, aki kért volna saját ágyat, így cáfolnám a "legtöbb gyerek" választ, inkább úgy vélem, az együttalvás kényelmét nagyon kevés gyerek adja fel idp előtt. És nem 2-3 éves korban kérik a saját ágyat, inkább nagycsoportos, iskolaérett korban. Ami azért együttalvásból indokolatlanul hosszú idő.
Arról nem is beszélve, hogy a babád még mindig nem tudja, milyen segítség nélkül elaludni, ha nem szoktatod hozzá, sosem tanulja meg, és később csak gondjai kesznek emiatt. Ahogy nektek is.
Szia!
Az en lanyom is fekve szopi kozben alszik el. Mindig varok egy kicsit, aztan ha mar melyen alszik berakom a kisagyba. Neha elofordul, hogy en is elalszom, foleg az ejszakai eteteseknel, de olyankor mindig buntudatom lesz, mert barmi tortenhet vele a nagyagyban, leeshet, rafordulunk vagy a takarot rahuzzuk. Eleinte nekem is mindig felebredt mozgatas kozben, de mostanra mar hozzaszokott, illetve volt hogy a kisagy hidegebb volt mint a nagyagy es arra ebredt meg, ezert mindig rakok egy anyagpellust ala, es azzal egyutt rakom at.
Először is, mi csak véleményt, tapasztalatot tudunk írni. Nektek kell eldönteni, hogy mi a jó.
Az én tapasztalatom:
3 hónapos koráig köztünk aludt, imádtuk. De úgy döntöttünk, hogy hosszú távon ez nem jó, át kell rakni a kiságyba. Sikerült is, habár tényleg elég nehezen ment, de keménynek kell lenned. A lényeg az, hogy bárhogy döntesz, ki kell tartanod mellette, nem csinálhatod azt, hogy egyik nap átrakod, a következőn, meg megsajnálod és mégis köztetek alszik, aztán megint a kiságyban. Következetesnek kell lenned. Most az enyém is 5 hónapos. Hiányzik, hogy nem alszik velem, de sokkal jobb így neki is, meg nekünk is. Mi is nyugodtan alszunk és ő is. És nem mellékesen házas életünk is símább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!