Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babámmal melyiket...

5 hónapos babámmal melyiket válasszam, hogy velünk alszik egy ágyban, de az hosszú távon nem jó, vagy hogy a kiságyában altassam el, ami pedig most nagyon nehéz?

Figyelt kérdés
Este mellettem szopi közben elalszik, és ha nem mozgatom meg, nem is ébred fel. Ha viszont megpróbálom áttenni az ágyába, rödtön felébred. Az ölemben is elalszik pár perc alatt, de mihelyt leteszem, felébred, és ezt szoktuk "játszani" akár másfél órán keresztül is. Most erőltessem a kiságyat, vagy ne?
2010. dec. 26. 00:24
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
55%

Óvónőként én is azt tudom mondani, amit előttem már elmondtak: szoktasd most a saját ágyába. Később, ha megriad, úgyis nálatok fog kikötni, de nem jó, ha még 5 évesen is ott alszik.

Rengeteg gyerekkel találkozom, de egyetlen egyet sem ismerek, aki kért volna saját ágyat, így cáfolnám a "legtöbb gyerek" választ, inkább úgy vélem, az együttalvás kényelmét nagyon kevés gyerek adja fel idp előtt. És nem 2-3 éves korban kérik a saját ágyat, inkább nagycsoportos, iskolaérett korban. Ami azért együttalvásból indokolatlanul hosszú idő.

Arról nem is beszélve, hogy a babád még mindig nem tudja, milyen segítség nélkül elaludni, ha nem szoktatod hozzá, sosem tanulja meg, és később csak gondjai kesznek emiatt. Ahogy nektek is.

2010. dec. 26. 10:49
 12/25 anonim ***** válasza:
40%
Én 3 példát tudok mondani az ismeretségi körömből: az egyiknél a 4 éves kisfiú maga akart átmenni a saját szobájába, illetve ágyába az addigi együttalvás ellenére, illetve 2 olyan ismerősöm is van, akik újszülött baba kortól külön szobában, és ágyban altatták a kicsit, és mégis, mindkét család most attól szenved, hogy bekéredzkednek a gyerekeik a nagyágyba, az egyik 3 éves, a másik 5...
2010. dec. 26. 15:12
 13/25 A kérdező kommentje:
Igyekszem a kiságyban altatni, de van, hogy nagyon nem sikerül, pl tegnapelőtt éjjel 3/4 12-kor lett elegem, lefeküdtünk az ágyba, és szopi közben el is aludt. Van köztetek olyan, aki így volt? Hogy hol itt aludt a baba, hol ott?
2010. dec. 27. 12:36
 14/25 anonim ***** válasza:
55%
Nagyon szerettem,meg kenyelmes is volt a szoptatas szempontjabol,nem egesz ejszaka aludt velunk egy agyban,de mivel egy szobaban,ezert csak kivettem,magam melle,o evett en felalomban szunditottam,sokszor teljesen es csak reggel tettem vissza.aztan egy ejjel a ferjem fordult egyet almaban a paplannal egyutt,ami pont a kicsi fejen landolt,meg szerencse,hogy ebren voltam.innentol kezdve a kulso oldalra tettem a kicsit,ugy voltam vele,hogy ugyse alszom el,de egy ejjel epp csak nehany pillanatra sikerult elaludnom,ez eleg is volt arra,hogy a kicsi leessen az agyrol!ez volt az utolso alkalom,hogy fekve szoptattam a mi agyunkban ejjel.bar most mar nem szopizik,meg mindig velunk alszik egy szobaban,de ezen a heten bekoltozik a sajat szobajaba es biztos,hogy jobb lesz neki,mert a ferjem horkol,mint a medve :) amugy mindenfele idomitas nelkul megtanult egyedul elaludni,de en szeretek ott lenni vele,mikor elalszik,de ha egyedul hagyom,akkor is gond nelkul szundit el!minden jot nektek,boldog uj evet egyutt vagy kulon agyban is!!!:))
2010. dec. 28. 22:46
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az en lanyom is fekve szopi kozben alszik el. Mindig varok egy kicsit, aztan ha mar melyen alszik berakom a kisagyba. Neha elofordul, hogy en is elalszom, foleg az ejszakai eteteseknel, de olyankor mindig buntudatom lesz, mert barmi tortenhet vele a nagyagyban, leeshet, rafordulunk vagy a takarot rahuzzuk. Eleinte nekem is mindig felebredt mozgatas kozben, de mostanra mar hozzaszokott, illetve volt hogy a kisagy hidegebb volt mint a nagyagy es arra ebredt meg, ezert mindig rakok egy anyagpellust ala, es azzal egyutt rakom at.

2010. dec. 28. 23:17
 16/25 anonim ***** válasza:
52%
én is a külön ágyra szavazok. mindenkinek jobb így, még ha te ezt most nem is így érzed. :)
2010. dec. 28. 23:19
 17/25 anonim ***** válasza:
Az első gyermekem velünk aludt, és nagyon keserves volt erről leszoktatni. Esze ágában sem volt saját ágyat kérni. Akkor tapasztalatlan voltam, elcsesztem. :) Utána a többinél (4 gyermekem van) azt csináltam, hogy 3-4 hónapos korukig a miénk mellett volt a kiságyuk, de gyakran köztünk aludtak el szoptatás közben. Amikor kialakult az alvási ritmusuk, akkor külön szobát kaptak. Áttettük a kiságyat a megszokott alvósjátékkal, képekkel, és mellé egy heverőt. Fürdés után elaludtak a cicin, akkor betettem őket az ágyikójukba. Kicsit felébredtek olyankor, de fél percen belül visszaaludtak, és durmoltak reggelig. Lesz egy pár napos átmeneti időszak, de a babák nagyon alkalmazkodóak, és hamar megszokják az új szitut. Azt is tapasztaltam, hogy nem mindegy, hogy milyen pózban teszem le őket. A legkisebb, aki most tíz hónapos, pl csak hason fekve alszik jól. Néha "gonosz" anyaként akár öt percig is hagytam őket sírni. Nem volt újabb szopi, csak megsimogattam őket, és kaptak egy puszit. Max egy hét alatt belejöttek, hogy ők most már nagyfiúk/nagylányok, akik külön alszanak.
2010. dec. 29. 07:03
 18/25 anonim ***** válasza:
kompromisszum! told a kiságyat rács nélkül az oldalad mellé az ágyatokhoz. Így mikor elalszik, csak átgurítod. Nálunk nagyon bevált, 2 és fél évesen lett saját szobája (akkor építettünk neki) átkerült tök új gyerekágyban oda, egy szó nélkül simán átszokott.
2010. dec. 29. 09:30
 19/25 anonim ***** válasza:

Először is, mi csak véleményt, tapasztalatot tudunk írni. Nektek kell eldönteni, hogy mi a jó.

Az én tapasztalatom:

3 hónapos koráig köztünk aludt, imádtuk. De úgy döntöttünk, hogy hosszú távon ez nem jó, át kell rakni a kiságyba. Sikerült is, habár tényleg elég nehezen ment, de keménynek kell lenned. A lényeg az, hogy bárhogy döntesz, ki kell tartanod mellette, nem csinálhatod azt, hogy egyik nap átrakod, a következőn, meg megsajnálod és mégis köztetek alszik, aztán megint a kiságyban. Következetesnek kell lenned. Most az enyém is 5 hónapos. Hiányzik, hogy nem alszik velem, de sokkal jobb így neki is, meg nekünk is. Mi is nyugodtan alszunk és ő is. És nem mellékesen házas életünk is símább.

2010. dec. 29. 12:07
 20/25 anonim ***** válasza:
Példát én is tudok mondani. A barátnőmnek 2 gyereke van az egyik 9 éves a másik 6 és az egész család egy szobában alszik, a 6 éves velük az ágyban, a 9 évesnek oda van tolva egy másik ágy a francia ágy mellé, mert olyan jó volt, hogy a gyerek ott alszik velük, most már nem jó de nem tudják "áttenni" őket a saját szobájukba! 250 nm-es házban laknak és 1 szobában alszanak mind a négyen. Szerintem ez nem természetes és aki azt mondja , hogy a gyerek a szülőkkel kell, hogy aludjon mert az milyen jó, az téved! Azért mert család lettünk még nem kell összenőni, és a gyereket hozzá kell szoktatni bizonyos dolgokhoz az Ő érdekében és a mienkben is!
2010. dec. 29. 12:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!