Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babámmal melyiket...

5 hónapos babámmal melyiket válasszam, hogy velünk alszik egy ágyban, de az hosszú távon nem jó, vagy hogy a kiságyában altassam el, ami pedig most nagyon nehéz?

Figyelt kérdés
Este mellettem szopi közben elalszik, és ha nem mozgatom meg, nem is ébred fel. Ha viszont megpróbálom áttenni az ágyába, rödtön felébred. Az ölemben is elalszik pár perc alatt, de mihelyt leteszem, felébred, és ezt szoktuk "játszani" akár másfél órán keresztül is. Most erőltessem a kiságyat, vagy ne?
2010. dec. 26. 00:24
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
55%
Ha jó így nektek, akkor minek erőltetni a kiságyat? Viszont arra készülj fel, hogy egy-két évig még veled fog aludni. Ha ezt bevállalod, akkor hajrá! :-) Az együttalvás király dolog, én nagyon élvezem, amikor mellettem szuszog a kisfiam. És praktikus is, mert nem kell kikelni az ágyból, ha meg akarom vígasztalni vagy etetni, és a férjem sem ébred fel.
2010. dec. 26. 00:30
 2/25 anonim ***** válasza:
83%

Ha nektek kényelmes és jó, akkor maradjon köztetek, de arra készülj fel, hogy lehet 5 évesen is ott alszik köztetek, ami már nem lesz olyan kényelmes! Az egyik ismerősöm így járt és nem tudja visszaszoktatni a saját ágyába a gyerekét.

Az én lányom 11 hónap alatt 4x aludt köztünk, de egyszer nagyon megijedtem, mert felkeltem és a lányom sehol, az ágy végében aludt és az a szerencse, hogy van vége az ágynak, különben leesett volna! Azóta csak az ágyában alszik, az a legbiztonságosabb.

2010. dec. 26. 00:44
 3/25 A kérdező kommentje:
Hát igen, és is félek, hogy megsérülhet a nagyágyban. Attól viszont nem, hogy 5 évesen is velünk aludna, erre szerencsére jó példákat látok magam körül. De az, hogy a következő (pl.) két évben jó lenne-e?..
2010. dec. 26. 01:08
 4/25 anonim ***** válasza:
39%

Én is elkövettem azt a hibát, hogy 1 évesen egy kórházi program után magam mellé vettem. Most kínlódhatok, hogy szoktassam vissza a saját ágyába...

Hidd el, a férjed nagyon nem fogja értékelni, hogy a szexre irányuló kíséretei elakadnak egy babában, meg te se fogod szeretni, ha csak a spejzban, fürdőkád szélén, kémény peremén jön össze egy gyors numera... ilyenkor költözik ki a pasi a kanapéra és csajozik be egy idő után, mert felborul a biológiai egyensúlya...te meg hiába szeretnél szexelni, a gyerek kapásból megakadályozza, aztán hiába magyarázod a pasidnak, hogy te akarod, csak nem jön össze...

2010. dec. 26. 01:09
 5/25 anonim ***** válasza:
59%

Én még most szoktatnám a saját ágyába.Hidd el sokkal könyebb most,hogy nem tud magától visszamenni akár az éjszaka közepén a ti ágyatokba..

Nagyon fogod szivni a fogad ha rászoktatod és ovodás korában nem fogja érteni,hogyha eddig lehetett most miért nem. Sőt ezt már 2-3 évesen is tudni fogja.

2010. dec. 26. 01:10
 6/25 anonim ***** válasza:
93%
Ráadásul bár szinte kizárt,hogy egy anya ráfekszik a babájára,viszont sokkal nyugodtabban,pihentetőbben lehet aludni úgy,hogy tudod ő is biztonságban van,és te is úgy fekszel ahogy neked kényelmes. Meg én azt mondom,mindenkinek legyen egy saját ,csendes zuga ahol jót aludhat,úgy hogy mások zavarnák. Ezt a babára is értem.
2010. dec. 26. 01:12
 7/25 anonim ***** válasza:
36%

A szülőkkel egy ágyban alvó babák renszerint 2-3 éves korukban maguk kérnek saját ágyat. Kivétel persze mindig van, és akik az együttalvást nem próbálták, naná hogy a kivételekkel fognak téged riogatni.

Csináld úgy, ahogy nektek jó, beleértve a babát is. Jó kompromisszum lehet pl, ha a kiságyat a nagyágy mellé toljátok, a fekvőfelületet egy szintre hozzátok, a nagyágy felőli rácsot leveszitek. Így külön ágya van, de tőled csak egy karnyújtásnyira. Ha szopiztatni kell, csak a másik oldaladra fordulsz, és akár alhatsz is tovább.

2010. dec. 26. 01:14
 8/25 anonim ***** válasza:
51%
A kiságyat tedd a tietek közelébe, ha felébred megsimogatod betakarod és elsétálsz, sajna ha kényelemből magad mellet altatod az lesz a vége hogy évek múlva is ott alszik veletek. Ha felébred ne kezdj vele "játszani" csak hagyd az ágyában hozzászokik hogy anyú nem kapja fel rögtön ha rázendit magától megtanul elaludni.
2010. dec. 26. 01:16
 9/25 anonim ***** válasza:
66%

A sógornőm azt mondta,hogy a gyerek aludjon csak vele,mert olyan jó,hogy érzi maga mellett,hogy a kicsi biztonságban érzi magát,és azokat is mondogatta a,mit az első író írt..Hiába mondtuk neki,hogy idővel több gondja lesz..

- a férjének később nem fog tetszeni,mert ő nemcsak anyát szeretné látni a sógornőmben hanem a NŐT is.Persze a kicsi mellett elég nehéz a szex.

-Idővel a gyerek teljesen természetesnek vette,hogy ő ott alszik a nagy ágyban.

-amikor végre észbe kapott a sógornőm a lánya már 4 éves volt.Hát persze,hogy hajnalig tartó hisztik következtek,mert nem akart továbbra sem külön aludni.

-A sógorom teljesen elhidegült a nejétől.

Szóval én neked is csak azt tudom tanácsolni(vagy megfogadod vagy nem) hogy amíg kicsi addig minél előbb rá kell szoktatni,hogy külön a kiságyában aludjon..Pár napig sírni fog,de utána elalszik ott is egyből..

Vagy csinálhatod azt amit a sógornőm,és hagyni,hogy veled aludjon,de evvel évekig tartó gondokat akasztasz a nyakadba,és hidd el később lesznek ennél nagyobb problémáid is..

2010. dec. 26. 02:14
 10/25 anonim ***** válasza:
75%

Életemben nem láttam még gyereket aki saját ágyat kért 3 évesen! Ismerősömnél a 6 éves gyerek is, meg a 3 éves is velük egy ágyban alszik.

Én kitartottam az elején mikor nehéz volt, és nem bántam meg. Saját ágyuk van, ha már nem szoptak éjjel saját szobában is aludtak. Tényleg kell a privát szféra akkor is, ha imádom a gyerekeimet.

2010. dec. 26. 07:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!