Mit tegyek, hogy anyós hagyja békén a kisbabámat?
Megszületett a kisbabám. Anyósékkal lakunk. Nem bírom már, hogy állandóan illetve mindennap berongyol a szobába a kisbabámhoz és össze-vissza nyúzza-vonja meg össze-vissza nyálazza! Engem nagyon zavar már.
A kisbabának apja és anyja is van! Mi szeretnénk nevelgetni, úgy hogy az anyósék nem okoskodnának mindenben, nem szólnának bele a dolgokba. Abba, hogy mi lenne a jó neki, miket kell neki venni meg stb..
Nincsen magánéletünk! Pedig mi egy külön család vagyunk akik nem tartoznak beszámolóval a szülőknek!
Már rettegek a délutántól mikor ő jönn a munkából. Erről már beszéltünk velük (párom is szólt nekik) hogy szeretnénk egy kis magánéletet.
Ha mi megyünk valahova ők mindig megkérdezik hova megyünk. De bezzeg mikor ők, akkor nem mondanak semmit csak eltünnek!
Számomra ez nagyon idegesítő!!!
Albérletet nem bírnánk fizetni, az én szüleimnél nem megoldható sajna.
Mit csinálhatnék még ezen kívűl?
Őszintén már attól is kirázz az ideg ha tudom, hogy ők is itthon vannak! Mindíg arra kell figyelnem mikor jönnek be a szobába. Idegesen nem lehet szoptatni se.
Félek megzavarják így a baba-mama kapcsolatomat. Mert félek, hogy mikor nyitnak ránk!

megszokod vagy megszöksz.
az anyós háza, anyós életébe ti beköltöztetek, gyereket vállatatok, és most azt akarod hogy ö maradjon ki az életedböl. hát költözz el.
nem hinném hogy te örülnél ha lenne egy lakásod és anyósod oda költözne az egyik szobába, és mikor te odamennél hozzá elküldene. biztos kikérnéd magadnak hogy az a te lakásod és akkor mész be hozzá mikor akarsz. szóval ha nem tetszik költözz el. ha nem tudsz hova, költözz anyaotthonba, és a férjed szedjen össze annyi pénzt hogy egy albérletre legyen pénzed. vagy maradj és türj. nem hinném hogy anyós baja hogy nektek nincs hol lakni.

Szia! Nehéz helyzetben vagy, de mivel nincs más választásotok, Nektek kell alkalmazkodni, hiszen Ti vagytok rájuk szorulva! Teljesen egyetértek veled, kell a magánélet, és ezt szerintem le lehet tisztázni. Már jó előre szögezz le bizonyos dolgokat, pl. majd ha nagyobb lesz a baba, hogy ezt és ezt akarod enni adni neki, vagy ekkor és ekkor altatod stb... Kérd meg őket, hogy ha lehet kopogjanak, vagy óvatosan közelítsék meg a szobát, mert nyugalomban szeretnél szoptatni. Beiktathatnátok napi egy nagymamis órát, amikor a nagymamáé a főszerep, hátha így lenyugszanak a kedélyek.
A legjobb lenne persze, ha találnátok valamiféle megoldást, hogy különköltözhessetek, mert ebből még számtalan konfliktus lesz! De addig szerintem nagyobbrészt sajnos Nektek kell alkalmazkodni!
Kitartást, jó babázást!
Jaj már első válaszoló! Mindenkiben van annyi gerincesség, hogy nem tör rá a másikra. Hagyja kibontakozni... Én ilyet azért még se tennék, mert értenék a szóból és nem kitúrásról van szó...
Te ha ilyen helyzetben lennél biztos elfogadnád hogy az anyósod nevelje fel helyeted a babát. Bizonyára te neki fogsz szülni, nem pedig a párodnak és magadnak!
A helyzet az, hogy azért költöztünk oda mert terhes lettem. De bánnom!!!!!! Csalódtam bennük.
:(((((((((((( Köszi a válaszokat.

Ez egy ritka rossz helyzet!Mi külön lakunk anyóséktól,de köztem és párom között is napi téma hogy a mama minek csinál ezt meg azt!pl.:én azt utálom hogy jön mint egy tank akár alszik a lány akár nem,felvisítozza!Persze a lány is utálja,megállás nélkül bömböl a kezében!Mondjuk nem csodálom hisz űvöltözik!Aztán odaadja hogy nyugtassam meg!Szegényem nagynehezen megnyukszik aztán anyós kezdi előröl!Arró nem is beszélve hogy se kézmosás semmi(dohányzik) fogdozza a lányt meg nyalogaja!Mindezt napi rendszerességgel!Ja,és még:ezt mér úgy csinálod,-mert én adtam nekik teát amikor ekkorák voltak!stb.stb.
Úgyhogy én teljesen megértem a kérdezőt!De sajnos tenni ellene nem sokmindent lehet!Mi hiába szólunk neki(persze finoman)Rá se..
Bocs hogy regényt irtam,de ez most így kitőrt!
2hós kislány anyukája!

Nálunk is ugyanez a helyzet, és már azt mondtam bejelentkezek valami jó kis elmegyógyóba.
Na végül is én leállítottam, mert nálunk is kezdtek elfajulni a dolgok, és elég durván megmagyaráztam neki, hogy amit én a gyerek körül ahogy, amikor, amiért teszek, azt szentírás, és ha neki nem tettszik, ne merjen a gyerek közelébe jönni. Na ebből értett, és tudod mit? Ő kerüli a gyereket, minthogy elfogadja azt amit én mondok, hogy mit tehet a gyerekkel és mit nem. Na szerinted ez nagymama? Úgy utálom már, hogy legszívesebben... na mindegy. Az ő házában vagyunk, de nem érdekel, jobban fél ő hogy elmegyünk, mert akkor éhen halnak, és megeszi őket a kosz. Ja és az ajtót se nyitná rá egyik gyereke sem. Úgyhogy csúnya módon én ezzel élek vissza, hogy tudja, a fia bármikor minket választ. Ne hagyd magad, attól hogy az ő házában vagytok, nem jelenti azt, hogy rátok kell telepedni. A fejedre fog nőni, és észre sem veszed, hogy már ő neveli a gyerekedet!
Kitartás! Csak bátran!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!