Kezdő, első gyerekes anyukák! Ti hogyan oldjátok meg a főzést a kisbabátok mellett? Mikor van erre időtök?
Nekem 3 hónapos a kislányom, és én is úgy főzök mellette, hogy kint van a bébihordozóban. Mondjuk van, hogy kevesebb ideig van kedve benne ücsörögni, de általában megvárja, míg előkészülődök, hogy szinte később csak be kelljen dobni a sütőbe, vagy csak alá kelljen gyújtani.
Én is mindig beszélek hozzá, azt nagyon szereti.
Nem könnyű, de főtt ételt enni kell mindennap.
Te is bele fogsz jönni, ne aggódj. Max néhány próbálkozásnál abba kell hagyni a felénél, és legfeljebb folytatod később.
én az elejétől főzök, már megszoktuk mindketten a napi rutint, amibe ez is beletartozik.
nemsokára elkezd mászni akkor könnyebb lesz, megy veled a konyhába, pakol és elfoglalkoztatja magát.
beszélgetsz vele közben és íg megoldódik minden.
neki is kellene egy kis önálló játék, nem magára hagyva, e ha jól elvan, akkor hagyni. motiválhatod felfedeznivaló új dolgokkal is!
6 hósan azenyém már nem ült meg sem pihiszékben sem semmiben, mert akkor tanult éppen mászni, így folyton a földön volt.
vidd ki magaddal, tedd le, adj neki fakanalat, műanyag kis tálakat, az enyém szeretett és még most szeret velük játszani.
szereti az alufólia gurigáját is, mostmár "belebeszél", tetszik neki, hogy másképp hallja a saját hangját.
csak ötletet szerettem volna adni ezzel, hogy mivel kötheti le magát a konyhában. és persze vihettek ki játékot is.
Az enyém nap közben nagyon keveset, 2-3-szor fél órát alszik, ezért nálunk sajnos nem működik az alvásidőben főzés.
Így én úgy oldom meg, hogy vagy felveszem a hátamra kendőben, és úgy csinálok mindent, mintha ott sem lenne, vagy leteszem a konyhában egy birkabőrre, vagy szőnyegre - ott mondjuk rövidebb ideig marad el egyedül.
Együtt szoktunk porszívózni, felmosni, teregetni is. Meg kint az állatokat is úgy látom el, hogy viszem magammal, magamon a gyereket.
Este, ha leteszed aludni, akkor is azért el lehet sok mindent végezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!