Kezdő, első gyerekes anyukák! Ti hogyan oldjátok meg a főzést a kisbabátok mellett? Mikor van erre időtök?
Nekem senki segítségem nincs, és itt étel futár sincs. álltalában egyszerü kajákat csinálok, mint föt zöldség és maradék hús. a zöldség nélkülem is megfö és leginkább fagyasztottat csinálok.
ha hétfégén fözök akkor nagyobb mennyiséget és lefagyasztom.
mikor anya itt volt tele fözte a hütöt.
az én kislányom(3 hós) sokszor eljátszik a kezeivel egyedül, vagy kukucsol, de nem mereki neki álli semminek mert ha megunja akkor rögtön ott kell lenni mellette.
Nekem 2 éves a kisfiam.
Én mindig az alvásidejében főzök, főztem. Amíg kétszer aludt, akkor a délelőtti alvásakor csináltam az ő ebédjét, a délutánikor pedig a mi vacsoránkat.
Mióta egyszer alszik, azóta a déli alvás idejében előkészítem vagy megfőzöm úgy a vacsorát, hogy abból nekünk maradjon másnapra ebéd. Persze, mióta azt eszi, amit mi is, azóta kicsit könnyebb.
- Délután, amikor alszik?
- vidd ki magaddal a konyhába és ültesd az etetőszékbe vagy pihenőszékbe, adj a kezébe olyan játékot, fakanalat, amivel csak ott játszhat
- detto ugyanez, csak a földre rakd le és akkor kedve szerint arrébb kúszhat
- rakd a járókába, húzd ki az előszobába, a konyhába, ahol hely van, hogy lásson, közben folyamatosan beszélj hozzá, akár azt is, hogy éppen mit csinálsz
bár nekem két apróság van itthon, de előbb-utóbb meg kell oldani ;-)
Én amíg nem volt nagyon napirend, akkor pihenőszékbe tettem, felraktam a konyhapultra, és "vele" főztem. Kb.: 1 órát bírt így ki amíg elfogyott a cérnája, de csak egy félét csináltam, így belefért az időbe.(0 hónaptól 7 hónapos koráig tartó időszak volt) Alvásidőben nem tudtam főzni, mert kiszámíthatatlan volt az alvási napirendje, így volt, hogy 4 órát aludt, és volt, hogy 20 percet!) :)
Mikor már 2szer aludt, akkor a délelőtti alvás idejében megfőztem. (7-18 hónapos időszak)
Aztán mikor átálltunk az egyszeri alvásra, úgy kicsit bonyolódott a történet, mert ebédet ugye deles alvás előtt kap. Plusz játszótér, séta, úgyhogy ilyenkor nem lustiztam az ágyba fél 8-ig (a fiam olyan fél 9kor szokott kelni), hanem keltem fél 7kor, összekészítettem mindent és ha volt kedvem meg is főztem, ha nem akkor játszótér után főzöcskéztem. Vagy vele, vagy addig mesét nézett, én meg gyorsan megfőztem. (18 hónaptól- jelenleg bölcsis és 2 éves múlt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!