Mi a velemenyetek az otthon szulesrol es a nemregiben tortent esetrol?
Én csak annyit mondanék, hogy ne a szülésznőt, segitő orvost vonják felelősségre, hanem a szülőt, hiszen szándékosan veszélyezteti a gyereke életét, és ez talán még rosszabb, mint az abortusz...
Tény, hogy kórházban is történnek sajnos komplikációk, de ott nagyobb eséllyel védik ki őket, mint egy felkészületlen otthonszülésnél.
Tehát törvényi rendeletbe hoznám, hogyha baj történik otthon, a szülő legyen az egyetlen felelős érte
Nem is tudom, hogy jut valakinek eszébe kockáztatni a babája életét. Saját magával azt csinál, amit akar, de mondjuk anya nélkül sem jó a kicsinek.
Lehet, hogy a feltételek megléte mellett nem lenne hülyeség, de én akkor sem választanám. Pl. Budapesten vagy kórháztól távoli településeken mennyi idő, amíg kiér a mentő? Én már idegeltem közel háromnegyed órát félig eszméletlen gyerek mellett, mire odaértek (szerencsére nem az én gyerekem volt és nem otthonszülés, egyéb baj volt). Na azt az érzést nem kívánom senkinek. Miért akarnának kockáztatni??? Bolondok, már bocsi.
A megoldás a kórházak, körülményeik fejlesztése, egyes ott dolgozók mentalitásának változtatása (tisztelet a sok kivételnek, nekem jó tapasztalataim vannak). Ki lehet bírni azt a 3 napot a családunk érdekében.
Gerébről inkább nem mondok véleményt...
Én nem ítlem el Geréb Ágnest,mert vannak olyan anyukák akik foggal körömmel ragaszkodnak az elhatározásukhoz,semmilyen statisztika,semmi észszerű dolog nem tántorítja el őket!Ő nekik segít!És természetesen vannak olyan helyzetek,ahol hatalmas probléma gond adódik!De az nem G.Á. hibája,hanem a foggal körömmel az elhatározásához ragaszkodó nőé!Akinek nem lehet megmagyarázni!Aki nem érti meg!ÉS nem volt még komplikált szülés a környezetében!
De félre ne értsétek,soha semmilyen körülmények között nem vállalnám,hogy itthon szüljek,hiába ez az otthonom, abban a helyzetben nem érzem biztonságban magam itt!Nekem fogadott dokiim volt,fogadott szülésznőm egy állami (nem is túl jóhírű) megyei kórházban,ami sajna nem is volt még akkor bababarát!DE médsem mentem másfelé,mert nem akartam hogy kilóméterekre lesgyünk Apától,meg hát ha sietni kell a kórházba,szóva nem válogattam csak a "személyzetet"
Komplikációmentesen és villámgyorsan született meg az első kisbabánk majdnem pont egy éve,de így sem tennék másképp a tesójánál!
De van az ismerettségi körömben olyan nő aki otthon akar/akart szülni!Nem tudom megérteni a felelőtlenségüket!
De szerintem nem G.Á. a hibás,hanem a sok "telhetetlen" anyajelölt!
Nekem azt magyarázza meg valaki, hogy ha valaki elmegy szülni a Geréb Ágnes féle Születés házába, az miért otthonszülés?
Hiszen nem az otthona. Akkor meg nem mindegy?
Nem gond, ha van születés háza, ahol az a legfontosabb, hogy otthoni környezetben szülessen a baba. De akkor legyen az emeleten inkubátor, meg műtő a császárhoz, s legyen szakember, aki csak azért van ott, hogy a bajt elhárítsa.
Utolsónak:
Azért otthonszülés, mert nem kórházi szülés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!