Mi a velemenyetek az otthon szulesrol es a nemregiben tortent esetrol?
Az otthonszülést, a mostani formájában nagyon nagy felelőtlenségnek tartom.
Elhiszem, hogy valakinek rossz tapasztalata volt a kórházban, vagy alapból irtózik az ilyen helyektől, de mindaddig, amíg nincs biztosítva az, hogy gond esetén a baba azonnal szakértő kezekbe kerüljön, addig nem szabad kockáztatni.
Való igaz, sokan szültek otthon gond nélkül, de legalább ugyanennyien vannak, akiknek a kórházban szülés közben adódott olyan komplikáció, ami miatt akár 5 percen is múlhat a baba és az anyukája élete.
Mi egy éven át kerestük a kórházat, ahol majd megszülethet a babám, végigkérdeztünk ismerősöket, tapasztalatokat, bementünk szülőszobabejárásra, és megismerkedtünk egy szülésznővel, aki elmondta, mire számíthatunk. Így választottuk ki a kórházat, ahol halvány fények mellett, lágy zeneszóval, csak háttérből figyelő orvossal szültem meg a fiamat - egy állami intézményben, fogadott szülésznővel DE fogadott orvos nélkül!
Nem vitték el egyből a kicsit, rámtették, és úgy várta meg a szülésznő amíg már nem lüktetett a zsinór. Apa vágta el, és utána apa vitte ki megtisztogatni a babánkat, amíg engem összevarrt a doki. Utána újra halvány fény, és két és fél órán át voltunk együtt hármasban. Ennél otthonosabb környezet minek?
Eszembe nem jutott otthonszüléssel kockára tenni az életét!
Nagyon érdekes a téma, amit feszegetsz. Az otthonszülés pártiak Hollandiával jönnek mindig. Pont nemrégen olvastam egy cikket, ahol beismerték a hollandok, hogy hát nem volt ez olyan jó ötlet.
Nálunk itthon jelenleg kivitelezhetetlen.
Geréb Ágnesről pedig megvan a véleményem, de nem ezt kérdezted :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!