Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért kel fel? Kezdek kiborulni

Miért kel fel? Kezdek kiborulni

Figyelt kérdés

Sziasztok

1 éves fiam miért kel fel minden hajnalban?

Éhes?

Megszokásból?

Melege lehet(20 fok, vékony rugi-vékonyabb hálózsák és takaró)vagy fázik??

Fogzás, rossz álom miatti ébredést már meg tudom különböztetni a többitől és akkor általában 10 és 2 körül kel fel

Este 7 kor tesszük le aludni, saját ágy, saját szoba a miénk mellett és volt időszaka mikor szépen aludt is reggel 6-7 ig, de mostanában majdnem minden hajnalban 4-5 felé kel

Kap tejet, de akkor sem alszik vissza, csak sokára

Régebben ha meg is ébredt, kapott tejet üvegből és aludt is tovább

Nem ordít, csak, dumál, nyekereg, kiabál....

Annyira bizonytalan vagyok, elég következetesen nevelem, ha tudnám, hogy tuti nincs baja, nem éhes, nem fázik, nincs melege, nem rossz álom, akkor MEGSZOKTA és tennék ellene.

Persze nem kell magyaráznom nektek, hogy ilyenkor hulla és kibírhatatlan vagyok én is napközbe

:((

2010. nov. 30. 07:42
 1/9 A kérdező kommentje:

ja az lemaradt, hogy SOKAT eszik, sztem többet mint az átlag baba, mindenki írja hogy rossz evő a gyereke, nekem meglepően jó étvágyú...így nappal 5-6x eszik mindent, amit mi, felnőtt kajákat, tartalmas ételeket

Ízt olvastam, ha nappal elegendő a kalória akkor nem lehet éhes éjjel:O

2010. nov. 30. 07:44
 2/9 A kérdező kommentje:

és 7-fél 12 ig van játék

majd alvás fél 2, 2 ig

így csak egyszer alszik napközbe, túl kipihent sem lehet

2010. nov. 30. 07:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem lehet, hogy kipihente magát? Egyre kisebb az alvásigényük, a tiétek elég korán fekszik, simán el tudom képzelni, hogy elég neki a 10 óra is.

Az én fiam is 1 éves lesz, ált. alszik 12 órát (este fél 9-től), de van hogy reggel 5-kor arra megyek be hozzá, hoy ül az ágyában és tapsol, vagy áll, és dobálja kifelé a játékokat. Ilyenkor kiveszem, kap pici vizet cagy csipketeát, cumi be, és az ölemben 10 perc alatt visszaalszik. Mivel nem minden reggel van, engem nem zavar.

Nem rúgja le magáról a takarót? Nálunk is 20 fok van, de meg sem próbálom betakarni, inkább hálózsák+vékony pizsama+body.

2010. nov. 30. 07:48
 4/9 anonim ***** válasza:

Szerintem is kicsit korai az este 7 órás altatás. Én simán megvárnám a 8 órát, addig esetleg közös játék, mese.

Nem gondolom, hogy fázna, vagy melege van, mert akkor inkább éjjel ébredne fel.

2010. nov. 30. 07:53
 5/9 anonim ***** válasza:
tényleg azt próbál meg 8-kor tedd le aludni. Ha mindent kiküszöböltél (én ugy látom igen) akkor meg szerintem sak megszokásból kel fel. Fogakkal hogy áll?
2010. nov. 30. 08:12
 6/9 anonim ***** válasza:

én is később fektetném legalább egy órával. ha alszik 10 órát éjjel, és napközben is tud aludni, akkor eleget alszik. Szépen fokozatosan csúsztasd el az esti fürdést, vacsit és altatást, így elképzelhető, hogy nem kell kora reggel.

Persze ha ilyen korán leteszitek, akkor Te is hamarabb lefeküdhetsz, így kialszod magad reggel 5-6-ra.

2010. nov. 30. 09:04
 7/9 A kérdező kommentje:

már gondoltam én is a 8 órás esti fürdésre, de este 6 kor már olyan kóma, hogy fél 7 ig is nehezen húzzuk ki

No meg ez a sok sötét, hideg, nem nagyon lehet már 4 után mit csinálni, csak bent :(

2010. nov. 30. 11:02
 8/9 A kérdező kommentje:

4 foga van, most jön az 5.

de ha a foga fáj akkor 7 től alszik és már 10 kor fel is kel, nem hajnalban ébred meg miatta...

nem tudom

2010. nov. 30. 11:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Pont egy éves az én fiam is, és ugyanezt csinálta. Akkor még mi is 7-kor fektettük le. Most már átálltunk a fél9-es lefekvésre, és így fél7-ig alszik. Kicsit áttoltam a délutáni alvást későbbre és így bírja fél9-ig.
2010. nov. 30. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!