Nem birom tovább kezdek kiborulni! Mit csináljak vele?
szerintem erről van szó. a pici is már "nagy" forog, gondolom mászik, felcsücsül, stb. látja, h már ő is tud bizonyos dolgokat, és ez bántja a lányodat. próbálj leülni vele beszélni amikor a kicsi alszik, mond el neki, h nagyon jó, h van kistesó, mert nyáron együtt fognak játszani, ő már nagy és okos, akinek feladata, h a kicsivel játszon pl. (a fiam imád feladatot kapni, ilyenkor mérhetetlenül koncentrál és végre is hajtja). szóval próbálj beszélni vele erről, és rendbejön a dolog. sok sikert!
2.
Szia!
Nem tudom h jo otlet-e en meg hozzad kepest "tapasztalatlan" vagyok mert meg csak 8 honapos az elso babam de ugyanebbe a helyzetbe volt a baratnom is,szinte ugyanilyen idosek a gyerekek csak a kicsi 7 honapos,neki is ezt javasoltam es szerencsere bejott nekik.
Szoval kozel vannak esetleg a nagyszulok?Ha igen es megbizol bennuk akkor par napra vidd el hozzajuk.
Lehet h a kislanyod is kicsit "besokalt" mert az en babamnal is volt olyan h beakartam vinni a haloszobaba erre elkezdett sirni es par napig ez volt ezert kint a altattam a nappaliba a jarokaba.Valamiert "herotja" volt a haloszobatol.
Ez a "lepasszolas" azert is jo lenne mert te is kicsit "kikapcsolna" es a kislanyod is megszokna h nem csak te vagy neki a vilagon hanem van elet rajta kivul is.
Viszont egyetertek a masodik valaszoloval is:testver feltekenyseg.
Az ocsem es a hugom kozott csak masfel ev volt es ott aztan ment az ocsem reszerol a feltekenyseg.
Anyukam is nagyon ki volt mar borulva amikor valaki azt tanacsolta neki h vonja be az ocsemet a hugom gondozasaba.Es ez nalunk meg is oldotta a problemat.Az ocsem fontoskodva forgott a hugom korul ezutan mert raebredt h o a "nagy" es az "okos" es ettol nagyon fontosnak erezte magat:).
Szerintem ezt is kiprobalhatod.Amikor pelenkazod a kicsit engedd h a nagy kenje be a feneket a popsikenoccsel vagy h letorolgesse a nedves torlokendovel(pisit a kakit inkabb te rendezd:).Es kozbe dicsergesd h "milyen ugyes vagy,milyen jo kis segitom van nekem,kesz nagy lany vagy mar stb..."
Vagy amikor eteted a kicsit ha mar eleg ugyes a nagy hagyd h nehany kanallal tegyen be a szajaba.Es utan engedd h itassa is.Persze legyel ott es figyeld mert lesz mit csiszolnod rajta de majd meg tanulja.
Vagy akar az oltoztetesnel engedd h a zoknit o huzza a baba labara.
Aztan amikor takaritasz akkor koss kotenyt a lanyodra adj neki egy kis seprut amig te felsoporsz igy egyutt "dolgoztok".
Vagy amikor fozol adj neki egy kis fazekat,tegyel bele egy kis megpucolt zoldseget vagy valamit es igy o is "fozni fog mint anya".
Hat remelem tudtam valamit segiteni ha mar ezeket is kiprobaltad akkor ne haragudj a hosszu valaszert.
Minden jot nektek:)
8 honapos kisfiu anyukaja
Szia!
Hat igen az eves nehez kerdes en is nagyon rossz evo voltam kiskoromban.Szerencsere a kisfiam nagyon jo es minden evo.
Gondolom vannak a kislanyodnak kedvenc etelei.
Azokat probalgassad neki foleg mert azert enni csak kell valamit.
Esetleg vagd ¸formara a gyumolcsoket meg a zoldsegeket amiket eszik lehet h ugy jobban fog tetszeni neki.
Vagy esetleg hagyd h segitsen neked a kaja keszitesbe es akkor mond neki hogy kostoljuk meg milyen finomat foztunk vagy valami hasonlot.Lehet h jobban fog enni akkor.
Mondjuk ha tartosan nem hajlando enni akkor kerj tanacsot vedonotol orvostol.
Fel a fejjel es sok erot kivanok neked.
elozo valaszolo voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!