Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem birom tovább kezdek...

Nem birom tovább kezdek kiborulni! Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Nálunk olyan helyzet van hogy két éves kislányom állandoan ordit sir nem lehet mellete semmit csinálni mert "vegyél fel!!!!"Mindig mikor leteszem jön kérezkedik hogy vegyem fel.Van egy öccse de vele nem foglalkozok annyit mit a kislányommal.Kérlek titeket segitsetek!Semmijen játékkal nem foglalja le magát egész nap csak sir éjjel nem alszik nappal nem alsszik.Tündéri kiscsaj volt eddig de az utobbi egy hétben ez van nem hajlando sétálni nem akar kimenni nem csinál semmit ha hozzá szolok sir.Ja és nem eszik semmit egész nap.Segitsetek mert kezdek depis lenni!
2010. márc. 10. 12:36
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
23%
Ne foglalkozz vele, ne tegyél a kedvére, kicsit kibírod és majd megunja a sírást. Ha nem eszik akkor meg elrakod a kaját, és majd várhat a következő étkezésig.
2010. márc. 10. 12:45
 2/20 anonim ***** válasza:
100%
mennyi idős az öccse? nem lehet, h féltékeny rá és ezért viselkedik így? nekem az jutott eszembe.
2010. márc. 10. 12:46
 3/20 A kérdező kommentje:
8 hos őt bántja
2010. márc. 10. 12:47
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

szerintem erről van szó. a pici is már "nagy" forog, gondolom mászik, felcsücsül, stb. látja, h már ő is tud bizonyos dolgokat, és ez bántja a lányodat. próbálj leülni vele beszélni amikor a kicsi alszik, mond el neki, h nagyon jó, h van kistesó, mert nyáron együtt fognak játszani, ő már nagy és okos, akinek feladata, h a kicsivel játszon pl. (a fiam imád feladatot kapni, ilyenkor mérhetetlenül koncentrál és végre is hajtja). szóval próbálj beszélni vele erről, és rendbejön a dolog. sok sikert!

2.

2010. márc. 10. 12:51
 5/20 A kérdező kommentje:
Az a baj amit leis irtam addig mig kézben van csenben van de ha közben beszélek vagy probálok beszélni vele akkor megint kezdi hogy nem birom.Tegnap megkértem hogy hozza oda a cumiját és lemossuk erre azt felelte hogy nem birom és elkezdett orditani.Nem igazazán lehet vele beszélni.
2010. márc. 10. 13:15
 6/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem tudom h jo otlet-e en meg hozzad kepest "tapasztalatlan" vagyok mert meg csak 8 honapos az elso babam de ugyanebbe a helyzetbe volt a baratnom is,szinte ugyanilyen idosek a gyerekek csak a kicsi 7 honapos,neki is ezt javasoltam es szerencsere bejott nekik.

Szoval kozel vannak esetleg a nagyszulok?Ha igen es megbizol bennuk akkor par napra vidd el hozzajuk.

Lehet h a kislanyod is kicsit "besokalt" mert az en babamnal is volt olyan h beakartam vinni a haloszobaba erre elkezdett sirni es par napig ez volt ezert kint a altattam a nappaliba a jarokaba.Valamiert "herotja" volt a haloszobatol.

Ez a "lepasszolas" azert is jo lenne mert te is kicsit "kikapcsolna" es a kislanyod is megszokna h nem csak te vagy neki a vilagon hanem van elet rajta kivul is.

Viszont egyetertek a masodik valaszoloval is:testver feltekenyseg.

Az ocsem es a hugom kozott csak masfel ev volt es ott aztan ment az ocsem reszerol a feltekenyseg.

Anyukam is nagyon ki volt mar borulva amikor valaki azt tanacsolta neki h vonja be az ocsemet a hugom gondozasaba.Es ez nalunk meg is oldotta a problemat.Az ocsem fontoskodva forgott a hugom korul ezutan mert raebredt h o a "nagy" es az "okos" es ettol nagyon fontosnak erezte magat:).

Szerintem ezt is kiprobalhatod.Amikor pelenkazod a kicsit engedd h a nagy kenje be a feneket a popsikenoccsel vagy h letorolgesse a nedves torlokendovel(pisit a kakit inkabb te rendezd:).Es kozbe dicsergesd h "milyen ugyes vagy,milyen jo kis segitom van nekem,kesz nagy lany vagy mar stb..."

Vagy amikor eteted a kicsit ha mar eleg ugyes a nagy hagyd h nehany kanallal tegyen be a szajaba.Es utan engedd h itassa is.Persze legyel ott es figyeld mert lesz mit csiszolnod rajta de majd meg tanulja.

Vagy akar az oltoztetesnel engedd h a zoknit o huzza a baba labara.

Aztan amikor takaritasz akkor koss kotenyt a lanyodra adj neki egy kis seprut amig te felsoporsz igy egyutt "dolgoztok".

Vagy amikor fozol adj neki egy kis fazekat,tegyel bele egy kis megpucolt zoldseget vagy valamit es igy o is "fozni fog mint anya".

Hat remelem tudtam valamit segiteni ha mar ezeket is kiprobaltad akkor ne haragudj a hosszu valaszert.

Minden jot nektek:)

8 honapos kisfiu anyukaja

2010. márc. 10. 15:46
 7/20 A kérdező kommentje:
Ezt is kiprobálom remélem sikerül és nem lesz több ilyen gondom vele.És arra hogy nem eszik arra nincs valami ötletetek?Mit lehet vele csinálni ohgy egyen is egy keveset?Eröltessem vagy haggyam?Majd ha éhes lesz akkor szol és adjak vagy mit csináljak?
2010. márc. 10. 17:34
 8/20 anonim ***** válasza:

Szia!

Hat igen az eves nehez kerdes en is nagyon rossz evo voltam kiskoromban.Szerencsere a kisfiam nagyon jo es minden evo.

Gondolom vannak a kislanyodnak kedvenc etelei.

Azokat probalgassad neki foleg mert azert enni csak kell valamit.

Esetleg vagd ¸formara a gyumolcsoket meg a zoldsegeket amiket eszik lehet h ugy jobban fog tetszeni neki.

Vagy esetleg hagyd h segitsen neked a kaja keszitesbe es akkor mond neki hogy kostoljuk meg milyen finomat foztunk vagy valami hasonlot.Lehet h jobban fog enni akkor.

Mondjuk ha tartosan nem hajlando enni akkor kerj tanacsot vedonotol orvostol.

Fel a fejjel es sok erot kivanok neked.

elozo valaszolo voltam.

2010. márc. 10. 19:21
 9/20 anonim ***** válasza:
én is csak azt tudom javasolni, h játékosan és a kedvenceit, amíg helyre nem jön a kis lelke:)
2010. márc. 10. 20:34
 10/20 anonim ***** válasza:
Nekem most született a fiam még csak 1 hónapos, a lányom 3 éves múlt.Nálunk is így nyilvánul meg a féltékenység,hogy mindent velem akar csinálni.Nekem bevált nála az, hogy elmagyaráztam neki, hogy ő az okos és nagy nővér és segítsen nekem/persze játékosan, nem terrorizálom/így hamarabb tudok vele foglalkozni.Egyébként mi is vissza mentünk 3 évet az időben míg rá nem jött, hogy jobb inkább nagytesónak lenni.Hála égnek nekem nem bántja a kicsit, inkább rajtunk tölti le a"mérgét".Minden jót és kitartást!
2010. márc. 10. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!