Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem birom tovább kezdek...

Nem birom tovább kezdek kiborulni! Mit csináljak vele?

Figyelt kérdés
Nálunk olyan helyzet van hogy két éves kislányom állandoan ordit sir nem lehet mellete semmit csinálni mert "vegyél fel!!!!"Mindig mikor leteszem jön kérezkedik hogy vegyem fel.Van egy öccse de vele nem foglalkozok annyit mit a kislányommal.Kérlek titeket segitsetek!Semmijen játékkal nem foglalja le magát egész nap csak sir éjjel nem alszik nappal nem alsszik.Tündéri kiscsaj volt eddig de az utobbi egy hétben ez van nem hajlando sétálni nem akar kimenni nem csinál semmit ha hozzá szolok sir.Ja és nem eszik semmit egész nap.Segitsetek mert kezdek depis lenni!
2010. márc. 10. 12:36
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Az evéssel kapcsolatban már voltunk most két hete teljes kivizsgáláson mert nem hajlando enni és az orvos azt mondta biztos ami biztos.Nem találtak semmit.Multkor milánoi tésztáját törte össze de akkor sem akart enni.A bántásrol pedig annyit hogy eddig egyedül hagyhattam az öcsével mikor a kicsi a játszokában volt és elmentem wc-re de mostmár nem lehet mert tegnap rámjött a szapora és miközben wc-n voltam kihasználva az alkalmat megharapta az öccsét még ma is látszik szegény kezén hol harapta meg.Nem tudom ilyenkor megbüntesem vagy mit csináljak?
2010. márc. 10. 21:55
 12/20 anonim ***** válasza:

ne bűntesd, mert ez szegénynek hatalmas lelki trauma, h van kistesó... ő szarabbul éli meg, mint az átlag gyerekek. vond be, ahogy az a jó hosszú válaszadó is írta és amit én is tanácsoltam. mindenbe segétkezzen, azt csináld pát napig ,h megszokja, h ő nagy már és feladatai vannak. így érzi, h ő is fontos személy, nem csak az öcsi. aztán mikor ebbe már belerázódott, akkor kezdheted magyarázni neki, h nem szabad a picúrt bántani, stb...

de ne bűntesd, mert a kicsin fogja kitölteni a dühét.

2010. márc. 11. 08:13
 13/20 A kérdező kommentje:

Elöször is bocs hogy mégegyszer megkérdezem de nem jutottam a tippeitekkel elöbre.

Most ha lehet még egy fokkal rosszabb a helyzet.

Ma büntetésbe ment mert (nem vagyok hive arra hogy üss a kezére és mond hogy nem szabad)hoozámvágott pár darab játékot mikor megkértem hogy szedje össze.Ő hisztizett de nem engedtem neki erre olyan erövel szaladt neki az ajtonak hogy szétverte a száját.Az a legnagyobb baj hogy az ajto üveges és félek hogy legközelebb annyira neki megy hogy kiveri az üveget és komolyabb baja is lesz.

Már voltam orvosnál a hiszti miatt de azt mondta dackorszak nem tudunk vele semmit csinálni.

SEGITSETEK MIT CSINÁLJAK VELE?Inkább csapjak vagy nem is tudom.Kétségbe vagyok esve.

2010. márc. 19. 20:33
 14/20 anonim ***** válasza:

Én hisztinél leültetem, amíg nem nyugszik le (kétszer az is előfordult, hogy több mint 30 percet üvöltve sírt, de nem érdekelt)és nem engedem felállni, amíg bocsánatot nem kér. Ezt azért vezettem be, mert a játszótéren verte a gyerekeket lány létére. Ma már kb kéthetente egyszer fordul elő, hogy leültetem és amíg nem szólok neki, hogy most már jöhetsz, addig meg se próbál elszökni az ágyró.

Én büntetném ugyanezzel a módszerrel, ha bántja a kicsit, mert féltékenységtől függetlenül nem csinálhat mindig azt, amit akar. Amikor a kicsi alszik, akkor szerintem kérdezd meg, hogy mit szeretne csinálni, és legyen napi 2-3 órád, amikor ő dönti el mit csináltok, mindaddig, amíg le nem nyugszik a lelke.

2010. márc. 19. 20:46
 15/20 anonim ***** válasza:
Igazán nem is tudom mit írjak.Nekem nővérem volt nagyon besokalva,mikor megszülettem.3 naposon vastag talpas pohárral homlokon vágott,még most is itt virit a helye!Amikor csak tehette pofon vágott,és nem ment el úgy mellettem,hogy vmivel ne bántott volna.Persze idővel mindezt visszakapta:)Édesanyám óvodába adta,és így szüntette meg a terrorizálásomat.Nem hiszem,hogy ez használna neki,mert még jobban kivülállónak érezné magát.Próbálj vele verseny szerüen csináltatni dolgokat:pl ki szedi hamarabb össze a morzsát a földről,ki türi össze hamarabb a ruhát.Te lennél a játszótárs és a vetélytárs egyben,és elterelnéd a figyelmét a kistesóról.Más tanács nem igazán jut eszembe,de azért még gondolkodom.Ja,és az evéssel is gyakorolhatod ezt a versenyt,csak itt a kistesó legyen a vetélytárs,de lehet,hogy ez nem igazán jó ötlet:)
2010. márc. 19. 20:47
 16/20 anonim ***** válasza:

Szia!Nekem 2 év 2 hónap van a lányaim között és nállunk vannak szabályok.Pl:Megütés,ellökés ha szándékos volt akkor bocsánatot kell kérni ha nem teszi akkor a szobába küldöm őket "gondolkodni" és akkor jöhet ki ha bocsánatot kér.

Azt,hogy üsse a kicsit ne engedd.A kicsi nállunk most 1 év 1hós és január óta oviba jár a nagy és azóta elvágták a "ne nézzél" meg "ne gyere utánnam "és "vigyük vissza a Grétust a kórházba" stb.Mikor megszületett a kicsi akkor hetente többször is volt olyan mikor csak a nagyobbik lányom és én elmentünk 1-1,5 órára Dm-be,játékboltba stb csak,hogy kettesben legyünk és érezze azért mert megszületett a húga azért még mindíg ugyanúgy figyelek rá stb.Egy próbát megér szerintem.Az evéssel sajna nem tudok neked tanácsot adni mert nállunk az a helyzet,hogy az oviban MINDENT megeszik a főzeléktől kezdve mindent itthon csak a kedvenceit.

2010. márc. 19. 20:57
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha teheted, ugyan nem biztos, hogy meg tudod oldani, de mi lenne, ha egy napra pl elmennétek a nagyobbal valahová. És azalatt az idő alatt próbálnál vele sokat beszélgetni, pl, hogy legyen ő a kis szövetségesed. Ahogy már többen is írták, legyen ő, aki segít neked a tesó körül. Mondjuk az én első babám is most 8 hónapos, nincs nagyobb gyerkőc, de lehet, hogy a férjemre tudnám hagyni egy fél napra ha erre valóban szükség lenne. Így a nagy azt érezheti, hogy nincs ott a "zavaró" kicsi, csak az övé vagy. Legalábbis arra a kis időre, míg együtt vagytok. Más ötletem nincs, de ez valóban elég gáz egyébként. Én sem vagyok a testi fenyítés híve, de szerintem nem bírnám idegekkel sokáig... nyilván a te lelki állapotod sem tökéletes, de szerintem ne bántsd, mert úgy még inkább azt érezné, hogy őt nem szereted már...
2010. márc. 19. 20:58
 18/20 anonim ***** válasza:
20:57-es vagyok ismét.Mióta a nagy oviba jár azóta teljes a szeretet stb pl:A Grétust szeretem a legjobban.Puszilgatja játszanak eggyütt tehát nekünk az ovi teljesen bejött.
2010. márc. 19. 21:02
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha olyan dolgot csinál a lányod, amivel a saját vagy a tesója testi épségét veszélyezteti, akkor mindenképp meg kell büntetned! Nem tudom, hogy a szuperdadusos módszert ismered-e, de szerintem azt érdemes kipróbálni. Persze lehet, hogy elsőre nem jön be, de lényeg, hogy egy féle módszert válassz (még ha nem is ezt) és legyél nagyon következetes és tarts ki amellett a módszer mellett, mert különben nem tanul belőle semmit, csak azt fogja megjegyezni, hogy a hisztijével bármit elérhet. Te vagy a főnök! Ezt ne felejtsd el! Biztos, hogy nehéz, és már eleve fáradt vagy, de légy kitartó, ha most sikerül ezt végigcsinálnod, akkor nem lesz több "dackorszak".

A kajával kapcsolatban is lennie kell minimum elvárásoknak. Persze itt is menni fog a hiszti, de akkor is te vagy a főnök. Bízz magadban!

Persze, ha valamit ügyesen csinál, megeszi a kaját, segít a tesóval, megteszi, amiket kérsz, akkor dícsérd meg. Kitalálhatsz neki játékos dolgokat is, pl. ha háromszor segít neked a kicsivel, pl. szépen játszik vele együtt, akkor a harmadik után "kap" egy közös játszóterezést csak veled, vagy hasonló. A kajánál is lehetnek ilyenek.

(bocs, ha én is hosszú lettem)

2010. márc. 19. 21:15
 20/20 anonim ***** válasza:
én írtam neked többször is a múltkor. ha már idáig fejelsztette a hisztit, akkor küld a szobájába és gondolkodjon. a fiam 22 hónapos, ő is a dackorszak kellős közepén... néha nagyon nehéz, olyankor gondolkodóba küldöm. be kelle mennie és ott csücsülnie a szobájában amíg le nem nyugszik.
2010. márc. 20. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!