Hogy vágjam le a körmeit? Kezdek kiborulni.
A fiam is ezt csinálta, aztán gondoltam egyet, és kezébe adtam az ollót (persze árgus szemmel figyeltem, mit csinál) és megmutattam, hogy kell levágni a körmét. Kicsit kínlódott, aztán elvettem, megmutattam az enyémen, és közben mondtam neki, hogy mondja velem, nyiszi nyaszi:)
Aztán jött az ő körme, és az első hármat le is vágtam a nyiszi nyaszi-val, majd délután a maradékot, másnap meg a másik kezét. Egy hét után már egyszerre le tudtam vágni az összes körmét, bár még mindig utálja, de legalább engedi. Már a lábán is majdnem sikerül:)
Lehet nektek nem válik be, de hátha:)
Mi vagy mesenézés közben csináljuk (beülnek az ölembe), vagy szintén az ölemben ülve mondjuk a "Hüvelyk ujjam almafa" c. mondókát, és mindig az adott ujjnál levágjuk a körmöt.
Nekem egy évesen nehezebb volt velük, a két évessel már nincs problémám, ha beszakad neki, jön, hogy vágjam le, mert zavarja...
A kétéves lányom egy fél éve nem akarja hagyni, úgyhogy eleinte mese alatt vágtam, most meg rászoktunk arra, hogy amikor a kezén vágom a körmeit, akkor az
"Ez elment vadászni..." c. mondókát mondjuk, a lábához meg az "Ez a malac piacra ment..." dukál.
Egyenlőre működik.
a fiam detto ez volt
lefogtam és levágtam nem érdekel h üvölt
előtte már mindent kipróbáltam de nem jött be
most 7 éves és még mindig remeg közben állítólag csikizem de szerintem egyszerűen csak utálja és a hajvágás is ilyen nálunk
Ha esetleg ez segít: Körömcsipesz, apa ül mellettünk és ahogy pattog a köröm apa ugrál, hogy neki a szemébe, szájába.... ment. Ilyenkor jön a nevetés, hogy az apa ,,szenved,, meg ,, ugrál el a körmök elől,,. A következőt már várja, hogy hol találjuk el az apát:)
Nálunk ez vált be, sok sikert.
Én most a 2 hónaposommal szenvedek:(
Nálunk is az volt az áttörés, hogy játszhatott az ollóval:)
Illetve az Ez elment vadászni... illetve amióta voltunk a Közlekedési Múzeumban, ami nagy élmény volt neki, azóta azt mesélem ennek a mintájára.
A lába nehezebb eset, ott napokig készítem elő a terepet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!