Nem bírom már, egyszerűen képtelen vagyok levágni a 2 éves fiam körmeit, pedig lassan az égig érnek. Üvölt, lefogni sem tudjuk, kihúzza a kezét a kezemből. Borzasztóan néznek ki, már összevissza betörtek, koszos lesz alatta, áhh katasztrófa. Régen működött úgy, hogy amíg aludt levágtam, de most már éjjel 3kor is képes felkelni rá. A figyelmét sem tudom elterelni.... Van erre "recept"?
Nem a legjobb módszer, de azért leírom. Megzsarolom. Kinder tojással. Ha megengedi akkor kap, ha nem engedi meg akkor pedig anya eszi meg. Rövidebb-hosszabb dilemma után eddig mindig megengedte, főleg, mivel kevésszer kap csokit.
2011. szept. 3. 16:06
12/15 ava87 válasza:
Ennyi idősen az enyém is ilyen volt. Próbáltam mindent, álmában levágni, elterelni a figyelmét, együtt csinálni, stb., de nem vált be semmi. A végén úgy voltam vele, hogy engem nem érdekel, ordítson ahogy akar, akkor is levágom. Felraktam a kanapéra, lefogtam és levágtam a körmét. Ehhez mondjuk mind a két kezemre és mind a két lábamra szükségem volt, bokáig leizzadtam a végére, de sikerült :)
Most négy éves lesz, és már ő kéri, hogy vágjam le neki :)
2011. szept. 3. 16:59
13/15 anonim válasza:
A 2 hónapossal még megszoktathatod, nekünk a babamasszázs vált be nagyon. Annak ugyanis van olyan része amikor az ujjakat masszírozzuk egyenként (én egy védőnőtől tanultam, sok helyen van a körzetes védőnőknél tanfolyam). Hónapokig minden nap masszíroztam, nagyon szerette, és mivel megszokta, hogy az ujjait is masszírozom ezért egyáltalán nincs ellenére a körömvágás. Sokszor egy menetben le tudom vágni a kezéről és a lábáról is a körmöket. Szerintem érdemes megpróbálni. A nagyobbaknál gondolom ez már nem fog bejönni sajnos.
2011. szept. 3. 17:41
14/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hogy ennyien írtatok! Én mára feladtam, de éjjel még teszek egy reménytelen próbát. Ha az sem jön be, akkor marad az "erőszak", mert el kell tüntetni ezeket a karmokat. Sajnos a zsarolás sem jön be. Ma is próbáltam csokival, dezodorral, mesével, de nem adta be a derekát. Holnap lefogjuk :( mára már ki idegelt a körmével. Köszönöm még egyszer, mindenkinek ment a zöld mancs!
2011. szept. 3. 19:27
15/15 anonim válasza:
Kicsiként nem volt gond nálunk, aztán egyszercsak bevadult, ordított, a szomszéd meg dörömbölt, hogy mit zajongunk...volt cirkusz egy ideig.
2 évesen valami nagyon érdekes mese ment közben. A kezét azt engedte, de a lábáról közelharc árán tudtuk csak levágni. De csipesszel nem engedte, csak görbe babaollóval.
Én alvás közben soha nem próbáltam, örültem, ha aludt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!