Van közöttetek olyan, aki kizárólag bébiételt adott hozzátáplálásnak? Anyagilag hogy jöttetek ki? Mik a tapasztalataitok?
Utolsó vagyok!
Egyszer próbálkoztam üveges sütőtökkel...gyerekek annak még a szaga is rossz volt!!Még én se ettem volna meg nemhogy a babóm!Bezzeg amit én sütök,finom édes,ízletes,csak úgy dörgöli befelé!
Eleinte igen, csak azt adtam, Hiszen az első pár hónapban még olyan kicsi adagokat esznek, szép is lett vona ár evőkanál étel miatt neki állni... Szóval rettentő praktikus volt. Először az üveges gyümölcsről szoktattam le, aztán nem is volt már hajlandó üveges gyümit enni, de nem is bántam. Aztán a főtt étel is házi lett. Bár azért most is mindig van itthon 1-2 üveges kaja, sose lehet tudni, mikor nem érek rá főzni, vagy elmegyünk itthonról stb.
Hogy anyagilag hogy jöttünk ki? Hát őszintén szólva fogalmam sincs. Nem néztem mennyibe kerül, sose számoltam.
Szia!
Én szintén a pénz kidobós anyukák közé tartozom. Én 95%-ban adok a babámnak üveges bébiételt. igaz én az elején sem nagyon kóstolgattam, első nap pici másnap már meg is ette a maradékát. Szerintem, én magamtól nem tudnék minden nap olyan változatosan főzni, mint amennyi bébiétel van. Nekem átlag napi 3 üveggel eszik, 2 gyümi és egy főzelék.Hát tényleg nem olyan olcsó heti lebontásban közel 6000 Ft, ami havi 24000 Ft körül van. és ebben benne van a főzelék és a gyümölcs. 70 %-ban kecskemétit veszek, a többi attól függ mi van akcióban.
Én is sok üvegeset adtam neki, bevallom. Amíg persze csak keveset evett, addig próbálkoztam kotyvasztani, de nagyon utáltam olyan kevéssel pepecselni! Persze tudom hogy sokan lefagyasztják, de akkor meg mi értelme... a friss az jó, a fagyasztott már ugyanúgy feldolgozott, és fele annyi vitamin sincs már benne.
Másrészt annyi rosszat olvastam a piacon kapható vegyszeres zöldségekről, hogy inkább úgy döntöttem, azt a fél évet kibírjuk üvegessel. Abból is főleg a Hippet vettem, mert abban volt a legnagyobb részben bio alapanyag, és nagyker áron be tudtuk szerezni (Csornán van a gyár, és heti 1x nyitva van az oldalában a bolt, így megéri!). Napi 1-2 üveggel kapott, de ő mindig megette az egészet, az nekem sem jött be, hogy elteszem a fél üveggel, mert az már romlik utána... Így kb. 8-10e Ft-ot költöttünk. Amúgy mi sokat utaztunk is, és közben nem lehet főzőcskézni, a babuc meg mindig visított ha éhes, azonnali kaja készen kellett legyen. Többnyire mire megfőztem volna otthon is a kaját, addigra kikészültem az üvöltéstől, mert sosem várt még 1 percet sem... :-( Az üvegeset meg csak kibontottam. Én annyira ki voltam készülve fizikailag, ő meg sosem aludt és elég ingerült természet volt, hogy ez vált be leginkább. 1 éves kora után meg evett amit mi.
Én nem ítélnék el emiatt senkit. De nagyítóval nézegettem az összetevőket, és nem aszerint választottam, milyen korban javasolja az üveg! Az üveges sütőtök egyébként mindegyik fajtában szörnyű, de azt a lánykám semmilyen formában nem ette meg amúgy sem. Egy idő után persze rájöttem hogy a választék az üvegesekben sem nagyon nagy, a változatosságot megadtam egy kis hozzáfőzéssel. De emlékeim szerint én több üvegeset adtam, mint főztem. :-(
A nagyobbnak üvegest adtam, mert 1 éves koráig, egy üveggel evett 3 napig. Gyümölcsökből változó, ha volt olcsón, akciós akkor vettem neki a változatosság kedvéért, főként olyan gyümölcsöket, amit nem eszünk (mangó, papaya...) Banánosat például nem, mert vettem egy banánt. Ja és nem ette meg a főtt kajákat.
A kicsinek nem vettem üvegest soha, én főztem neki, teljesen bio dolgokat, még a hús is itthoni csirke, pulyka volt, amiket saját termesztésű búzával akármivel neveltünk. És bizony 9 hónaposan, amikor egyébként párom szerint egész éjjel szoptattam a babám, az orvosnál szóltak, hogy baj van. És egy hirtelen ötlettől vezérelve nem saját kaját adtam neki, hanem vettem egy üvegest. Délben megette és aludt egész éjjel. Mi nem, mert ott ültünk az ágya felett, hogy most mi van vele. 3 nap után rájöttünk,, hogy már nem fog kelni éjszaka. Azt mondja az orvos, hiába a saját termesztés meg a házii kaja, nem volt benne a megfelelő tápanyag mennyiség vagy valami, ami a bébiételekben meg van. Úgyhogy itt a kényszer döntött.
én kb 2/3 részben üveges kaját adok, 1/3-ad részben főzöcskézek.
sztem is jobb a babának az ellenőrzött gazdaságokból való gyümipép, mint a ki tudja mivel permetezett és locsolt zöldséget, gyümölcsöt.
aki meg mindig mindent bioboltban vesz, az nem hiszem, hogy olcsóbban jön ki, mint aki üvegessel eteti a gyerkőcöt.
egyébként meg mindenkinek szíve joga azt adni a kisgyerekének, ami szerinte a legjobb.
én szeretek készíteni is neki főziket, de nem mindig izlik neki.
a bébikaják sztem változatosabbak is.
nálunk napi 1.5üveg fogy el, akciósakat szoktam venni és a Kecskemétieket (kecskeméti vagyok! :-)) a DM-ben 15%-os kuponnal, úgy azért olcsóbban kijön.
Nekem max 10Eft/hó + az üveges kaja, ezen kívül amit én főzök neki, és tejpép meg tápszer.... a másik 10Eft.
Nagyobbik fiam egyébként ahogy kijött az első8 foga nem volt hajlandó bébikaját enni, csak azt amit mi. 11hós kora óta eszik rendesen velünk, amit mi.
a kicsi fél éves, ő két hónapja kóstolgatja a gyümiket-zöldségeket, husikat még nem kapott, azzal még várok 2hónapot.
NÁlunk mindkét gyerek szerette/szereti a bébiételeket.
és még a kecskeméti sütőtök is nagyon izlett nekik. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!