Van közöttetek olyan, aki kizárólag bébiételt adott hozzátáplálásnak? Anyagilag hogy jöttetek ki? Mik a tapasztalataitok?
Én nem tartozok ebbe bele, de barátnőm igen! Ő csak üveges kajákat ad a kislányának. Értem ez alatt, hogy gyümölcsöt sem frisset ad, nem reszel almát, nem turmixol banánt, csak üveges desszerteket ad a babának.
Ebédre szintén csak üvegeset kap a kicsi.
Hogy anyagilag milyen, mennyire éri meg azt nem tudom, de kényelmileg neki/nekik ez a megfelelő!
A babának max annyiból nem jó, hogy ha esetleg bölcsibe kerülne nem biztos hogy megenné a főzött kaját.
Az én Lányom is üvegeset evett, pedig én főztem Neki - nem ette. Mivel Ő elég rosszul evett, 1 üveg kaja elég volt két napig. Kb. 11 hónapos korára evett meg 3/4-1 üveggel, utána bulátát kapott. Ja, mert hogy nálunk csak a tök ment minden változatban, meg az alma-krumpli. Ezért utána muszáj volt vmi szilárdat adni, mert ezek egy 1 év körüli babának nem táplálóak...
Viszont egyik napról a másikra elutasította, azóta felnőtt kaját eszik, de nem ám főzeléket! Pörkölt tarhonyával és sült hús rizzsel a két favorit. Na meg a levesek. :-)
Szóval nem tudok válaszolni, mert nekem mindkettő kényelmes volt.
Szia!
A kislányom kb napi 1 üveggel eszik meg ha finom :) de féllel biztos. Csak délelőtt kap még ritkán adok saját készítésűt, mivel most ebben az időszakban már nagyon sok minden nincs amit adhatok. 1 hónapban kb 20-25 üveggel megy el, plusz a rostos ital ez is olyan 10-15. Kecskemétit veszem mindenből üvegje 250 ft. De ez attól függ mit adok közben, mert mondjuk a banánt, almát, körtét, krumplit, s.tököt, s.répát, azokat turmixolom is néha de állandóan ezt nem adhatom neki, és kellenek más ízek is...
a hozzátáplálás elkezdésekor, amikor még megy a kóstoltatás anyagilag olcsóbbra jön ki a bébikaja. 2-4 kanál miatt egy egész zöldség-gyümölcs, csirkemellet megvenni...
aztán mikor már rendesen evett én is inkább főztem neki de mai napig mindig van pár üveg bébikaja a kamrában ha úgy alakul legyen mihez nyúlni :) 1éves
Szia
Én vállalom hogy lusta voltam, és csak üvegeset adtam!2x próbálkoztam házival nem ment én nem küzdöttem.
Ma már 13hónapos a kislányom és kb 2hónapja eszik házit-bébiételt felesbe.Mikor mit főzők.
Nem lett finnyás, bármit szívesen megkóstól megeszik.
Anyagilag 20ezer volt havonta, de ez az egész havi adag főzelék, és gyümölcs...
Lehet sok, én nem sajnáltam rá a pénzt...
Elnézést ha valakit felháborítottam, én csak őszintén elmondtam
Én azt mondom,hogy SOKKAL gazdaságosabb ha te készítesz mint az üveges!Számold ki 1 szál sárgarépa,1 szem krumpli vagy gyümiből egy fél banán egy fél alma,kijön 40-50 ft-ba!A bébikaja meg 250-300 ft körül!Én a legelején is már saját készítésűt adtam a kóstoltatásnál!Gondolj bele,felbontod eszik 2-4 kanállal,mikor fogy az el??De 2 nap után már nem adhatod a babónak tehát kikell dobni!Hát akkor azt mondom,hogy akkor azt a 40 ft-ból kijött sárgarépa-krumpli keveréket dobjam ki azért kevésbé fáj a szívem!Én úgy szoktam,hogy megveszek 1 csirkemellet,felkockázom nagyon sok kijön belőle,folpakkba csomagolom és mehet a fagyóba!1 kocka hús 2 napi főzibe elég!
Megveszek egy nagy sütőtököt,megsütöm,héjjastól felkockázom(1 adagra valóra) mehet a fagyóba,ugyanígy a céklával,a brokkolival stb!Egyedül a krumplit,sárgarépát főzöm frissen!A gyümölcsöket meg aztán már tényleg nem tart sokáig leturmixolni!Ma pl délelőtt szőlőt evett tízóraira a kisfiam és azt le kell héjjazni,kimagozni stb de azzal is 10 perc alatt kész voltam!
Nekem is van egy barátnőm aki azt mondta,hogy ő nem "pepecselget"vele!Dehát könyörgöm ha magunknak is főzök,nehogy már a gyerekemre ne legyen napi 2X10-15 percem elkészíteni a kajáját??Na nem mondom azt,hogy nincs itthon üveges kaja de az csak azért,hogy ha tényleg gáz van,nincs időm akkor legyen mihez nyúlni!
Egy kicsit hosszúra sikeredett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!