Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem szeretem, ha anyósom...

Nem szeretem, ha anyósom csókolgatja 2 hónapos babámat. Velem van a baj?

Figyelt kérdés
Megőrülök tőle, hogy ha a kezébe kaparintja, össze-vissza puszilgatja az arcát, kezét, mindenét. A múltkor ráadásul herpesze is volt... Hogy szóljak rá, hogy egy két hónapos csecsemőt nem illik nyalogatni, főleg nem beteg szájjal, hiszem Ő is anya, van egy fia, tudja milyen az, ha féltjük a kölykünket. :( Félek, hogy nagyon eltávolodok Tőle érzelmileg, lassan a víz kiver, ha tudom, hogy átjön.
2010. nov. 14. 10:27
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Hát nekem 3 kölyköm is van és nem érzem magam rosszabb anyának mint az aki gyermekemnek nevezi az utódját!Amúgy a fiaim valóban tudnak úgy viselkedni mint a tigris kölykök és ezt általában szeretetből mondja anya, gyermekére!

Ami a kérdést illeti nem könnyű helyzet.A párodat nem értem miért nem mer rá szólni az annyára?! Nálunk ha gond volt anyós-pajtással mindig szóltam páromnak, Ő meg lerendezte vele.Ki Ő hogy ennyire féltek tőle?! Felnőtt emberek vagytok, ennek módja szerint tessék vele leülni és közölni a dolgokat.Mondjuk amikor nála van a gyerek, szólj neki hogy öltöztesse át, ezzel vagy azzal etesse/itassa.Ha nem hajlandó hallgatni a szépszóra akkor be kell olvasni neki és össze kell veszni vele.Így legalább tutira mentesülsz tőle egy kis időre.Aztán ha ez sem segít akkor jöhet az unokaeltiltós fenyegetés.

Ennek csak 2 végkifejlete lehet.Belátja hogy a gyerek a tietek és ti mondjátok meg mi hogyan legyen, vagy úgy megsértődik hogy többet felétek se néz.

2010. nov. 14. 13:40
 12/24 anonim ***** válasza:
66%

Én is kölyközöm, időnként kölöknek hívom a fiamat, és akkor mi van???

Hívhatnám csigának, vagy nyuszikának, kiscicának, vagy kis tökösnek is, ez nem olyan, amibe bele kellene kötni.

A kérdésre válaszolva, herpeszt nem tud elkapni, ha tőled nem kapta el magzati korban, szóval, ha terhesen neked nem volt herpeszed, neki már sosem lesz.

A csókolgatásról, picit súlyosnak érzem, h gyomorideget kapsz ettől, hadd puszilgassa, ha akarja, elvégre az ő unokája is, engem ez sosem zavart.

Mondjuk én más helyzetben vagyok, nekem már nem él az anyukám, így örülök, h van másik nagymama, aki szeretgeti, anyu helyett is. Azt lásd benne, h azért teszi, mert imádja, és így tudja kifejezni, később a gyerek nem hagyja majd magát, és időnként el kell majd kapni, egy egy szeretgetésre:)

2010. nov. 14. 15:41
 13/24 A kérdező kommentje:
OK, Kedves Utolsó, igazad van, az Ő unokája, de két hónapos csecsemő.... Kis súllyal is született, és tényleg nagyon féltem. A herpesznél nem attől féltem csak, hogy elkapja, hanem egyszerűen undorítónak tartom, hogy egy csepp "kölyköt" nedvedző szájjal puszilgassanak, főleg, hogy az én fiamról van szó. Szóval nem ennyire fekete vagy fehér a dolog, és tényleg örülök, hogy van a nagyi, de nem vagyok felhőtlenül boldog, hogy megjön BKV-n 3 átszállással, kezet-arcot sem most csak felkapja és puszilgatja, ahol éri.
2010. nov. 14. 17:21
 14/24 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok, persze, ezt mindenképp beszéld meg vele, én az ilyen ismerőssel azt csináltam, h azonnal mondtam neki, h a cipőjét ide tegye, ott pedig a mosdó, ahol kezet moshat.

Egyből értette mindenki.

Csak meg ne sértsd, szépen, mosolyogva mondd neki, kihangsúlyozva, h persze a drága mama is tudja, h ez jó a gyereknek. A kicsidnek nem lesz semmi baja, elhiszem, h aggódsz érte, ez teljesen természetes. Egyébként a nagyi majd nem nyalogatja, mikor a fogzás miatt elindul a picidnél a nyálzás:) Nekem egyszer a kisfiam nyelves puszit adott, és jó párszor előfordult, h felemeltem a fejem fölé, és annyira nyálzott, h a z arcomba, számba csöppent a nyála, úgyhogy a nagyi visszakapja még ezt:)

2010. nov. 14. 21:18
 15/24 A kérdező kommentje:
Megpróbálom majd szépen irányítani Őt, de párom annyira imádja az anyját - ez persze nem baj - hogy nagyon vigyázni kell, nehogy megbántsam. De nekem a gyerek fontosabb, szóval fel fogom venni a kesztyűt - persze csipke kivitelben. :) Köszönöm a válaszokat!
2010. nov. 15. 08:05
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Én vagyok az akinek nincs anyósa, egyébként nemrég halt meg. De volt/van egy unokája és azt sem csókolgatta körbe.

Igazából nem értem mi a baj a válaszommal mert én adtam egy normális választ azaz hogy mondd meg neki, ő is ember meg fogja éreni ha meg megsérődik majd elmúlik. De látom senki más érdemben nem szólt hozzá csak elmondta hogy jaj kényes téma, mégsem adtak ötltetet csak sajnáltak.

Hát erre céloztam, neked kell tudnod hogy oldd meg a problémád, szerintem.

2010. nov. 15. 09:15
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
J aés még annyi hogy ha nedvező szájjal ahogy te írtad összepusziljatja és te szó nélkül hagyod akkor veled van baj, ne haragudj. Annyira félsz tőle hogy ezt nem mered megmondani, hát ezt ne haragudj de nem értem. Ha egy kicsitis épeszü megérti még ha előtte nem is gondolja át mit csinál. Herpesz pedig akkor lesz ha benne van a herpesz vírus, az pedig nem attól függ, hogy neked volt-e terhesen vagy nem.
2010. nov. 15. 09:18
 18/24 anonim ***** válasza:

én sajnos egy házban élek az anyóssal kb még 1 évig, de még azt is utálom nézni ahogy eszik, zavar ahogy a szennyest a mosógépbe pakolja, vagy ahogy mosogat! és folyton azzal jön h kóstoltassam már meg a tápszert a gyerekkel, kérdem miért? hát azért mert ha majd dolgom akad és nm vagyok otthon h szoptassam...

de a kezére nem adom! csak annyit van vele amig én ebédelek(kb 10 perc) és amig vacsizok, a fürdést is nézi. ennyi! nem igazán nyalogatja, inkább kezét, lábát puszilja. 3,5 hós kislány

2010. nov. 21. 20:11
 19/24 anonim ***** válasza:

Hááát hallod, nem lennék a helyedben!

Szólj anyósodnak, ezt én sem hagynám!

2010. nov. 21. 20:56
 20/24 anonim ***** válasza:
nekem genitális herpeszem van és ezért még a doki is a császármetszést javasolta. Ha az én anyósom herpeszes szájjal közelítene a gyerekemhez bizony durván felvilágosítanám, de úgy hogy herpesszel még csak az utca közelébe sem jönne. Állj már a sarkadra, ez csak egy anyós, a babád viszont a mindened!!! Nagyon veszélyes a herpes egy újszülöttnek, de egy két hónaposnak sem ajánlott. Sajnos vannak még buta emberek... ( az én anyósom még nem csókolta arcon a lányomat most lesz egy éves. Terhes voltam mikor összevesztünk és már akkor mondtam neki, hogy hátrább az agarakkal, most már tudja hogy hol a helye! )
2010. nov. 21. 21:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!