Miért ennyire tápszer-ellenesek ezen az oldalon az anyukák?

Csak három sort írnék:
anyatej - tápszer
cumi - nem cumi
császár - természetes szülés
ezek azok a klubbok amiken mindig megy a vita.
És az én véleményem:
lányok mindegy ki hogy csinálja a lényeg hogy szeressük a babánkat.

Egyáltalán nem olyan "rossz a helyzet". Védőnőm mondta, hogy 10 anyukából 7 szoptat, 2 ad hozzá kiegészítésként tápszert és 1 baba kap csak tápot.
Nincs miről beszélni.

1 hetesen?
mert pl.4 hónaposan 2 szoptat, 8 tápszerezik

Szia!
sok jó válasz érkezett, most nem a "18 évig szoptassuk babánkat" anyukák irtak :) Igaza volt az egyik előttem szólónak, hogy annyi mindent megeszünk: tartósítószer, szinezék mesterséges hülyeségek, akkora paradicsom télen, mint egy dinnye, hát az sem a napon érett, szóval néha én is megkérdőjelezem, hogy ezek egészségesek-e, de szerintem nem, és mindezt a pici babánk is megissza.
Arról pedig, hogy régen anyatejes volt, vagy tehéntejes volt-e az ember, és még mindig él, egészséges.....hát vitába szállnék ezzel is, mert csak szét kell nézni, melyik korosztályt érintik a rákos megbetegedések.
De!Ha nincs anyatej, kell a tápszer, ha van, akkor nem. A gyereknek enni kell, és felnő anyatejen, vagy tápszeren, cumin vagy cumi nélkül, és majd 30 év mulva derül ki, hogy egészséges-e. De akkor ki fogja azt mondani, hogy jajj anyatejes volt de már 4 hónaposan kapott hozzátáplálást, biztos attól...hát senki.
Felesleges viták folynak itt, idegesítik azt az anyukát, akinek elapad ateje, még több lelkiismeretfurdalást csinálnak neki.
Én szoptatok 3.5 hónapja, de 4 hónap után elkezdem kóstoltani a picivel a desszerteket, mert én nem akrom, hogy 2 évesen is cicin lógjon. Ez az ÉN SAJÁT VÉLEMÉNYEM, DÖNTÉSEM.
Felesleges viták, és felesleges kérédések, hiszen mint mi, a gyerekeink sem egyformák!

Utolsó hozzászólónak: nagyon igazad van. Mindenkinek a saját döntése. Az én gyerekem cicin lóg 2 évesen. És imádom szoptatni és Ő is imád szopizni. Mindkettőnknek nagyon jó így. Ez a mi döntésünk a babámmal és nekünk így jó.
Ez az egész tényleg egy felesleges vita. Én nem hiszem, hogy van számottevően olyan anya aki ne akarna szoptatni. És nem kell sajnálni sem a tápszeres babákat, mert nem "rosszabbak" Ők. Én inkább az anyukájukat sajnálom, hogy annyit szenvednek a szoptatással és az energiájukat csodállom, hogy éjjel akár óránként felkelnek tápszert készíteni, miközben ott sír az éhségtől a babájuk. Idegörlő lehet.
Az én gyermekeimmel minden úgy történt, ahogy a nagykönyvben meg van írva. 6 hós korig kizárólag szopiztak, rengeteg tejem volt. A nagyobbik gyerek 13 hónapos koráig szopizott, önmagától választódott el. A kicsi 25 hónapos lesz és mint írtam még mindig cicizik. Örömmel szoptatom, imádom csinálni. Egyik sem látott cumit és cumisüveget sem, természetes úton születtek, nem voltak hasfájósak. Ettek, aludtak, kakiltak és mosolyogtak.
Ezzel együtt nem érezhetem magam tökéletes anyának csak mert így alakult, hiszen nem ezen múlik!!! És ezt mindenkinek figyelmébe ajánlom. Nem azon múlik hogyan született vagy hogy cumizott-e vagy hogy tápszeres volt-e.

LÁNYOK, EZ MOST KOMOLY?!
ANYATEJESEK! NE UTÁLJÁTOK A TÁPSZERES ANYUKÁKAT MERT NEM A TI GYEREKETEKNEK ADNAK TÁPSZERT HANEM A SAJÁTJUKNAK AHOGY AZ ANYATEJESEK SEM ADNAK TEJET A TÁPSZERES BABÁKNAK!
Bocsi a nagybetűkért, de könyörgöm mindenki azt ad a saját (hangsúlyozom SAJÁT) gyerekének amit a legjobbnak tart, amit akar. Miért gondolja valaki hogy egyáltalán beleszólhat a másik dolgába?! Semmi közünk hozzá hogy a másik anyuka mit ad enni a gyerekének amíg ad neki, és nem veri, meg az a szerencsétlen gyerek nem valami kukába végzi, vagy egy zsákban valami folyóban. Komolyan, ahelyett hogy itt veszekednétek és mindenki rátukmálná a saját véleményét a másikra inkább foglalkozzatok a gyereketekkel vagy a párotokkal...
Lehet lepontozni!

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!