Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ennyire tápszer-ellenese...

Miért ennyire tápszer-ellenesek ezen az oldalon az anyukák?

Figyelt kérdés
az én babám anyatejes, de feltűnt, hogy úgy beszélnek egyes anyukák a tápszerről, mintha méreg lenne. miért? tényleg olyan rosszat tesz az, aki tápszert ad a babájának? mire alapozzátok ezt? miért van mostanában ez az anyatej-őrület?
2009. jan. 9. 14:23
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
89%
bocsi én voltam....csak tényleg őrület van...amúgy én szoptattam, csak tényleg sajnálom aki tápszert kell adjon s megtesz mindent szoptatásért, mert bizti megviseli lelkileg...plussz ha még ilyet is olvas
2009. jan. 9. 14:58
 12/28 anonim ***** válasza:
89%

:)

Épp ezért nem kéne egymást hergelni...

2009. jan. 9. 15:02
 13/28 anonim ***** válasza:
88%
okkk, minden jót:)
2009. jan. 9. 15:02
 14/28 anonim ***** válasza:
56%

Hűha! Nagy a vita!!!

Én is tápszert adok a 3 hónapos lányomnak! Sőt bevezettem az almát is. Lehet lehordani!

Egészséges és mosolygos kislány anyukája!!!!!

2009. jan. 9. 15:16
 15/28 anonim ***** válasza:
42%
Lehet hogy most mosolygós de hogy később nem lesz az az tuti. Miért teszed tudatosan tönkre a beleit? Mert veled is ezt tették? Nem hallasz a mostani dolgokról? Elképesztő, hogy még dicsekedsz is vele.
2009. jan. 9. 15:19
 16/28 anonim ***** válasza:
51%

És mikor elkezdtél neki almát adni az elején se volt semmi gondod? Nem fogta meg a székletét vagyi lyesmi? Nekem is 3 hónapos és én is gondolkozom rajta! Amúgy meg ha megfigyelitek régen is most is voltak ugynevezett "TILOS" dolgok. Mindig kitalálnak valamit. És ugyan honann tudják, hogy a gyereknek mi a jó? Megkérdezik? Vagy mi? Minket is korán kezdtek el hozzátáplálni és milyen érdekes... élünk! :) Én nem nézem le se az anyetejesek, se a tápszeresek, se azokat akik korán kezdenek hozzá táplálni. Minden szülő menjen a saját ösztönei után. Csak a gyerek anyja tudja hogy mi a jó a gyereknek! És ebbe ne szóljon bele senki!

3 hós tápszeres baba anyuja

2009. jan. 9. 15:25
 17/28 anonim ***** válasza:
87%

Az én babám nem tudta szívni a cicimet, mert befele fordul a mellbimbóm, a bimbóvédővel meg nem tudott mit kezdeni, így fejtem. Éjjel-nappal, ha kellet ha nem mégis elapadt a tejem 6 hónapos korára. Majdnem a szívem szakadt meg, hogy tápit kell adnom neki, de muszály volt, mert a gyerek ordított. Talán nem viselt volna meg annyira lelkileg, ha nem még a vizcsapból is az folyik, hogy szoptatni, szoptatni, szoptatni, meg fejni és fejni. És a védőnőm nem hord le hogy nem vagyok kitartó. Pedig én még éjjel is felkeltem, mégha a baba aludt is, de ha megfeszülem sem volt több tejem. Érdekes annak idején anyukám csak 4 hónapig tudta szoptatni a húgomat (20 éve) és ő azt mondta, hogy akkor meg sem fordult a fejében, hogy rossz anya, mert nincs teje. Én meg ezért sírtam napokig.

És véleményem szerint sokkal több anyukának menne zökkenőmentesen a szoptatás ha a kórházakban a csecsemősök többet segítenének (nekem speciel semmit nem segítettek,pedig kértem), vagy a szegény agyonstrapált, mindentudó védőnők néha meglátogatnák az anyukákat. TISZTELET A KIVÉTELNEK, de sajna úgy látom belőlük van kevesebb.

8 hónapos kislány anyukája

2009. jan. 9. 15:33
 18/28 anonim ***** válasza:
68%
Ezen az oldalon szerintem is túl sok az olyan kismama, aki azt gondolja, hogy csak azért mert ő tud szoptatni (akár több évig is!)akkor minden nő tud és ha nem akkor azért mert nem is akar! Nem kellene annyira túlzásokba esni, hogy az anyatej a legcsodálatosabb a világon. Múltkor ezt olvastam esküszöm szórol-szóra! A mai világban annyi mérget megeszik mindenki, tartósítószerekkel tele van minden és nem hiszem, hogy akkor az anyatejben semmi káros anyag nem kerül be!De nagyon sokan azért is büszkék arra, hogy tudnak szoptatni mert így nélkülözhetetlennek érzik magukat, mert ugye más nem tudja megszoptatni a babájukat.A kötődésről meg annyit, hogy én is és az öcsém is tápszeres volt és nem hiszem, hogy van aki jobban szeretné az anyukáját mint én. Igen az én kicsim is tápos és ugyanugy imádom mint aki szoptatja a gyerekét. Semmi különbség nincs a szeretet megnyilvánulásában, aki mást mond azzal egyáltalán nem értek egyet!
2009. jan. 9. 15:36
 19/28 anonim ***** válasza:
95%
Én tápszeres voltam, de a fiamat szoptatom amíg tudom, és nagyon örülök, hogy tudom szoptatni, mert nem kell bíbelődni a tápszerrel, kéznél van, kényelmes, steril. Azonban ugyanúgy lehet kötödni valóban tápszeres babának is az anyukájához, én is imádom az anyukámat, nem ezen múllik. Ha nem tudnám szoptatni akkor adnék neki tápszert és kész. Mit kell ezen ragozni? Aki tud és akar szoptasson, aki nem tud vagy nem akar az ne tegye, ennyi.
2009. jan. 9. 15:44
 20/28 anonim ***** válasza:
90%
No igen... Én meg azt olvastam, hogy kutatásokkal bizonyították, hogy a tápszeres babák IQ-szinje később gyengébb lesz, mint a tejcsiseké. A 4hós kislányom én is tápszerezem. Majd ha iskolás lesz, akárhogy tanítgatom, nevelgetem, rossz tanuló lesz, vagy legalább is gyengébb képességű, mert annak idején tápszert kapott? Három hós korunk óta tápizunk, azóta is azt mondom mindenhol, hogy szoptatok, mert mitagadás szégyenlem, hogy számtalan tejszaporítási módszer kipróbálása ellenére mégis "kudarcot vallottam" és tápszerezünk...
2009. jan. 9. 15:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!