Miért ennyire tápszer-ellenesek ezen az oldalon az anyukák?

Nálunk az a tapasztalat,-és akire nem vonatkozik ne vegye magára-hogy az anyukák nem nem tudnak, hanem egész egyszerűen nem akarnak szoptatni.
Nekem a kislányom 10 hós koráig úgy kapott anyatejet,hogy fejtem neki,mert le volt nőve a nyelve,és nem tudott szopizni. Mégis kinlódtam vele. 10 hós +10napos volt mikor az anyatejen kivül mást is kapott enni, inni,megfelelöen fejlödött havi 750g-okat hizott addig.
A kisfiam 3 éves koráig szopizott,egy éves koráig csak anyatejen élt. Pedig megkinlodtam vele is...
Most védőnő vagyok egy faluban, és látom, hogy olyan kismamák,akiknek lenne tejük,a baba is szopizna,mégis a tápszert iratják fel és kevergetik éjjel-nappal. a Másik tipus pedig az aki nem birja kivárni,hogy beinduljon a megfelelö tejtermelödés és pótolnak... na itt megint elromlott az egész,mert onnantól,hogy cumisüveg kerül a baba szájába,a szopi már csak 'kinlódás' és addig ordit mig meg nem kapja az üveget.
Nah én például ezekre a tápszeres anyukákra vagyok mérges,mert lusták, hogy a legjobbat adják a bébinek, és nincs bennük elég kitartás.Sajnos...
Persze mint az elején is irtam: TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!
de sajna én tapasztalatból írom mert itt 10-ből 9 baba tápszeres,és a kilencből 8 tudna szopizni, ha az anyja hagyná...

Szia!
Az örök vita kisarkítva:
A tápszerezők:
Szerintük mi vagyunk a "szupermamik", akik nem értik meg azt, ha nincs tej. Szerintük a "tejcsárdák" magukat gondolják az istenkirálylányoknak és a nagybetűs ANYÁK-nak, akik lenézik őket. Ezért utáljon minden tápszeres minden szoptatóst.
Az anyatejesek:
A többség azt hiszi, hogy azért nem szoptatnak a táposok, mert lusták küzdeni/fogyókúrázni akarnak, hogy visszanyerjék a régi alakjukat/fél, hogy érzéketlen-megereszkedett lesz a melle a szoptatástól/és különben is miért ne, a tápszerben minden benne van, ami kell. Ezért utáljon minden szoptatós minden tápszerest.
Nyilván az igazság valahol a kettő között van.
Hogy miért van az anyatej-őrület? Mert mindenhonnan azt hallani, hogy kizárólag szoptasd a gyereked 6 hónapos koráig, anyatejet akár 2 éves koráig kaphat. A tehéntejes táplálást nem tudni, hogy mi miért éltük túl, kerüld a cukrot, a sót, a glutént.... Ja, és sokkal erősebb az anyatejes babák immunrendszere, kevésbé lesz allergiás... Erősebb lesz a kötődés anya és gyermeke között...
Ezek a dolgok lehet, hogy statisztikailag bizonyítottak, de nem kizárólagosak. Én mindenesetre megadom a bébimnek az esélyt...

Szia! Szerintem van tápszer ellenes mama ezen az oldalon, de ahogy az előző hozzászólásokból úgy tűnik, hála az égnek sokan megértőek. Én mindent megtettem, hoy ylegyen tejem, de hiába küzdöttem. Szerintem a kórházban annyira lestresszeltek, hogy 3. nap se volt tejem, és irtó bunkó módon bántak velem végig emiatt, hogy ezért apadt el az a kevés is. Sokan viszont saját döntésre térnek át tápra: az ő gyerekük, ezt tiszteletben kell tartani.
4 hónapos kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!