Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért ennyire tápszer-ellenese...

Miért ennyire tápszer-ellenesek ezen az oldalon az anyukák?

Figyelt kérdés
az én babám anyatejes, de feltűnt, hogy úgy beszélnek egyes anyukák a tápszerről, mintha méreg lenne. miért? tényleg olyan rosszat tesz az, aki tápszert ad a babájának? mire alapozzátok ezt? miért van mostanában ez az anyatej-őrület?
2009. jan. 9. 14:23
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
ez jó kérdés, de sztem akinek kell tápszer mert nincs teje, vagy nem tud szoptatni vmiért azt szerintem se kell bántani, gondolom mindent megtett szoptatásért ha meg nem az az ő dolga...
2009. jan. 9. 14:24
 2/28 anonim ***** válasza:
42%
Nekem pont az ellenkezője tünt fel. Le vannak nézve a szoptatók mert mi nagyseggüek, szupermamik vagy tejcsárdák vagyunk.
2009. jan. 9. 14:28
 3/28 anonim ***** válasza:
95%
Én is ezt érzem mostanában, egyetértek veled. Ha valaki tényleg mindent megtett, de nincs teje, azért nem kéne bántani. Tény, hogy az anyatej a legjobb a babának, de előfordul, hogy valaki nem tud szoptatni, vagy nincs elegendő teje, ilyenkor pedig mi mást adhatna a babájának mint tápszert. Nem hiszem, hogy ártana vele (bízom benne, hogy itt nem törtnénik olyan mint Kínában).
2009. jan. 9. 14:30
 4/28 anonim ***** válasza:
66%

Nálunk az a tapasztalat,-és akire nem vonatkozik ne vegye magára-hogy az anyukák nem nem tudnak, hanem egész egyszerűen nem akarnak szoptatni.

Nekem a kislányom 10 hós koráig úgy kapott anyatejet,hogy fejtem neki,mert le volt nőve a nyelve,és nem tudott szopizni. Mégis kinlódtam vele. 10 hós +10napos volt mikor az anyatejen kivül mást is kapott enni, inni,megfelelöen fejlödött havi 750g-okat hizott addig.

A kisfiam 3 éves koráig szopizott,egy éves koráig csak anyatejen élt. Pedig megkinlodtam vele is...

Most védőnő vagyok egy faluban, és látom, hogy olyan kismamák,akiknek lenne tejük,a baba is szopizna,mégis a tápszert iratják fel és kevergetik éjjel-nappal. a Másik tipus pedig az aki nem birja kivárni,hogy beinduljon a megfelelö tejtermelödés és pótolnak... na itt megint elromlott az egész,mert onnantól,hogy cumisüveg kerül a baba szájába,a szopi már csak 'kinlódás' és addig ordit mig meg nem kapja az üveget.

Nah én például ezekre a tápszeres anyukákra vagyok mérges,mert lusták, hogy a legjobbat adják a bébinek, és nincs bennük elég kitartás.Sajnos...

Persze mint az elején is irtam: TISZTELET A KIVÉTELNEK!!!

de sajna én tapasztalatból írom mert itt 10-ből 9 baba tápszeres,és a kilencből 8 tudna szopizni, ha az anyja hagyná...

2009. jan. 9. 14:37
 5/28 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok, s csak annyit, h aki előttem szólt igaza volt, de ezen nem kell mérgelődni az ő dolguk, s amúgy ugyanúgy felnő az ő babájuk is...amúgy én szoptattam ill mint te fejtem s cumiból...8 hónapig...de nekem mellette a vége felé szopizott is néha...
2009. jan. 9. 14:46
 6/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az örök vita kisarkítva:

A tápszerezők:

Szerintük mi vagyunk a "szupermamik", akik nem értik meg azt, ha nincs tej. Szerintük a "tejcsárdák" magukat gondolják az istenkirálylányoknak és a nagybetűs ANYÁK-nak, akik lenézik őket. Ezért utáljon minden tápszeres minden szoptatóst.

Az anyatejesek:

A többség azt hiszi, hogy azért nem szoptatnak a táposok, mert lusták küzdeni/fogyókúrázni akarnak, hogy visszanyerjék a régi alakjukat/fél, hogy érzéketlen-megereszkedett lesz a melle a szoptatástól/és különben is miért ne, a tápszerben minden benne van, ami kell. Ezért utáljon minden szoptatós minden tápszerest.

Nyilván az igazság valahol a kettő között van.

Hogy miért van az anyatej-őrület? Mert mindenhonnan azt hallani, hogy kizárólag szoptasd a gyereked 6 hónapos koráig, anyatejet akár 2 éves koráig kaphat. A tehéntejes táplálást nem tudni, hogy mi miért éltük túl, kerüld a cukrot, a sót, a glutént.... Ja, és sokkal erősebb az anyatejes babák immunrendszere, kevésbé lesz allergiás... Erősebb lesz a kötődés anya és gyermeke között...

Ezek a dolgok lehet, hogy statisztikailag bizonyítottak, de nem kizárólagosak. Én mindenesetre megadom a bébimnek az esélyt...

2009. jan. 9. 14:48
 7/28 anonim ***** válasza:
95%
Én is ki lettem oktatva,amikor 3 hósan már nem volt tejem.Bezzeg a másik anyuka 3 évesen is szoptat,épp csak azt nem tette hozzá,hogy én nem szoktam vissza így sem a cigire,mert a gyerekem fontosabb,Ő pedig a bagós tejét adta neki.Azt sem értem miért állnak a szaklapok stb.. is úgy a dologhoz,hogy minden nő egy tejelő tehén.Én totál kivoltam hetekig,amiért "ÉN A ROSSZ ANYA" nem tudom a legjobbat adni a gyerekemnek,pedig szerintük minden nő képes szoptatni(a testvéremnek 2 gyerekkel 1 csepp teje sem volt).
2009. jan. 9. 14:51
 8/28 anonim ***** válasza:
49%
Tehát Te megadod a bébidnek az esélyt..magyarul akkor aki nehogy isten tápszert ad a gyerekének mert nincs teje, akkor ő esélyt se ad....ezekből van a vita...
2009. jan. 9. 14:52
 9/28 anonim ***** válasza:
83%
Jaj! Nyilván nem erről van szó! Légy szíves ne forgasd ki a szavaimat!
2009. jan. 9. 14:55
 10/28 anonim ***** válasza:
95%

Szia! Szerintem van tápszer ellenes mama ezen az oldalon, de ahogy az előző hozzászólásokból úgy tűnik, hála az égnek sokan megértőek. Én mindent megtettem, hoy ylegyen tejem, de hiába küzdöttem. Szerintem a kórházban annyira lestresszeltek, hogy 3. nap se volt tejem, és irtó bunkó módon bántak velem végig emiatt, hogy ezért apadt el az a kevés is. Sokan viszont saját döntésre térnek át tápra: az ő gyerekük, ezt tiszteletben kell tartani.

4 hónapos kisfiú anyukája

2009. jan. 9. 14:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!