Szerintetek tenyleg en feltem tul a lanyomat? Es en zarom el mindenkitol?
2.5 evig probalkoztunk mire inszem alltal megfogant a kislanyunk aki koraszulott lett 28 hetre.
Mar 4 honapos de amikor elso heten itthon volt mar felhaborodast kelltet az hogy gyereket nem engedek babalatogatoba.. tulajdonkeppen akkor meg csak 36. Hetes volt.
Annyiban ez valtozott hogy johet gyerek de nem babazhat. Sertodes lett belole es az egyik rokon kozolte akkor jonnek csak latogatoba ha a lanya babazhat.
Oszinte leszek ezek utan nem latom szivesen hogy O akarja meghozni a felteteleket.
Lehet tulreagalok de a nagyszulok is tolakodoak, tiszteletlenek.
Mindenheten itt akarnak lenni.. egyik heten szoltunk hogy most nem aktualis, mert lehet dolgunk lesz de ha megse akkor is pihenni szeretnenk. Erre a valasz az volt hogy oket ez nem erdekli mert nem hozzank jonnek hanem a picihez.
Most ugy jon le, hogy en elzarom mindenkitol, pedig nem mert ha nem lennenek tiszteletlenek es tolakodoak akkor nem lenne problema. Nem elzarom de nem kell minden heten itt ulni, vagy ha jelzem hogy nem az legyen nem, de tobbnyire a nemre egy de lesz a valasz.
Nekem az nem segitseg ha minden esetben az elejetol fogva ebed idobe erkeznek. Egyik alkalommal volt, hogy ugy jottek eppen ettunk es 2 fore valo etel volt, lehet pofatlansag de nyugodtan befejeztuk. A masik alkalom szinten ebed volt amikor ide jottek ebed idore es volt a hutobe 2 fore juto etel, de jott a celzas hogy ehesek.. en meg szegyelve de kozoltem hogy nem vartunk ebedre vendeget es nincs eleg.
Elejetol fogva nem kaptunk segitseget de nem is varunk. De akkor ne telepedjenek rank.
Szerintetek tulzas?

A depresszion teljesen tul vagyok. Szamomra az jelentette a depresszio veget amikor ki hozta a noverke a PIC osztalyrol a picit. Utana 1-2 napig meg rettentoen feltettem, ferjemet se hagytam egyedul meg a kezebe volt. De ez 1-2 napig tartott. Ennek is az volt az oka hogy kicsivel tobb mint 2 kiloval hozhattuk haza es a ferjem akkor foghatta meg elsonek. 1.5 honap alatt hozza se erhetett.
De azt 4 honap utan nem tudom elfelejteni hogy 1 hetig az orvosok az annyit birtak mondani, hogy jelen allapotba stabil de ez barmikor valtozhat es nem igerhetnek semmit se!
Azt se tudom elfelejteni amikor a szuleszeti osztalyon fekudtem es hallottam hozzak a tobbi babat en szepen oltoztem felfele es mentem ki hogy ne lassam!
Azt se tudom elfelejteni hogy azert kellett bent fekudnom 1.5 honapig hogy napi 1 orara megkapjam kezbe.
Azt se tudom elfelejteni hogy az elejen nagyon fontos volt az anyatej, es 1 napig szaladgaltam a vedono utan hogy mutassa meg hogyan vihetek neki csupan 1 ml tejet mert annyit evett 2 orankent. Igen 1 milit.
Delbe mutottek este 8 kor mar nala voltam, surgossegi csaszar utan ugy hogy annyira roncsoltak hogy 4 het utan is alig birtam felulni.. 3 hetig 1 oldalon aludtam.
Es sorolhatnam. Es ez alatt mit kaptam mikor betegseg miatt hazakuldtek? Anyanak a gyerek mellett a helye..
Koszonom tudom.
A tudat hogy csak akkor hizott mikor tapszert kapott? Anyatej mellett meg nem hizott vagy inkabb fogyott? A noverkek titokba adtak neki tapszert? Tudjatok milyen erzes?
Ugy elaludni estenkent hogy a ferjed ugy koszon el hogy ha barmi tortenik egybol hivjam?
Lehet kovel dobalni de nem egy neveletlen gyereknek szultem egy jatek babat hogy jatszanak vele.
Lehet tulzas hogy ennyire feltem, de en mentem keresztul ezeken.
Rengeteg boldog csaladot lattam hazamenni 1.5 honap alatt. De nekunk kora anyukaknak a szurke falak maradtak, es a 3 orankenti fejes mint egy fejoallomason a tehenek.
Es nem utalom oket. Csupan nem tudom el felejteni a sok rosszat amit okoztak mar nekunk. Es nem is kell szeretni egymast, de az hogy itt okoskodnak majd amikor elmennek kibeszelnek minket azt nem birom elfogadni!
Normalizalni szeretnem a helyzetet, es a latogatasokat csokkenteni ezt mind ugy hogy ne mi legyunk tiszteletlenek es bunkok.
Ha ez egy kellemes idotoltes lenne amikor itt vannak johetnenek heti 2x is amikor raernek. Babazzanak.De ne akkor amikor csaladkent lehetnenk egyutt
Annak aki meg azt mondta, hogy illik ugy keszulni ebeddel, rendelni.
Elso babasok vagyunk es koraszulott. Minden heten vizsgalatok , orvos , vedono ugy hogy egeszseges! Nem hinnem hogy ebben az esetben az lenne az illo hogy nekem kelljen fozni, vagy eppen minden heten teli teli asztalkat rendeltetni. Szeritnem ez tulzas.
Nem esne nehezemre idokozonkent egy kozos ebed vagy vacsora. Fozni egyutt. De annyit nem segitenek hogy a mosogatoig elvigyek a poharat es ki legyen oblitve..
Teljes mertekbe babazni jonnek. Kicsit se azert hogy minket nezzenek. Nem azert akarjak elvinni, hogy pihenjunk, vagy nekunk legyen egy kicsi szabadidonk hanem azert hogy a faluba korbevigyek megmutatni az unokat.

Biztos nagyon nehéz időszak volt.
Lehet hogy nem vagy depressziós, de ezek a dolgok még nagyon frissek benned, idő kell hogy túl lépj rajta. Erre tekintettel kéne lennie a családnak, véleményem szerint..
Ha túl is félted a kislányod annak van oka. Ha ezt valaki nem tudja feldolgozni akkor maradjon otthon.
Az meg hogy egy 4 hónapos mellett elvárják hogy ebéd várja őket kiakasztó.
Ha elmegyek orvoshoz hogy elengedjem azt ami csupan 4 honapja tortent.. attol nem fog valtozni a helyzet aposomekkal.
Az hogy faj meg a lelkem hiaba mondom el egy orvosnak vagy a szomszed piroskanak, attol fajni fog ugyanugy.
Vagy menjek el orvoshoz hogy fel tudjam dolgozni aposomek alltal okozott fajdalmakat? Csak ugy semmis legyen?
Tobbszor irtam hogy normalizalni szeretnem a helyzetet veluk, nem megszuntetni. Meg is tobben arra utalnak hogy ki akarom oket tiltani az eletunkbol pedig ezt sehol se irtam 🙄

Ne haragudj kérdező, de nagyon mulya vagy. Az én babám időre született hatalmas súllyal és 5 hónapos. Kicsattan az egészségtől. Nem engedem gyerekeknek, hogy "babázzanak vele", mert nem játékbaba. Őszintén, azt se szeretem, ha felnőttek fogdossák, de család ok. Persze, alap higéniával. Na, de ide az jön, akit beengedek. És ritkán engedek. Mi az, hogy őt nem érdekli? Mintha anyámat hallanám! A picihez jön, nem hozzám? Hát, akkor majd jössz, ha a gyerek meghív. Iszonyú pofátlanok. Ami számomra nem ismeretlen, mert a családom nagy része ilyen, de határokat én szabok. Eszembe nem jutna ilyen áron erőltetni a jó kapcsolatot. Aki nem tud a családomhoz alkalmazkodni, az kint marad és pont.
Ami még feltűnt, hogy a párod apjának a párját nem anyósként emlegeted. Ezek szerint nem a párod anyja? Semmi köze a gyerekedhez.
Amin meg átmentél koraszülött baba anyukájaként, le a kalappal! Ezek után ilyen emberek az én gyerekem nem is láthatnák.
Válaszolók! Ti meg hülyék vagytok? Az összes kérdésnél kb.3 évre bezárnátok a babát, mert fú, milyen vírusok röpködnek? Hát, basszus. Azok a vírusok nem úgy terjednek, hogy valaki elmegy a babakocsi mellett az utcán, hanem, hogy az aki, még nem tudja, hogy beteg, "babázgat" vele. Mondjuk egy rokongyerek. Egy tápszeres, kis súlyú, koraszülött babának mi szüksége van erre? Ha a rokongyerek babázni akar, vegyenek neki a szülei jatékbabát vagy csináljanak kistesót. Ne más faszával verjék a csalánt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!