Szerintetek tenyleg en feltem tul a lanyomat? Es en zarom el mindenkitol?
2.5 evig probalkoztunk mire inszem alltal megfogant a kislanyunk aki koraszulott lett 28 hetre.
Mar 4 honapos de amikor elso heten itthon volt mar felhaborodast kelltet az hogy gyereket nem engedek babalatogatoba.. tulajdonkeppen akkor meg csak 36. Hetes volt.
Annyiban ez valtozott hogy johet gyerek de nem babazhat. Sertodes lett belole es az egyik rokon kozolte akkor jonnek csak latogatoba ha a lanya babazhat.
Oszinte leszek ezek utan nem latom szivesen hogy O akarja meghozni a felteteleket.
Lehet tulreagalok de a nagyszulok is tolakodoak, tiszteletlenek.
Mindenheten itt akarnak lenni.. egyik heten szoltunk hogy most nem aktualis, mert lehet dolgunk lesz de ha megse akkor is pihenni szeretnenk. Erre a valasz az volt hogy oket ez nem erdekli mert nem hozzank jonnek hanem a picihez.
Most ugy jon le, hogy en elzarom mindenkitol, pedig nem mert ha nem lennenek tiszteletlenek es tolakodoak akkor nem lenne problema. Nem elzarom de nem kell minden heten itt ulni, vagy ha jelzem hogy nem az legyen nem, de tobbnyire a nemre egy de lesz a valasz.
Nekem az nem segitseg ha minden esetben az elejetol fogva ebed idobe erkeznek. Egyik alkalommal volt, hogy ugy jottek eppen ettunk es 2 fore valo etel volt, lehet pofatlansag de nyugodtan befejeztuk. A masik alkalom szinten ebed volt amikor ide jottek ebed idore es volt a hutobe 2 fore juto etel, de jott a celzas hogy ehesek.. en meg szegyelve de kozoltem hogy nem vartunk ebedre vendeget es nincs eleg.
Elejetol fogva nem kaptunk segitseget de nem is varunk. De akkor ne telepedjenek rank.
Szerintetek tulzas?

Nem olvastam, csak az első oldalt.
Túlreagálod, komolyan, miért menne úgy bárki babaköszönteni, ha nem mehet a közelébe? Meg miért ne mehetne gyerek a közelébe? Ott kell lenni és figyelni, megmondani, hogy hogyan nyúljon hozzá, mit puszilhat, mit érinthet meg(láb), segíthet adni pelusozásnál a popsitörlőt, meg mutogathatja a montessori fekete fehér képeket, ha nagyobb gyerek olvashat neki mesét, vagy mondjon fejből. Így kb ennyire futja a gyerekek érdeklődése, esetleg tartanák neki a cumisüveget, vagy pl ágyon ülve fognák, ami szerintem belefér. Felrakod a vendéggyereket a franciaágy közepére, beállítod egy bizonyos pózba a kezét, könyöke alá párnákat, és belerakod a babát:)
Én is paráztam, amíg nem volt rutinom. Mikor lett, már nem aggódtam ennyit. Szerintem normális, hogy akkor mennek át, ha foglalkozhatnak a babával is, amúgy minek mennének babaköszönteni? Vagy ha barátnőzni megy hozzád, miért vinné a gyerekét? Nemtudom, nekem ők normálisak. A többi rokon, kivéve amelyik sggfej és beszólogat, de más babáján könnyebb mulatni, és néha tud az ember a sajátján is. Az enyémnek egy nagy dundi kockafeje volt, akkora "pofazacsik", hogy a hörcsög megirigyelte volna.. aztán szépen kinőtte, de tagadhatatlanul ott volt. Annyira nem volt tokás, csak normálisan, mikor beszóltak rá, akkor meg tudtam volna ölni a nőt. Főleg mert ő kegyetlen kövér volt és 10x nagyobb tokája volt bárkinél, a lányának dettó, szegény nagyon csúnya volt.. az én gyerekemnek meg csak rövidebb volt a nyaka, de tök normálisan, soha senki nem mondta, hogy tokás lenne, meg hát nem is volt. Bármi igaz dolgot mondhatott volna, pl mindenki megjegyezte a pofazacsikat meg a kockafejet, nem sértődök be, de ezen.. hú.. tömény rosszindulat, még csak nem erősködött, hogy vicces legyen, azt mondta, hogy "nem tudja, miért gondolják a tokás gyerekek anyukái, hogy úgy is szépek a babák, mikor tokásak. Egy ostoba, nagyon kövér, ronda, buta, aluliskolázott fodrásznő volt, aki horoszkópokban hitt meg ásványt pakolt magára, mert az meggyógyítja. Nem hozzá jártunk, hanem a kollégájához, csak egy szalonban dolgoztak. Nem is szólt hozzá senki, csak úgy benyögte.. gondolom féltékeny volt. 10 éve volt, de még most is indulatot ébreszt bennem.
Szóval ilyen nekem nem beleférős, de a kis csúcsfejére elfogadnám a beszólást, gondolom kis csúcsfej, lehet vele viccelni, bár ez is bunkóság, de gondolom jóindulat azért kihallatszik, hogy majd kinövi. Cuki lehet a kis tojásfejével:) Kockafejű gyerekem amúgy hosszúkás arcot növesztett 10 év alatt, kicsit sarahjessicaparkeres, és a pofazacsi is eltűnt. Szóval nem marad olyan, amilyen volt.

Szia. Írom ezt úgy, hogy az én kisfiam is koraszülött volt és én is megkaptam az anyósoméktól, hogy "egy anyának a gyereke mellett a helye", amikor hazajöttem pár napra: Szerintem még mindig depressziós vagy. Mindenkivel bajod van. Utálod őket, ez egyértelmű, és biztosan hibáztak ők is, mondtak olyat amit nem kellett volna, de szerintem felnagyítod a dolgokat. Elsősorban magadban keresd a hibát,hogy miért nem tudsz ezeken a dolgokon túl lendülni és leszarni, hogy mit mondanak. Ahogy írtad: van életetek. Akkor foglalkozz azzal. Csak magadnak ártasz, hogy agyalsz rajta, hogy mikor mit mondanak, csinálnak.
Pl: azon rágódsz, hogy el akarják vinni. Nem mindegy, hogy mit akarnak? Ha ti nem engeditek hogy elvigyék, akkor nem fogják elvinni. Megmondjátok, hogy még úgy érzitek, hogy kicsi ehhez és nem szeretnétek ha elvinnék. Ennyi. Elrabolni csak nem fogják 😂
Egy boldog, kiegyensúlyozott anyuka nem zsörtölődik otthon magában, hogy ki milyen, mikor mit tett/mondott. Ha megüti a füled valami amit épp mondanak es nem tetszik, akkor legyints egyet és nevess rajtuk magadban egyet.

Na, 36-os, durván bántalmazó, empátiahiányos némber vagy! "Elsősorban magadban keresd a hibát": a szegény kérdező keresi is! Pont ez a baj! Az anyósa durvaságáért, otrombaságáért nem magában kéne keresnie a hibát, de szegény kérdező teljesen elbizonytalanodik a jogos érzéseiben!
"Ahogy írtad, van életetek." Nem, a szegény kérdező pont ennek az ellenkezőjét írta, hogy hetente 1-szer lehetne életük, abba is belerondítanak. Valaki szándékosan bántalmaz, és te közlöd a bántalmazottal, hogy legyintsen és nevessen? Hát nevess a bántalmazóidon te, 36-os, de te még az én kommentemen se fogsz tudni. Hát hajrá, te boldog és kiegyensúlyozott vagy, gyakorolj, tessék magadban keresni a hibát (van bőven!), és kontrázó viszontválasz helyett nevetni! Elkezdem neked: Ha-ha-ha!

Szerintem semmi baj azzal ha a koraszülött babádat túlfélted.
A rokonokkal viszont súlyos gondok vannak..
Én már azok után nem engedtem volna be őket amiket a kórházi tartózkodásod alatt mondtak.
Esetleg még egy esélyt adnék nekik.. A férjed nem tudna velük elbeszélgetni? Talán érdemes lenne elmondania, hogy a te lelkiállapotod ( érthető okokból) most nem a legstabilabb és basztatás helyett inkább nyugalomra, támogató szavakra lenne szükséged.
Ha ezek után is így viselkednek én a helyedben kitiltanám őket, legalább addig amíg lelkileg helyrejössz.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!