Szerintetek tenyleg en feltem tul a lanyomat? Es en zarom el mindenkitol?
2.5 evig probalkoztunk mire inszem alltal megfogant a kislanyunk aki koraszulott lett 28 hetre.
Mar 4 honapos de amikor elso heten itthon volt mar felhaborodast kelltet az hogy gyereket nem engedek babalatogatoba.. tulajdonkeppen akkor meg csak 36. Hetes volt.
Annyiban ez valtozott hogy johet gyerek de nem babazhat. Sertodes lett belole es az egyik rokon kozolte akkor jonnek csak latogatoba ha a lanya babazhat.
Oszinte leszek ezek utan nem latom szivesen hogy O akarja meghozni a felteteleket.
Lehet tulreagalok de a nagyszulok is tolakodoak, tiszteletlenek.
Mindenheten itt akarnak lenni.. egyik heten szoltunk hogy most nem aktualis, mert lehet dolgunk lesz de ha megse akkor is pihenni szeretnenk. Erre a valasz az volt hogy oket ez nem erdekli mert nem hozzank jonnek hanem a picihez.
Most ugy jon le, hogy en elzarom mindenkitol, pedig nem mert ha nem lennenek tiszteletlenek es tolakodoak akkor nem lenne problema. Nem elzarom de nem kell minden heten itt ulni, vagy ha jelzem hogy nem az legyen nem, de tobbnyire a nemre egy de lesz a valasz.
Nekem az nem segitseg ha minden esetben az elejetol fogva ebed idobe erkeznek. Egyik alkalommal volt, hogy ugy jottek eppen ettunk es 2 fore valo etel volt, lehet pofatlansag de nyugodtan befejeztuk. A masik alkalom szinten ebed volt amikor ide jottek ebed idore es volt a hutobe 2 fore juto etel, de jott a celzas hogy ehesek.. en meg szegyelve de kozoltem hogy nem vartunk ebedre vendeget es nincs eleg.
Elejetol fogva nem kaptunk segitseget de nem is varunk. De akkor ne telepedjenek rank.
Szerintetek tulzas?
Es persze aposomek latogatasanal is tobbnyire arrol szol hogy beszologatnak, hogy a gyereknek mar vegig kellene aludnia az ejszakat, hogy nem a ferfi dolga pelenkat cserelni mert azert van a gyerek anyja, a gyerek feje csucsos egy kicsit ( inkubator es a lelegezteto miatt de majd szepen kikerekedik) es hogy nincs forgatva es hogy igy fog maradni hogy fog kinezni. Es hogy a pofikaja olyan mintha dio lenne es hogy nem szabad olyat noveszteni mert hogy fog kinezni es az hogy tokaja van valosagba kisebb mint ahogy a kepeken.. erre " de megnyugodtam, mar feltem hogy akkora tokad van mint a kepeken"
Rettenetesen bantoak ezek..
Ezen felul a tapszer mintha az ordogtol volna.
Ugyanigy nehezitettek meg a korhazba az eletemet. Vettek le mintakat, hogy miert indult be a szules amire napokat vartunk. Kitalaltak hogy eltitkoljuk es biztos a benti macskak okoztak a koraszulest ( macskaellenesek)
Beteg lettem ( hasmenes) haza kellett jonnom meg beteg vagyok ( anyaszallason voltam) es erosen deoresszios is.. erre azt kaptam hogy egy anyanak a gyerek mellett a helye es vissza kellene mennem.. nem ertettek meg hogy nem magamtol jottem haza. 1.5 honapig voltam bent.. 1 hetig hazajottem pihenni mert annyira rosszul voltam lelkileg.. azt is titokba hogy meg ne tudjak.

Ferjemmel nem reg volt egy veszekedesunk, es ugyanezeket elmondtam es abba maradtunk hogy ha legkozelebb se ertenek a nembol akkor leulunk veluk beszelni hogy ez igy nem mehet tovabb.
Kozbe vita volt sogoromek es aposomek kozott is ahol lelettek allitva, hogy ne askalodjanak es fejezzek be az okoskodast es ha problemajuk van akkor nekik mondjak de mogottuk. Azota mintha kicsereltek volna oket. Nalunk is volt feszultseg mert ossze ismerkedtek egy adomanygyujto csajjal es a raszorultak adomanyat nekunk adtak. Mi szoltunk hogy nem vagyunk raszorultak ne tegyek. Nyilvan ebbol sertodes lett.

Azert sok a heti 1 alkalom mert csak bantanak lelkileg, es eleve nagyon nagy hullamvolgyek voltak a kapcsolatunkba.
Akkor jonnek ha a ferjem is itthon van. Es ha heti 1 napot van itthon a munka miatt akkor harmasba szeretnek lenni a csaladommal es nem aposomekat bamulni es hallgatni. Unokajuk elott arra lustak voltak hogy a negyedikre feljojjenek a fiukat felkoszoneteni!

Én minden szavaddal egyet értek. Az én gyerekemmel semmilyen gyerek nem "babázhazott" .
Láttam az unokatesókat milyen "szépen fogják" a kistesójukat. Majdnem leejtette.
Volt hogy a 3 hónapos fiamat önszántából kivette az ágyból szelfizgetni vele. Én meg elvettem tőle, mondtam hogy nem játékszer. Volt ebből vita a családban, hogy nekem most ezzel mi bajom van, de nem érdekel. A gyerekem épsége fontosabb, mint a rokon lelki világa, majd megnyugszik. Gyerek gyerek kezébe nem való, és ez nem attól függ, ki hány hetesen született.
Baba látogatás amugyis max fél óra-óra,nem tudhatják milyen éjszakátok volt, nem ebédre kell menni. Az majd később.

A férjed a kulcs. Neki kell a felesége mellett kiállnia. Durván bántalmazva vagy tahók által. Meg kell nekik mondani - de ezek olyan hülyék, hogy fel se fogják -, hogy téged nem kritizálhatnak. Ha megteszik, többet a lábukat nem tehetik be hozzátok. A férjed majd viszi a gyereket, ha akarja. Ha nem akarja, akkor meg nem viszi.
12-es: megalkuvó vagy. A férjednek van lába meg keze. Vagy nincs? De egyébként mért kéne a nagyszülőknek hetente látniuk az unokát?
Eddig csak celozgattunk hogy nem alkalmas. Volt hogy mondtuk hogy nem tudjuk hogy alszik mikor ossze vissza volt meg a napi rend.. erre a valasz nem baj addig vasarolgatunk szoljatok ha felebredt 🤦🏻♂️
Tenyleg nagyon szivesen latnam oket, de ugy hogy tudom ahogy kilepnek rolunk csamcsognak.. hat en bizonyara nem szivesen latom oket
Lehet most le vannak allva.. de lassan jon hogy vinni akarjak. Mert "4 honapos". Aposomnak annyira eleg a babazas hogy max negyed ora.. a felesege van oda a piciert ... De o meg olyan mint a muslinca.. iszik mint az albanszamar.. aposom meg egy pelenkat se cserel ki..
Hogy mondjam el nekik hogy miert nem vihetik el majd? Foleg ugy hogy tegnap beriasztott a legzesfigyelo?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!