Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 2 hetes babát kávézóba magamma...

2 hetes babát kávézóba magammal vihetek, ha szeretnék beülni valakivel egy viszonylag csendes helyre?

Figyelt kérdés
A pici meg addig aludni mellettem a babakocsiban.
jan. 15. 09:08
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
És ha lesz testvérkéje, majd ő se jöhet haza, mert az oviból, suliból hazacipel valamit? Vagy apuka a munkahelyéről? :D
jan. 16. 09:05
 32/48 anonim ***** válasza:
57%

"23as de a 6 hét gyerekßgy pont arról szól,hogy összebújva fekszetek, pihentek. Hogy ne nyúljanak meg az izmok, a kötőszövetek, hogy ne kapj el valami csúnya fertőzést, ne ájulj el a vérveszteségtől, ne süllyedjen meg a méhed"

Ez nem igaz. Kb. olyan ez a nézet, mint az, hogy a gyereket 6 hétig ki sem lehet vinni, és "levegőhöz kell szoktatni".

A gyerekorvosunk és a nőgyógyászom is azt mondta, hogy nem kell hónapokig feküdni. Ha van kedvünk, és jól vagyok, mehetünk nyugodtan sétálni már az első héten is. Meg is őrültem volna, ha 6 hétig otthon fekszem, mint egy partra vetett bálna, és semmi külső hatás nem ér. Szuper dolog az anyaság, de nem arról szól, hogy akkor mostantól se ki, se be, mert mi most épp összeszokunk. Ha te így élted meg, sajnálom, hogy ennyire ingerszegény az életed (a férjedet pedig még jobban).

Kérdező, esetleg olyan helyre menjetek, ahol van teraszrész, hősugárzókkal. :)

Nálunk a lányom kinti levegőn még jobbat is aludt, neked sem kell vetkőztetni, öltöztetni.

jan. 16. 09:38
 33/48 anonim ***** válasza:
50%

"29, persze, nem gond, ha hazahucolsz neki bármi vírust."

Kérdező. Dokihoz se menj, ha kell, boltba se, férjed vagy ne dolgozzon vagy kerüljön titeket otthon, ha van iskolás gyerek 6 hétig ne menjen suliba...hátha hazahoz valamit.

Olvasod, barátnő nem baj ha megy, ő 100 százalék nem visz oda semmit. Te gyerek nélkül se menj el egy kv-ra.

Nekem is azt dokik is minták, hogy sétálni kell és nem baj, ha olyan helyre megyünk, ahol vannak mások is. Pláne császár után mozogni kell sokat.

Persze ahogy írjak most már a levegő is karos, szoktatni kell 😆.

"Kérdező, esetleg olyan helyre menjetek, ahol van teraszrész, hősugárzókkal. :)"

Ez meg teljesen jó.

jan. 16. 09:46
 34/48 anonim ***** válasza:
48%

Kérdező, szültél.

Te mostantól, mint egyén, nem létezel. Fekszel, ha a gyerek megébred, azonnal a melled a szájában, majd, ha befejezte, esetleg felkelhetsz, hogy egyél, igyál (természetesen csak azért, hogy legyen tejed, semmi cukor, tejtermék, káros szénhidrát!). Ha már úgy érzed, hogy jobban vagy, és a gyermeket is lerakod 30-30 percekre, elkezdhetsz óvatosan felkelni, hogy az otthoni feladataidat megcsináld!

Takarítás, főzés, hiszen, nem csak a gyermekedről kell gondoskodni, hanem a férjedről is. Dolgozik napi 8 órát, ha hazaér, elé kell tenned a friss ételt (de magad termeszd, ne menj boltba, hiszen bármit hazavihetsz a gyermeknek).

jan. 16. 09:51
 35/48 anonim ***** válasza:
76%
Azért az rémes és elszomorító, hogy milyen kevés felelősségtudat szorult itt jó pár valaszoloba. Senki nem azt írta, hogy hónapokig ne mozduljon ki az anyuka, mert az valóban nem egészséges és nem is normális. De egy 2, azaz KET hetes, immunrendszer nélküli pici babával beülni egy kávézóba, amikor tombol mindenféle durva vírus...egy két honapossal se mennék ilyen helyre, nemhogy két hetessel. Szegeny...
jan. 16. 10:04
 36/48 anonim ***** válasza:
40%

35 hát én anno mentem...mások is. Lányom óvodában volt először beteg, addig az orra se folyt. (Most is egy évben kb egyszer ha az, 10 éves).

Egy pár ismerősöm meg ki ki ment néha és állandóan tiszta takony volt a gyerek.

Sztm ettől senki nem szar szülő és mindenki eldönti maga mit hogyan csinál.

Vírus régen is volt bőven, csak nem feszt ezt mutogatták a hirekben meg nem butitották vele a népet.

Pl a teraszos megoldás jó vagy ha apuka marad otthon a GYEREKÉVEL" addig.

jan. 16. 10:18
 37/48 anonim ***** válasza:
84%

32es Direkt érted félre,amit írnak,hogy beleköthess vagy nálad csak ez a két verzió van, a bálnaként otthon fetrengés meg a kávézóbab ücsörgés.

Senki nem beszél arról,hogy hónapokig feküdj, de tennibegy gyors sétát, vagy ide-oda mászkálni, vírusos időszakban ücsörőgni zárt térben nagyon nem ugyanaz.

jan. 16. 12:49
 38/48 anonim ***** válasza:
67%

36os és vàllalod a felelősséget azért is, ha 2 hét múlva lélegeztetőre dobják a kérdező gyerekét, mert benyelt vmit?

Te szerencsés voltál, ennyi.

jan. 16. 12:51
 39/48 anonim ***** válasza:
75%

Normál esetben én is mennek, mivel nem kell otthon ülni egy gyerek miatt.

De! Ez pár napos hír... van influenza,rsv, hányás-hasmenés (kavezóban simán elkaphatod) stb.

2.5 évest se viszek most ilyen helyekre, mert most jöttünk ki egy családi buli miatt a hányós influenzából. 2 hetessel pláne kerülném az embereket. De kinek mi a fontos. Bőven tudsz még bizonyítani, hogy gyerek után is van életed, de ne már egy kisbaba kárára tedd ezt.

[link]

jan. 16. 13:06
 40/48 anonim ***** válasza:
44%

Azért az jópofa kérdező, hogy csak magadról írsz. "Se oxy se kézzel tágítás, se császár"- de szerintem te itt már másodlagos szereplő vagy. Téged nem viselt meg a szülés, ez szuper örömteli dolog- de az úgy megvan, hogy lett a gyereked? Akit óvni kéne a járványoktól? Vagy csak te számítasz szerinted?

Ki nem tojja le veled mi van, a gyerek a fontos egyébként. Vagy nákatok nem?

jan. 16. 13:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!