Mennyit piszkáljátok a babátokat "csak úgy"?
4 hetes a babánk, nekem kicsit még mindig felfoghatatlan, hogy ő a miénk, tényleg itt van. Biztos a hormonok is közrejátszanak, de nagyon rózsaszínnek élem meg ezt az egész anyaság dolgot.
Heti pár órát leszámítva mindig vele, mellette vagyok. Anyukám állandóan rám szól, hogy ne piszkáljam már azt a gyereket, hagyjam már békén, nem látom, hogy alszik?! Délelőtt számoltam, fél óra alatt 12-szer szólt, hogy hagyjam már, minek piszkálom, nyúzom állandóan. Ezek a piszkálások olyanok, hogy pl. alszik, megsimogatom, megpuszilom az arcát. Vagy ahogy felébred, veszem a kezembe, ölembe, ölelgetem, puszilgatom és nem várom, hogy elkezdjem jelezni, nyöszörögni, hogy ébren van.
De a férjemmel is csinálunk olyat, hogy elkezdjük együtt puszilgatni két oldalról.
Vagy tegnap még este itt voltak anyukámék, én már vetkőztettem a fürdetéshez a picit, csak body volt rajta. Elkezdtem puszilgatni a tappancsait, anya erre rám szól, hogy hagyjam már békén azt a szegény gyereket, rossz nézni ezt. Vagy van, hogy rajtam alszik el a pici, olyankor nem mindig teszem át a kiságyba, hanem én olvasok, vásárolgatok, amíg alszik rajtam. Múltkor szóltam anyukámnak, hogy jöjjön be kulccsal, ne csengessen, mert nem tudom beengedni. Utána hallgattam, hogy ez így veszélyes, nem véletlenül lett megvéve a légzésfigyelő, nem tesz jót neki, hogy mindig máshol altatjuk, nincs egy fix helye.
Kicsit úgy érzem, hogy szerinte az lenne a normális, ha ellátnám, etetném, altatnám, a köztes időben meg maximum ránéznék, hogy életben van-e.

#39! Azt speciál nem én írtam, ne rajtam kérd számon. De így van, ha kiírsz egy kérdést (már, ha van, mert számomra még mindig nem derült ki, hogy mi az), azzal vállalod, hogy érkeznek neked nem tetsző válaszok is.
"Mennyit piszkáljátok a babátokat "csak úgy"?"
Mint látod, a többség nem piszkálja "csak úgy ". Akkor "piszkálja", amikor a baba igényli. Ha alszik, hagyja nyugodtan pihenni és ő is azt teszi. Ezért nem is kell elküldenie mással sétálni, mert se neki, se a babájának nincs ilyen igénye.
"Kicsit úgy érzem, hogy szerinte az lenne a normális, ha ellátnám, etetném, altatnám, a köztes időben meg maximum ránéznék, hogy életben van-e."
Egyébként meg igen, egy 4 hetes babának nincs is másra szüksége, mert ha szerencsés vagy, olyan, mint a tiéd. Vagy eszik, vagy alszik. Az enyém sajnos nem ilyen volt, de én meg azért nem piszkáltam, mert örültem, ha végre aludt.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!