Mennyit piszkáljátok a babátokat "csak úgy"?
4 hetes a babánk, nekem kicsit még mindig felfoghatatlan, hogy ő a miénk, tényleg itt van. Biztos a hormonok is közrejátszanak, de nagyon rózsaszínnek élem meg ezt az egész anyaság dolgot.
Heti pár órát leszámítva mindig vele, mellette vagyok. Anyukám állandóan rám szól, hogy ne piszkáljam már azt a gyereket, hagyjam már békén, nem látom, hogy alszik?! Délelőtt számoltam, fél óra alatt 12-szer szólt, hogy hagyjam már, minek piszkálom, nyúzom állandóan. Ezek a piszkálások olyanok, hogy pl. alszik, megsimogatom, megpuszilom az arcát. Vagy ahogy felébred, veszem a kezembe, ölembe, ölelgetem, puszilgatom és nem várom, hogy elkezdjem jelezni, nyöszörögni, hogy ébren van.
De a férjemmel is csinálunk olyat, hogy elkezdjük együtt puszilgatni két oldalról.
Vagy tegnap még este itt voltak anyukámék, én már vetkőztettem a fürdetéshez a picit, csak body volt rajta. Elkezdtem puszilgatni a tappancsait, anya erre rám szól, hogy hagyjam már békén azt a szegény gyereket, rossz nézni ezt. Vagy van, hogy rajtam alszik el a pici, olyankor nem mindig teszem át a kiságyba, hanem én olvasok, vásárolgatok, amíg alszik rajtam. Múltkor szóltam anyukámnak, hogy jöjjön be kulccsal, ne csengessen, mert nem tudom beengedni. Utána hallgattam, hogy ez így veszélyes, nem véletlenül lett megvéve a légzésfigyelő, nem tesz jót neki, hogy mindig máshol altatjuk, nincs egy fix helye.
Kicsit úgy érzem, hogy szerinte az lenne a normális, ha ellátnám, etetném, altatnám, a köztes időben meg maximum ránéznék, hogy életben van-e.
"Akkor veszed elő, amikor neked jó." :DDD
Ha van gyereked, pontosan tudod, hogy az anyaság nem így működik.
"Miért nem akkor pihensz az amikor ő is alszik, ahelyett, hogy csókolgatod?"
Mert akkor is figyelek rá. Nem fogok elvonulni hajat mosni, mikor bármikor felébredhet és szüksége van rám, például. Meg más az, mikor nincs velünk, akkor nem anya és apa vagyunk, hanem tudunk csak egymásra, magunkra figyelni. De továbbra is heti 1-2 óra miatt hisztizel, amit a saját nagyszüleivel tölt el. Olyan távolságra, hogy ha felébredne és sírni kezdene, kocsival 2 perc alatt ott vagyunk.
Még csak négy hetes, neki aztán olyan mindegy, hogy a nagyszülők hányszor mennek egy héten.
Azt sem tudja, hogy mi történik vele.
Inkább neked kell a társaság nem a gyerek miatt hivod oda őket, vagy akár a barátnődet
Amikor alszik akkor kéne neked is, nem ebresztgetni meg bámulni a szájába.
Kicsit nekem is ellentmondásos kezd lenni, amit írsz.
Először azt írod, hogy állandóan vele lennél, nem bírod hagyni aludni sem, nincs, és nem is lesz más dolgod a babázáson kívül.
Aztán meg jött az, hogy mindenki viszi sétálni meg vigyáz rá, míg te szusszansz meg hajat mosol.
Most már érted, másnak mi "dolga" van, míg alszik a baba, miért nem zargatják, ha nem muszáj? 😀
Én értem, hogy kell a pihenés, meg kell a szusszanas, de könyörgöm, most szültel.
Fontos az, hogy minden alkalommal másra bizd?
Később oké, de még csak egy hónapos...
Szerintem kicsit ki lettek forgatva itt a szavaim rendesen… Lassan már ott tartunk, hogy nem is én nevelem a saját gyerekemet.
Milyen “minden alkalommal” bízom másra, elárulnátok? :)
Meg mi az, hogy mindenki viszi sétálni és vigyáz rá?
Igen, szeretnék vele lenni állandóan. De ettől függetlenül nem csak anya vagyok és nagyon jól érzem magam úgy is, ha épp a férjem van vele, vagy a saját nagyszülei (húúúha).
Hisztizek? Szerintem nekem édes mindegy, hogy te mikor mennyit vagy a gyerekeddel, meg itt mindenki másnak is. Ez egyedül téged érdekel, meg édesanyádat. Most még a gyereket se.
Annak meg örülj,hogy akkora házatok van, hogy hosszabb idő beérni a fürdőből a gyerekhez, mint kocsival elmenni érte a sétára, amikor felébred, miközben
hajat mosol😂 Nekünk sajna, nincs akkora, ezért én simán mosok, amikor alszik.
Jól csinálod Kérdező:)
Örültök a gyereketeknek, igyekeztek minél többet kapcsolódni hozzá. Ebben a korban konkrétan a cicin és a bőrérintésen kívül nem sok szükséglete van.
Mi az első héten konkrétan egész nap félmeztelenül voltunk, a baba is egy szál pelusban és 0-24 bőrkontakt. Nagoyn jó volt. Oké, aludni nemigazán aludtunk, de ki nem sz*rja le, ez az időszak nem erről szól:D
Anyud meg úgy viselkedik, mintha az egy kamasz lenne, amit hagyni kéne békén élni a maga életét. Há nem.
Egyébként ajánlom az Anyatükör nevű oldalt, keress rá, többek között ilyen szülői attitűd különbségek is eflemerülnek. Nem tartom kizártnak, hogy a kvöetkező hónapokban igencsak fel fognak elevenedni olyan dolgok amiket te kaptál az anyádtól.. vag yépp nem kaptál... Valószínűleg ő nem sugározta a szeretetét úgy feléd, ahogy te most a gyermeked felé.
Élvezzétek ki ezeket a heteket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!