Melyik babaholmi könnyítette meg a legjobban az első hónapokat? Mit szerettetek a leginkább?
Májusra várjuk a babánkat, ebben a hónapban kész lesz a babaszoba, és végre vásárolhatok a babaruhákon kívül mást is. :D
Nektek mi volt a legjobb vétel? Mit szerettetek a legjobban? Mi volt az, ami nélkül el sem tudnátok képzelni újra a kisbabás időszakot?
Hurcikendő.
Bocs, tudom, hogy nem ezt a választ várod, de mindkét gyereknél életmentő volt. Először rugalmas kendő, amibe újszülöttet is be lehet rakni (a nagyobb lányom kb 1,5 éves koráig gyűlölte a babakocsit, a kicsinél meg simán csak jól jött, mert hát, volt már egy nővére :D ), utána nekem mei-taiom volt, de ha újból választanék, akkor csatos hordozóra váltanék, az talán valamivel kényelmesebb. Vagy legalábbis, könnyebb kezelni. Nem mellesleg magadra kötve kb nincs akadály előtted, mindent lehet babával együtt is csinálni- házimunka, séta, akármi. Számomra kb mindkét gyerek ~2 éves koráig az egyik legfontosabb eszköz volt. Minden más mellékes :D
Bármilyen válasznak örülök. :D
Én is gondolkoztam hordozón, főleg a külföldi inspoképek miatt az Artipoppe márkán. De néztem a Cybex modelleket is.
Artipoppe nem egy jo hordozo amugy, mondjuk azt pont ne vedd meg :D
Tudom hogy nagy a hype korulotte, de egyreszt ujszolottnek nem alkalmas, masreszt kesobb is csak egy darabig lehet hasznalni, nem allithato elegge. Es elegge kenyelmetlen is lehet, bar nem probaltam, de nagyobb babat haton cipelve szamit az, hogy mennyire parnazott mondjuk a valla a hordozonak, hol vannak a pantok, hogyan oszlatja el rajtad a sulyt.
Sokkal kevesebb penzbol olyan csatost veszel, ami kb megszolal.
Na amugy a kerdesre valaszolva, elso gyereknel nalunk a babakocsi es az adamo hinta volt igazabol az eletmento. De annyira, hogy vagy 1,5 eves korig is csak ugy volt hajlando aludni, ha babakocsiban tologattam aztan atettem az agyaba. A hordozast o peldaul nem szerette.
Masodik gyereknel viszont mindenben orditott, kiveve kezben es hordozoban. Na szoval iszonyu lutri hogy mi valik be, proba szerencse. De azert nem art esszel vasarolni es alaposan utana jarni a temanak, nehogy hulyeseget vegyel sok penzert :D
A pihenőszék. Volt elektromos hintázós, rezgő, de azokat nem szerette, csak amit én billegtettem kézzel. Az viszont mindkét gyereknél olyan jolly joker volt... Vagy cipelni vagy hintáztatni kellett őket az első fél évben, és evés közben vagy amikor már lerohadt a hátam, akkor nagyon jó volt őket letenni. Eljátszani max 5 perceket játszottak el, azt sem magukban, hanem aktívan rázni kellett nekik a csörgőt, kukucsolni, lapozni a könyvet, és úgy is 5 perc után ordítottak.
Azon kívül az Angelcare babatartó. Vettem kiskádat, de annyi helyet foglalt, és annyira nem volt praktikus, hogy alig vártam, hogy megszabaduljak tőle. A nagyobb méretű babatartó is tökéletes volt pár napos kortól, 1 éves korig azt használtuk, amikortól mászkálni kezdtek a kádban.
Csatos hordozó. Nekem jobban bejött, mint a kendő. Elsősorban kintre használtam, ott megkötni egy kendőt halálós, lóg bele a vége mindenbe, nem látom tükör előtt magam. Volt kendő is, de én nem sokáig próbálkoztam vele. A csatos hordozó pikk pakk fent van, amikor hisztis a gyerek, akkor is könnyű felvenni bele, letenni belőle, megint felvenni... Mert nekem ezt játszották folyton.
Fehér zaj. Nálunk mindkét gyerek azzal aludt, anélkül nem volt hajlandó, azzal úgy kidőlt, mint a bunda. Így nem keltek fel, ha jött a fagyis autó, csukódott a bejárati ajtó.
Swaddle me babapólya. Ez a márka volt, de a lényeg, ez a tépőzáras kis babacsomagoló, ami leszorítja a kezeit. A második babámnál nem volt megváltás, de takarónak ott is jó volt, az első viszont nem aludt enélkül. 2 hétig szenvedtem nélküle, de max 5 percet aludt, volt, hogy 9 órán keresztül fent volt max 5 perc alvásokkal. Nem gondoltam, hogy a pólya hiányzik, de kínomban becsomagoltam, és 3 órát aludt egyhuzamban. Rettegtem, amikor kinőtte, kicsit nehéz is volt nélküle altatni, de sikerült leszoktatni a cucctól.
Éjjeli fény. Én nem látok sötétben. Az ikeás kis konnektorba dugható éjjeli fény pont tökéletes icipici félhomályt csinál, és fényre automatikusan lekapcsol, sötétben meg vissza.
Ventilátor. 12 m2-es hálóink vannak, ahova a klíma túl sok, de éjszaka baromi meleg van. Hajnalban a kutya ugat, a kakas kukorékol, a rigó pittyeg, a macskák szeretik egymást, szúnyogháló és nyitott ablak mellett felkelt a gyerek. A ventilátort viszont úgy szerette, hogy ősszel alig tudjuk leszoktatni róla őket.
Babakocsira kis csipeszek, amikkel takarót lehet rögzíteni. Hiába van napellenzője a babakocsinak, minden pont olyan szögből sütött a nap, hogy belement a gyerek szemébe, és ott vergődött. Nyilván nem augusztusi déli napsütésben kell rádobni a fekete takarót a babakocsira, de ésszel használva nekem életmentő volt. Vettem külön napellenzőket, de nekem a takaró vált be legjobban, úgy hajtottam, hogy ott legyen szabad levegő, amerre épp nem sütött a nap. Ha érdekel a csipesz, linkelem, valami 250-500 ft/db.
Mosogatógép. Ha nincs, szerintem nagyon érdemes beszerezni, ha van hely, a józan eszemet köszönetem neki.
Igazabol a parom segitsege.
Fozott es taritott 1 honapig. Otthonrol dolgozott. Es tavol tarotta a rokonokat.
Targyak nem voltak olyanok ami eletmento lett volna...
Zenélő, természet hangokat játszó Fisher Price víziló. :) a kislányom szeretett sokáig ennek a hangjára elaludni. Éjjel is ha ébredt mikor vissza fektettem bekapcsoltam neki és vissza aludt rá. De amúgy bármilyen feherzaj videó YouTubeon is hasonló hatást ért el.
(Délután mai napig nyugi zenére alszik el pedig már 3 éves :) )
Az első hónapokban konkrétan semmi, kivéve a babaágy, babakocsi.
Szoptattam, ahhoz nem kellett semmi, utana meg aludt vagy fogtam a kezembe. Délután a babakocsi, nagyot sétaltunk minden nap míg aludt.
Utána se volt különösebb extra ami bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!