Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek hogy egyen?

Mit tegyek hogy egyen?

Figyelt kérdés
Kislányom 1 éves. Nem akar enni, hozzátáplálásnál is csak pár kanál ment és ott se minden. Már ott elkezd sírni ahogy az etetőszékbe rakom, az előkét ráadnám a kezével csapkod sírva, sosem erőltettük az evést.. Lemegy pár kanál úgy hogy adok valamit a kezébe, kanalat, vagy egy üveget vagy egy poharat, így eszeget, ha nem adok a kezébe semmit nem eszik egy falatot sem, blw-ben elhajingál mindent és azt nézi a földön hova esik a falat. Megeszik egy- két falatot. Tápszert iszik 3x 90milit fogad el. Gyümölcsből, kekszből pár falat, sajtot, a sonkát szereti a kenyeret is. 3 hónapja egy dekát nem hízott, félek hogy az orvos szondával akarja etetni. 7kg. Nem érdekli az evés. Nem tudok mit kezdeni, nagyon szomorú vagyok. Mit tehetnék, mi a gond? Mindig evésnél sosem kiabálunk rá, mindig nyugodtan viccelődve ülünk le vele enni.
dec. 30. 12:35
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
De egyébként kijött 2 foga december elején, ennyi. kevesebbet evett. De őt egyáltalán nem érdekli az evés erre keresek valami megoldást, hogyan tudnám segíteni.
dec. 30. 14:54
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Feleslegesen aggódsz. Nem eszik keveset, eleget eszik, a mérete meg tökéletes.

De aggódd magad halálra!

Attól jobb lesz.

dec. 30. 14:55
 13/20 A kérdező kommentje:
Okés, köszönöm a tanácsod. Csak ha az orvos aggódik akkor te is aggódnál nyugi..
dec. 30. 15:05
 14/20 anonim ***** válasza:

Nekem ha nem eszik akkor 160 körül eszik tápszert, de nekem a fiam 1x alszik és 90 centi. 1 évesen volt 84 centi körül, 10 kg kb. Ha jól eszik akkor 250et is meg tud enni belőle. Kisfiam extra aktív, egész nap megy, mászik, ha 5 percre megáll akkor tuti pelenkacsere kell utána :D

Nálunk apával evés sokat segített, úgy hogy én nem voltam ott. Illetve ő kanalazhatott, meg villázhatott felnőtt tányérból. Hú hát az nagyon tetszett neki. Ja és amit nagyon tudok ajánlani az a közös főzés. Adj neki egy vajazókést meg egy hámozott krumplit és amíg vagdalod a gyümiket, zöldségeket ő is hadd vagdaljon. Hadd kóstolja meg nyersen is ezeket. Mikor még az elején felraksz valamit főni és nem meleg hadd kavargasson. Ha sül a sütőben valami mutasd meg neki. Nálunk ezek nagyon sokat segítettek.

Illetve vannak az abszolút kedvencek. Kaják amiket mártogatni kell, vagy csipegetni.

Nagy etetőszékben evés párti vagyok, de ami nem morzsál azt elengedtem és eheti játék közben a földön. Pl alma. Kap egy egész almát, harmadát megeszi így szépen. Imádja a pufit is, azt ritkábban adok neki, de azt is nagyon tudja élvezni. Meg vannak a gyümölcsfalatkák, amiket a lidlben lehet kapni a gumicukroknál de ez nem az. 98% teljes gyümölcs, kis tasakokban van, azt is imádja, főleg hogy ő veheti ki zacsiból a falatokat.

dec. 30. 15:05
 15/20 anonim ***** válasza:
57%
tegyél elé darabokat, aztán csinál vele amit akar, ha ledobálja ledobálja, ha éhes lesz eszik. Az enyém is lassabban kezdte a hozzátáplálást, de jó evő lett a végén. Sokat kellett takarítani utána az tény:D
dec. 30. 16:20
 16/20 anonim ***** válasza:

15ös 14es vagyok

Ugyanezt csináltam. Hagytam magától enni. Egy porszívót beáldoztam, mindent felszívtam vele és gyakran cserélünk porzsákot. Így legalább az a része kevésbé idegörlő. Persze feltörölni vagy felmosni így is kell de sokat segít már ez is :D

dec. 30. 16:48
 17/20 anonim ***** válasza:

Szerintem nem sazik keveset. Es amit olvasom le is mozogja rendesen.

Milyen alkatuak vagyok ti? es a felmenoitek? Nincs veletlen alacsony vekony nagyszulo vagy dedszulo? Lehet genetika h o pici.

Az h mem tapsol az nem relevans

Ebben a korban aokkal pontosabban tudjak milyen es mennyit tapanyag kell nekik. Ha ehez lenne vagy szukaege lenne tapanyagra akkor tobbet enne.

De zavarhatja a fogzas is. Vagy a kibujt fogak.

dec. 30. 17:54
 18/20 anonim ***** válasza:

"Csak ha az orvos aggódik akkor te is aggódnál nyugi"

Tudom, hogy hol kell aggódni, az a különbség. Nagyobb gyerekem szelektív evő autista. Ő valóban szondán volt, mert ennek a mennyiségnek a törtrészét se ette meg. Ez a mennyiség óriási. A gyereked meg en block kicsi, nem pedig alultáplált.

dec. 30. 18:42
 19/20 A kérdező kommentje:
Köszönök minden véleményt. Nem a takarításon aggódok van egy porszívom ami felporszívóz meg felmos. Sosem a takarítás zavart. Az hogy eszik ha éhes ez valamilyen szinten nem hiszem hogy igaz ismervén a gyerekemet.
dec. 30. 22:12
 20/20 A kérdező kommentje:
Senki sem alacsony a családban, én 54kg vagyok az 167cmhez a párom 172cm 68kg.. véknyak vagyunk pedig enni azt tudunk..
dec. 30. 22:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!