Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinek mennyi időbe telt ki...

Kinek mennyi időbe telt ki ismernie a kisbabáját? És mikor tudtatok a fürdéskor rutint ki alakítani?

Figyelt kérdés
Babám 8 napos de úgy érzem soha nem fogom ki ismerni őt hogy mikor mi a baj mit szeretne . Illetve a kérdés még hogy az mennyire normális hogy a kórházba 3 nap ( amikor jöhetünk haza) rám jött a sírhatnék és azóta is tart és igazából a semmiből jön most leginkább apuka felé sajnos sokat dolgozik lehet ez is a baj csak késő délután este van itt benn remélem ez nem valami depresszió kezdete mert nem szeretném. Persze hozzáteszem aggódós vagyok képes vagyok a leg jelentéktelenebb dolgokon is aggódni
ma 10:53
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Baby blues, olvass utána. Szerintem elég sokakat érint. Én szeptemberben szültem, pont azon a héten volt hirtelen annyira hideg, hogy még a fűtést is bekapcsolta a kórház szürkeség volt egy hétig (annyit voltunk bent) én olyan letargiával jöttem haza... minden nap sírtam. Sokszor még most is sírok a semmin..

Babám ugye most 5 hónapos de még mindig van, hogy nem tudom miért sír (de olyankor szerintem ő maga se, mert egyik pillanatról a másikra sír és kacag, sír és kacag... )

ma 11:03
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Most ez az egesz helyzet uj, nyilvan a hormonok is, de nincs vege a vilagnak. Hiaba erzed ugy, hogy semmi nem jo, semmit nem tudsz, nem jon ossze semmi, ez normalis!

Nehez az elso par honap, az biztos.

En peldaul vagy 5 honapos koraig nappal furdettem a gyereket. Olyan szinten beporgott tole, hogy utana 3-4 oran keresztul nem aludt, ami ugye egy ujszulottnel azert nem optimalis, bar kesobb se, ha ennel joval kevesebbet van ebren amugy. Ha nem furdettem este, siman elaludt.

Es mi lett? Semmi :D Kesobb kialakult az esti rutin, furdessel egyutt.

Nem kell gorcsosen rafeszulni semmire, nezd a babad igenyeit, aztan majd lesz valami.

A siras meg ilyen kitalalos jatek sokszor. Ehes, tele a pelus, fazik, faj a hasa, nem akar egyedul lenni, almos vagy epp tul faradt, tul nagy a zaj, passz. Sok a lehetoseg az biztos. :D

ma 11:31
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én babám 9hónapos! és még csak most kezdem kiismerni , meg mostanában tudom,hogy miért sir.

Eddig csak beprobalkoztam mindennel ha sirt. Aztàn vagy bejött vagy nem. De eddig a sírása is ugyan olyan volt mindig.

Mostmár rájött, hogy ha kell neki valami akkor kiabál vagy máshogy sír.

Persze azt ha nagyon fáj neki valami akkor azt felismertem mert akkor az egyszer másképp sír.

Rajta kívűl 4 gyerekem van , nincs köztük olyan nagy korkülönbség , de mégsem tudtam rajta kiigazodni hogy mikor mi a baja. 😅

ma 11:35
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

A fürdésről meg annyit,hogy mindegyik gyerköcöt evés előtt fürdettem . Fürdés evés alvás.

Na ez a kicsinél lehetetlen volt. Nála evés fürdés alvás van. 🙂

ma 11:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Szia! Nekem nagyon hasfájós-sírós baba jutott. Csak tippelni tudtam mi baja lehet, végig mentem egy listán a fejembe, mi miatt sírhat, aztán próbálkoztam. 9 hónapos, mai napig néha csak tippelni tudok mi a baja.

Fürdetési rutint elejétől próbáljuk tartani, az a fix. Este 7kor fürdés, utána vacsora és alvás.(első hónapokban este 10ig ettől függetlenül sírt. Nem aludt, hiába volt meg a rutin).

Ne aggódódj, jó babázást!

ma 12:13
 6/10 anonim ***** válasza:
6 honapos es nem tudom miert sir, probalkozom mindennel, valami csak bejon. Egyeduli rutin pedig nalunk a furdes, utana eszik, aztan alszik, legkesobb 8 orakor. Nincs meg napirendunk.
ma 13:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek
ma 14:50
 8/10 anonim ***** válasza:
Baby blues, a hormonok "játéka". Teljesen normális, hogy rádjön a sírhatnék, ez sajnos ilyen. A babád pedig még nagyon picike, kiismerni még soká fogod, kb amikor kezd beállni neki egy napirend. Akkor már nagyjából tudni fogod, hogy valószínűleg mikor éhes, mikor fáradt stb. Igazából a legtöbb anya nem tudja, miért sír épp a baba 😃. Csak tippelgetni lehet, hogy pl ilyenkor szokott megéhezni, valószínűleg azért sír... Vagy nem. Ezen ne stresszelj, mindenki csak tippel meg végigjátsza a fejében, hogy tiszta a pelus, az nem zavarhatja, nem fázik, nincs melege, akkor marad az éhség, fáradság, hasfájás... Sokszor meg azért, mert baba 🤷🏼‍♀️. Én ilyenkor mondtam, hogy "front van" vagy a franc se tudja. Voltak jobb meg rosszabb napok, volt amikor fogalmam sem volt, miért sír. Próbáltam nyugtatni, aztán vagy sikerült vagy nem. Az enyém nem volt hasfájós, de sokat sírt, pláne az első 3-4 hónapban. Szinte lerakni sem lehetett, mert ha nem volt testközelben, akkor sírt. Ez a negyedik trimeszter, mindketten szokjátok a másikat 🙂. Majd kialakul minden szép lassan.
ma 15:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Olyan 4 éves kora körül kezdtem érteni, hogy mi van. Rutint soha nem sikerült csinálni
ma 15:17
 10/10 anonim ***** válasza:

Fürdetés: nem kell minden nap fürdetni egy újszülöttet. Eleve nincs is mivel osszekoszolnia magát, de nem is tesz jót a boruknek. Elég 3-4 naponta. Majd ha már kúszik mászik és hozzataplaltok akkor elég minden nap fürdetni.

Kiismeres: szerintem ilyet nem nagyon lehet kijelenteni hogy mikor. Mert sok mindenben valtozhatnak egyik napról a másikra és bármikor tud újat mutatni.

Rossz érzések: baby bluesnak hívják, a hormonok csinálják, egy két hét és elmulik. Ha nem, az már szülés utáni depresszió és szakember segítsége szükséges. Egyébként elég rossz, mindent sokkal dramaibban fogsz megélni.

ma 15:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!