Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek a párja mégsem akar...

Akinek a párja mégsem akar második gyereket, náluk mennyi idő telt el mire eljött az ideje hogy mégis?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta legalább 2 gyereket terveztünk, kis korkülönbséggel..

Azonban az első baba születése óta nem akar másodikat..

Jelenleg 2 év lenne köztük, de ugye most nem akar..

Elmondása szerint soha..de mégis akinél meggondolta magát, mennyi idő telt el?

Hetek óta nem tudom elengedni a dolgot, sőt, egyre jobban bennem van sajnos

Szeretném ha nagyjából egyidősek lennének, és meg is állnék a kettőnél, örülnék nekik is nagyon,de nem szeretném Ha egyedül nőne fel a gyerekünk :(

(Eredetileg én 4-et szerettem volna,párom mondta a 2-t)

jún. 10. 22:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%
Ha a párod NEM AKAR több gyereket, akkor elég kizárt, hogy meggondolja magát.
jún. 10. 22:04
 2/15 anonim ***** válasza:
87%
Én alapból nem akartam másodikat. Fiút akartam fiú lett és nagyon cuki. Viszont Még most lesz egy éves de még midig rosszul alszik. Már szerencsére a feleségem is belátta, hogy elég lesz egy is. 😅
jún. 10. 22:12
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondom, hogy nem változhat, de nem valószínű. Most kezdődik még csak a dackorszak, utána jön az iskola, a gondok. Ha már most kitart a teljes NEM mellett, tehát nem egy talán, majd kicsit később stb van, hanem egy határozott nem, akkor el kéne fogadni.
jún. 10. 22:17
 4/15 anonim ***** válasza:
85%
Az enyém sem akar másikat, beletörődtem, ennyi. Kell új célokat találni, tervezni. Nehéz volt a baba korszak, koraszülött volt. Most az iskola okoz nehézséget. De kitudunk mozdulni sokat, színház, kirándulás. Azt mondja ő ezt már nem akarja feladni, szereti hogy hárman vagyunk.
jún. 10. 22:58
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Ha te 4-et szerettél volna, és a párod "kettőt mondott", akkor sanszos, hogy az neki már eleve egy kompromisszum volt, és az egy helyett mondta, hogy mégis közelebb legyen a 4-hez.

Én egyébként sajnállak kérdező. Sokan mondják, hogy meg kell előre beszélni, mások azt, hogy nem lehet. Mindkettőben van igazság szerintem. Ha valaki 4-et akar, a másik meg a "najó" legyen kettőt mond (de lazán benne lenne az egyben is), akkor ott sajnos egészen más a családról kialakult kép a két ember fejében, és ezt igazából az elején is lehet sejteni.

Olyat nem ismerek, ahol a férfi gondolta volna meg magát, de olyat elég sokat, ahol anyukának csak akkor jött meg a kedve, amikor az első gyerek már túl volt a dackorszakon, és kicsit kisimult az élet. Talán férfinál is lehet ilyesmi.

jún. 10. 23:06
 6/15 anonim ***** válasza:
91%
sosem, de én is tiszteletben tartottam
jún. 11. 06:03
 7/15 anonim ***** válasza:
81%
Na jó mi kettöt akartunk, amint megszületett az első gyerekünk itt tudtam hogy a világért sem kell második gyerek, férjem mondta h de ugyis meeggondolom magam. Nagyon hamar rájött ő is hogy elég BŐVEN az egy gyerek.
jún. 11. 07:35
 8/15 anonim ***** válasza:
49%

Férjem 3 gyereket szeretett volna, én 2-t.

Most van egy másfél évesünk és bennem van, hogy szívesen lennék még egyszer várandós, mert imádtam és babáznék is néha. DE, ez számomra csak valami pillanatnyi hormonagymenés.

Látjuk, hogy a kisfiunk annyi energiát vesz el tőlünk, hogy tudjuk, hogy 2 gyereknek nem tudnánk biztosítani (mentálisan) amire szüksége van. Most hogy nagyobb, egyre izgalmasabb, de nehezebb is az élet, mire úgy éreznénk, hogy na készek vagyunk a következőre meg már korosak lennénk (én 31, férjem 37 éves most).

Szóval így lett nálunk 3-ból 1. Aztán pár év múlva kiderül.

jún. 11. 09:45
 9/15 anonim ***** válasza:
74%
Szép, hogy írjátok, hogy tiszteletben tartottátok, de ugye eleve nem így indultak neki a családalapításnak, apuka mondjuk úgy "átverte", tehát mindkét felet tiszteletben kellene tartani oda-vissza, nem csak anyukának. Kompromisszum nyilván nem az, hogy én lenyelem akkor, de nyilván ráerőltetni sem erőltetnék soha senkire semmit. Itt köztes megoldás nincs, sajnos, lehet változik, lehet soha. Neked kell érezni hogy elengeded vagy benned marad ez. Mi is kettőt beszéltünk mindig mióta együtt vagyunk 15 éve, most jön a második, mindketten nagyon szerettük volna mindkettőt. Ha csak én vágytam volna rá és egy marad, elfogadtam volna, de egy űr marad végleg bennem akkor. Azért itt nem az 5. gyerekről van szó.
jún. 11. 09:52
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
Az enyém nem is akart, de fogamzásgátlóval együtt is felcsináltam.
jún. 11. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!