Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az egyetem/iskola elvégzése...

Az egyetem/iskola elvégzése után mennyi idő telt el, mire bevállaltátok az első gyereket?

Figyelt kérdés

Saját házban/lakásban laktatok már akkor?

Hitel volt még a házon? Ha igen, mennyi ideig kell(ett) még fizetni a gyerek születése után?

2021. júl. 31. 10:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
5 évvel utána, saját lakásunk volt hitellel (az önerőt sprórolt pénzből és szülői segítségből raktuk össze), amit a babaváróból betörlesztettünk, és most a babavárót szüneteltetjük. A babaváró feltételei pedig sokkal kedvezőbbek, mint a lakáshitel volt, jobban jártunk.
2021. júl. 31. 11:07
 2/11 anonim ***** válasza:
88%
8 év után vállaltunk babát. De saját házba, két autóval, megtakarítással. Mindkettőnk családja sokat segített. Ez miatt tudtunk haladni
2021. júl. 31. 11:10
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
3 év telt el. Saját lakás már megvolt, de hitellel, amit mi is a babaváróból előtörlesztettünk, bár még van belőle (10 évre vettük fel, abból eltelt már 3, az előtörlesztéssel viszont nem a futamidőt csökkentettük, hanem a törlesztőrészletet, nagyon jól jártunk így). Az önerőt anyósomnál lakva spóroltuk össze, ugyan kp-val nem tudott a család támogatni, de ez rendkívül sokat segített, hogy nem kellett albérletre költeni, hanem jelképes összegért tudtuk összeszedni a kezdőtőkénket. Mire jött a pici, addigra már megtakarításunk is lett szép számmal, autó mondjuk előtte is volt.
2021. júl. 31. 11:14
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Attól függ, honnan nézzük, pár szakmában eltöltött év után döntöttem a kapcsolódó mester képzés mellett, azt 27 évesen fejeztem be. 31 voltam amikor megszületett a babánk, saját de hitellel terhelt házba (külföldön ha ez számít) megtakarításunk is van/volt.
2021. júl. 31. 12:31
 5/11 anonim ***** válasza:
69%
Én extrém eset vagyok. Gimnázium után dolgozni mentem és 20 évesen szültem az elsőt. Albérletben laktunk, autónk sem volt. Azóta már külön vagyunk és én egyedülálló anyaként összespóroltam egyetem és munka mellett közel 10milliót. 5 éve önkormányzati lakásban lakom amit 1 évig pályáztam, ez anyagilag nyilván sokat segített. Most a volegenyemmel közös babát szeretnénk. 2 diplomát szereztem munka mellett. Most végeztem a 2.-at de gondolkozom szeptembertől mesterkepzesen is. 2 autónk van illetve az én megtakarításom. Hitelt is veszünk majd fel esküvő után és abból szeretnénk közös házat venni😊
2021. júl. 31. 13:36
 6/11 anonim ***** válasza:
81%

11 év telt el...férjemmel 6 éve vagyunk együtt

Mikor megismerkedtünk neki is,és nekem is saját házunk,és saját autónk volt,ez nagyon jó,hogy igy sikerült

Elötte rengeteget dolgoztam,több lábon álltam,plusz örököltem egy ház árát,abból tudtam megvenni az első házamat,ami egy 140nm-es,eltolt szintes családi ház,amit pár év alatt sikerült szépen felújitani a keresetemből,amit félretettem az évek alatt

Mostanra mondom azt,hogy büszke vagyok rá,hogy olyan házam van,amiről 10 éve csak álmodni mertem

Ettől függetlenül,felvettük a babaváró hitelt

2019.decemberében születtek meg az iker kislányaink,a férjem eladta a házát

A babaváróból,és a háza árából vettünk Debrecenben egy lakást,amit kiadtunk albérletbe,fix jövedelem,és még maradt is belőle,amit beraktunk a bankba a gyerekeknek

Most várjuk a 3.babánkat,igy a 10 milliót nem kell visszafizetni

Eredetileg is 3 gyermeket szerettünk volna,és ha már igy alakult,igénybe is vettük

Most fogjuk a 2.5 millió ft-os 7 személyes autó támogatást igénybe venni,illetve folyamatban van az elintézése

Férjem amit örökölt házat a nagymamájától,az is eladásra került múlt hónapban,igy ezt is,az autó vásáslást,hitel nélkül meg tudjuk oldani

Tényleg,le a kalappal azok elött,akiknek hitelt kell felvenni ahhoz,hogy biztosítani tudják a születendő gyermeknek a lakhatást,és mindent

Mindent tisztelem az övék

Én az öröklésből tudtam előrehaladni,az évek alatt gyüjtögetett pénzből felújítani,a férjem megdolgozott a házért,ami volt neki,sokszor elégedetlenkedek,de rá kellett jönnöm,hogy tényleg mi nekünk szépen be kell fognunk a szánkat,és nem rimánkodni,mert jól élünk,és nem kell gondolkodni azon,hogy törleszteni a hitelt minden hónapban

Én 31 éves vagyok,férjem 33 éves

Iker lányaink 20 hónaposak

Ha hamarabb kezdem/kezdjük a családalapítást, valaki mással,20 évesen,az biztos hogy tele lennék hitellel,mert gyermek mellől nehezen lett volna ezt véghez vinni

Volt, hogy 16 órát dolgoztam a 24 órából

Főállásban könyvelő vagyok,mellette vállalkozó,ruházati termékek eladásával foglalkoztam,műkörmös,és

gyógymasszőr

Férjem mozdonyvezető,mellékállásban kőműves

2021. júl. 31. 13:59
 7/11 anonim ***** válasza:
85%
Én szerencsés helyzetben vagyok. A férjem német és az ottani mércével is jómódú családból származik. Az én szüleim sem szegények. Hitelre eddig nem volt szükségünk. Inkább a tanulmányaink miatt vártunk éveket. A férjem orvosit végzett, ez nem 3 év.
2021. júl. 31. 14:04
 8/11 anonim ***** válasza:
84%
Egyetemet felbehagytam,ferjem 1 eve dolgozott igen jolfizeto pozicioban,en csak passziv felev mellett 80-90 ezrekert diakmunkaban,epp akkoriba vettek volna at teljes munkaidoben,mikor teherbe estem,igy az ment a levesbe. Alberletbe szuletett, jogsit most,hogy 7 honapos szerezte meg ferjem,kocsi van. Jovore veszunk hazat hitellel,en kozben elkezdtem szakmat tanulni. Ferjem fizu melle maximum gyed-et is kap,tehat egy kis ideig olyan,mintha 2 "bevetelunk" lenne,de mikor lejar,addigra mar en is el tudok helyezkedni. 2 babat szeretnenk meg.
2021. júl. 31. 14:18
 9/11 anonim ***** válasza:
Én nagyon szerencsés helyzetben voltam. Eleve olyan diplomám van amivel mindig el lehet helyezkedni és a családomban is mindenki a szakmában dolgozik, úgyhogy tudtam hogy fogok tudni munkát találni. A férjemnek akkor már volt egy alap és egy mester diplomája és jó munkája, kvázi az egyetem utolsó 2 évében is ő tartott el minket (osztatlan képzés volt, tehát nem csak 3,5 fél év az egyetem). Saját lakásunk volt a szüleimtől. Volt befektetett pénzünk is, illetve mindent amit az esküvőre kaptunk szintén befektettük. Volt egy saját autónk és a férjemnek egy céges. Így az utolsó egyetemi félévemben kezdtünk el próbálkozni, az államvizsga előtt lettem terhes.
2021. júl. 31. 15:38
 10/11 anonim ***** válasza:
71%

Egyetem után 2 év szakmai munka, kb 2 milla megtakarítás, nincs kocsi. Segítségünk nem nagyon van.

Albérletből CSOKos lakást vettünk. Férjemnek is aránylag nagy a fizuja, enyém is jó volt (~400k).

2021. júl. 31. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!