Egyetem után: Munkatapasztalat vagy baba, ha a férj már nagyon szeretné a babát?
Munka.
Minimum fél évet kibírtok, akkor szülésig meglesz 1.
Most képzeld el azt a szituációt, hogy ott állsz egy 2-3 évessel 33-34 évesen 0 tapasztalattal. Szerinted hogy veszi ez ki magát bármelyik munkaadó szemében?
Míg ha gyerek előtt elhelyezkedsz, máris 2-3 évet tüntethetsz fel (akkor is, ha csak 1-et dolgozol).
Első esetben be se fognak hívni interjűra,
míg a másodiknál legalább erre van esélyed.
Én mindenképpen a babát választanám, mert azért ez nem úgy megy, eldöntöm-csinálom-kész. Ki tudja összejön e egyáltalán valaha is. És már így is idős vagy első terhességhez (biológiailag) (én 31 voltam mikor szültem az elsőt, és rajt volt a papíromon: későn szülő nő), minél tovább halogatod, annál kevesebb az esélyed.
Másrészt szerintem félév múlva pont ugyanitt fogsz tartani, hosszabbítanának, hosszabbítsak? Egy munkatapasztalat 5 év a releváns, amit már érdemes munkatapasztalatnak hívni. Ez a félév, kb ennyi, dolgoztál félévet terhesség előtt. Erre a munkahelyre nem mehetsz vissza, ha hosszabbítanak is-én legalábbis munkáltató helyében tuti nem vennélek vissza-félév tapasztalat-x év kihagyás-és még kereshetek is a helyedre valakit, aki vállalja, vagy nem-közigazgatásban például tartósan távollevők helyére nem lehet felvenni embert, új munkahelyen nem lesz releváns, hogy terhesség előtt dolgoztál félévet. Szerintem baba, a munkahely tuti megvár, mert munkahely mindig lesz.
Ha már próbálkoztatok 9 hónapig és nem jött össze , akkor én elég sürgősen utána járnék , van e vmi probléma mögötte :(
Barátnőm 31 éves volt mire úgy rászánta magát a babázásra (neki is nagyon jó munkája volt, ha otthagyta lényegében kezdhette előről) és évekbe telt mire sikerült a baba.
Szóval én helyedben dolgoznék, nem szólnék senkinek, és párhuzamosan próbálkoznék a baba dologgal.
Sajnos közel se biztos hogy 6 hónapon belül összejön.
Én pl. első alkalomból terhes lettem a kisfiammal, évek óta pontos a ciklusom, most 5 hónapja próbálkozunk, múlt hónapban egy kémiai terhességem volt.Szóval nem jön az úgy hipp hopp mindenkinek össze :(
"Ha teherbe is esnék és meg is születne a baba, minél hamarabb keresnék munkát is (persze részmunkaidőben), nem várnám ki otthon a 2-3 évet."
Ennek viszont semmi értelme.
Vagy az egyik, vagy a másik. Félszívvel csinálni nem érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!