Egyetem után: Munkatapasztalat vagy baba, ha a férj már nagyon szeretné a babát?
Na, most akkor lehet értetlen vagyok, de valami nekem nem tiszta. Először ezt írtad: "Ez az első olyan munkahelyem a főiskola óta, ahol tapasztalatot is tudok szerezni, de már most ha teherbe esek, biztosan nem fogják meghosszabbítani a szerződésemet."
Aztán meg ezt: "Igen, van megfelelő anyagi háttér, egyenlőre külföldön élünk és itt is dolgozunk. Az év vége felé költöznénk haza." Most akkor ha év végén úgyis költöztök haza, akkor nem mindegy, hogy meghosszabbítják-e a kinti szerződésedet vagy sem? Ha úgyis jöttök vissza Magyarországra, akkor már nyilván érdemes ezt az évet ott végigdolgozni, tapasztalat és fizetés szempontjából is nem igaz? Mert eskü nem értem, miért baj az, ha nem hosszabbítanak, ha amúgy úgyis elköltöztök, de mondom, egyszerűbb akkor addig nem is próbálkozni, elvégre még 10 és fél hónap ez az év és gondolom nem Karácsony napjával akartok költözködni. Ergo kb 9-10 hónap múlva jöttök haza, akkor addig én már nem feküdnék erre rá, terhesen országok között költözködni sem a legnagyobb buli. Tényleg nem értem a dilemmádat. ellátások szempontjából sem számít úgysem, mert ha nem lesz előtte itthon is munkahelyed, csak a gyes fog járni, ugyanis a külföldi, EU-n belüli munkaviszony csak az időbe számít bele, mármint ugyanúgy biztosított jogviszonyt eredményez, de magyar CSED-et, GYED-et nem számolnak belőle. Maradjatok akkor év végéig, addig várjatok a családalapítással, aztán annyi, nem kell ezt túlmisztifikálni, pláne ha költözés előtt álltok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!