Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Egyetem után: Munkatapasztalat...

Egyetem után: Munkatapasztalat vagy baba, ha a férj már nagyon szeretné a babát?

Figyelt kérdés
Családi okok miatt később kezdtem a főiskolát, nemrég végeztem el, 30 éves vagyok. Nemrég találtam egy jó állást is, 6 hónapra határozott idejű, amit aztán meghosszabbítanak, ha mindkét fél elégedett. Nos a férjem nagyon nagyon szeretné a babát, ő már 34 éves és nem akar öreg apuka lenni, viszont a másik felén meg itt ez az új állás. Ez az első olyan munkahelyem a főiskola óta, ahol tapasztalatot is tudok szerezni, de már most ha teherbe esek, biztosan nem fogják meghosszabbítani a szerződésemet. A férjemen viszont látom, hogy szomorkás, mindig ha kint vagyunk és babát lát, látom azt a szomorú vágyakozást a szemében. Én is akarom a babát, de a tapasztalatot is...valahogy két szék között érzem magam. Ti hogy látjátok? Mit csinálnátok?

2019. febr. 8. 09:32
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Sziasztok köszönöm mindenkinek a választ :)
2019. febr. 8. 12:20
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Na, most akkor lehet értetlen vagyok, de valami nekem nem tiszta. Először ezt írtad: "Ez az első olyan munkahelyem a főiskola óta, ahol tapasztalatot is tudok szerezni, de már most ha teherbe esek, biztosan nem fogják meghosszabbítani a szerződésemet."

Aztán meg ezt: "Igen, van megfelelő anyagi háttér, egyenlőre külföldön élünk és itt is dolgozunk. Az év vége felé költöznénk haza." Most akkor ha év végén úgyis költöztök haza, akkor nem mindegy, hogy meghosszabbítják-e a kinti szerződésedet vagy sem? Ha úgyis jöttök vissza Magyarországra, akkor már nyilván érdemes ezt az évet ott végigdolgozni, tapasztalat és fizetés szempontjából is nem igaz? Mert eskü nem értem, miért baj az, ha nem hosszabbítanak, ha amúgy úgyis elköltöztök, de mondom, egyszerűbb akkor addig nem is próbálkozni, elvégre még 10 és fél hónap ez az év és gondolom nem Karácsony napjával akartok költözködni. Ergo kb 9-10 hónap múlva jöttök haza, akkor addig én már nem feküdnék erre rá, terhesen országok között költözködni sem a legnagyobb buli. Tényleg nem értem a dilemmádat. ellátások szempontjából sem számít úgysem, mert ha nem lesz előtte itthon is munkahelyed, csak a gyes fog járni, ugyanis a külföldi, EU-n belüli munkaviszony csak az időbe számít bele, mármint ugyanúgy biztosított jogviszonyt eredményez, de magyar CSED-et, GYED-et nem számolnak belőle. Maradjatok akkor év végéig, addig várjatok a családalapítással, aztán annyi, nem kell ezt túlmisztifikálni, pláne ha költözés előtt álltok.

2019. febr. 8. 12:21
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy nő csak akkor vállaljon gyereket, ha egyedül is el tudja tartani a babát és saját magát. Elhiszem, hogy most szuper a kapcsolatotok, de egy baba érkezése nagyon próbára tesz mindenkit. És mi van, ha szétmentek. Gyes+családi pótlék +gyerektartás. Ennyi lenne az összes bevételed. Ennyi pénzből kutya nehéz lenne eltartani magatokat. Vagy ha bármi történik a férjeddel és kiesik az ő fizetése, akkor mi lesz. Szerintem dolgozz legalább annyit, hogy Csedet majd Gyedet kapj szülés után. Mindenre fel kell készülni, mert egy babával már minden sokkal nehezebb.
2019. febr. 8. 12:21
 14/17 A kérdező kommentje:
12-es igen, belátom, hogy nem írtam le rendesen. Úgy lenne, hogy ha babára szánjuk magunkat és teherbe esek, akkor hazaköltözünk, ha pedig a munkát választom, maradunk itt kint.
2019. febr. 8. 12:28
 15/17 anonim ***** válasza:
47%
Nem kell mindig mindenhez negatívan hozzáállni, de az ilyen dolgok kiverik nálam a biztosítèkot... Ha a férjeddel bármi történik (meghal, beteg lesz, lelép stb) mi a jó eget kezdesz 0 jövedelemmel, 0 munka tapasztalattal... Kapkodni fognak érted biztos..
2019. febr. 8. 12:36
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
14# ez meg komoly, hogy ha terhes leszel a párod is feladja a munkáját és hazajöttök? Nem érzem még mindig. És ha próba idő alatt elküldik mi a szarból fogtok élni?
2019. febr. 8. 12:38
 17/17 A kérdező kommentje:
Nagyon eltértünk a témától, én csak pár véleményt szerettem volna hallani arról, hogy ti a hosszabb munkaviszonyt választanátok-e, vagy a babapróbálkozást, ha már 9 hónapja úgysem sikerült eddig a baba. A férjemnek lenne munkája, attól tartani nem kell, logikus hogy még előtte elkezdené a munkakeresést, míg itt vagyunk. Ennek ellenére köszönöm a válaszaitokat.
2019. febr. 8. 12:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!