Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tegyek hogy egyen?

Mit tegyek hogy egyen?

Figyelt kérdés
Kislányom 1 éves. Nem akar enni, hozzátáplálásnál is csak pár kanál ment és ott se minden. Már ott elkezd sírni ahogy az etetőszékbe rakom, az előkét ráadnám a kezével csapkod sírva, sosem erőltettük az evést.. Lemegy pár kanál úgy hogy adok valamit a kezébe, kanalat, vagy egy üveget vagy egy poharat, így eszeget, ha nem adok a kezébe semmit nem eszik egy falatot sem, blw-ben elhajingál mindent és azt nézi a földön hova esik a falat. Megeszik egy- két falatot. Tápszert iszik 3x 90milit fogad el. Gyümölcsből, kekszből pár falat, sajtot, a sonkát szereti a kenyeret is. 3 hónapja egy dekát nem hízott, félek hogy az orvos szondával akarja etetni. 7kg. Nem érdekli az evés. Nem tudok mit kezdeni, nagyon szomorú vagyok. Mit tehetnék, mi a gond? Mindig evésnél sosem kiabálunk rá, mindig nyugodtan viccelődve ülünk le vele enni.
dec. 30. 12:35
1 2
 1/20 A kérdező kommentje:
Tv-t sose kapcsoltunk illetve játékot sem használunk evésnél. Ezt az orvos ajánlotta de nem szeretném így etetni a lányomat.
dec. 30. 12:38
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

mennyit mozog?

értelme fejlődött?

írd le a napi rendjében az étkezéseket

lehet h te neked kevés de amúgy nem csak lemozogja

nálunk úgy volt h felváltva fejlődött pár hónap növés/hízás majd pár hónap értelmi ugrás

am a lányom 1 évesen alig 8kg volt egyáltalán nem triplázott, viszont ment 10 hónaposan, mozgásban baromi elől volt. nála is volt gond az evéssel

most 22 éves 154cm magas, vékony, filigrán alkat mint a dédije volt :)

dec. 30. 13:14
 3/20 anonim ***** válasza:

Hány centi?

Nem mindegy, hogy 90 vagy 70 centihez ennyi.

dec. 30. 13:34
 4/20 A kérdező kommentje:

68cm. Reggel 90ml tápszer

Majd egy kis felvágott, sajt, gyümölcs, kek, pár falat tényleg

Délben pár kanál étel, egy kis joghurt

Uzsonna 90ml tej egy kis gyümölcs, gyümölcspüré

este pár kanál szilárd 90ml tej. Az a pár kanál az vagy 5 vagy 10 vagy éppen semmi. Nem nő sehova 2 hónapja sem. Értelmileg fejlödik, nagyon okos, viszont nem tapsol és nem is integet ami aggaszt. Kúszik, mászik, kiül, feláll, lépeget a bútorok mellett, igazi rakéta csak tudnám honnan van ennyi energiája. Aludni sokat alszik. Délelött 1h30. Délután 2h/ 2h30. Éjszaka 20h-7h. Szerintem sok, szerintem nincs elég energiája.

dec. 30. 14:11
 5/20 A kérdező kommentje:
kek= kenyér. elírtam
dec. 30. 14:11
 6/20 anonim ***** válasza:
66%

Ezt nézd meg:

[link]

68 centihez nem sovány és eleget is eszik.

Drámazol és ezzel még jobban megutaltatod az evést.

dec. 30. 14:17
 7/20 A kérdező kommentje:
Nem drámázok, nem kioktatást kértem. Nem erőltetem az evést. Van hogy semmit nem eszik, egy kanállal esetleg.
dec. 30. 14:24
 8/20 A kérdező kommentje:
Segítséget jöttem kérni, nem kioktatást. Vélhetőleg nem tudsz válaszolni a kérdésemre.
dec. 30. 14:25
 9/20 anonim ***** válasza:

Kisfiammal sem volt még étkezés kiváltva 1 éves koráig. Tápszert evett. Lett kínálva ételekkel de egyszerűen nem érdekelte. Pár kanál aztán ment a dolgára. Hiába ültünk le vele közösen enni. Most 17 hós de még mindig van, hogy nem eszik rendesen ételt, valószínűleg őt a fogzás viseli meg. Nekünk 6 étkezés van, reggel tápszer, tízóraira szilárd, ebéd tápszer, uzsi es vacsi szilárd, és lefekvés előtt tápszer. Ebédet nem váltom neki ki, amíg nem eszik mennyiséget és ez nála jelenleg nagyon hullámzó. Nem aggódom rajta, eszik amennyi kell neki. Ha éhes lenne hidd el este is kelne enni, nekem pl néha szokott. 1 hétig nem, akkor nappal is rosszul eszik, aztán 1 hétig kel enni hajnalban akkor nappal is jobban eszik.

Ebédnél kínálhatod tápszerrel még nyugodtan, ha nem eszik mennyiséget. Nekem dokim mondta, hogy bízzak jobban a babámban, tudja hogy mennyire van neki szüksége. Nem jön valami foga éppen? Nagyon meg tudják szenvedni.

1 évesen amúgy nálam 1 db étkezés sem volt kiváltva. Csak kóstolgatott és ennyi :D később kezdett el "rendesebben" enni. De még mindig szenvedés.

dec. 30. 14:37
 10/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves válaszodat Nekem nem gond hogy nincs étkezés kiváltva, 1 éves lesz csak a héten. Délben nem kell neki a tápszer, mindig elkészítem neki, de nem kell neki. De az is függ mennyi tápszert iszik vagy ivott a gyereked? 90ml irtó kevés. 210et ivott 6hós koráig.. Legalább a tápszert inná többet ha már nem eszik, ezért aggódom. Nem Magyarországon élünk, nem zaklat a védőnő a kiváltogatással.
dec. 30. 14:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!