Mi a véleményetek a Gender partikról? Ti szerveztetek amikor várandósak voltatok, vagy tervezitek, hogy szerveztek?
Tudom, le leszek pontozva, mert "minek az", "senkit nem érdekel a gyereketek rajtatok kívül" és hasonlók.
Mi szeretünk összejönni a barátokkal, családdal csak úgy, spontán is. Sütögetni, kibontani 1-2 jó bort, koktélpartit csapni, társasozni, beszélgetni. Összetartóak vagyunk, tudtuk, mindenkit érdekel a babánk, nem csak minket, kettőnket. Így mi tartottunk, és nagyon jól sikerült. Nem ajándék-, vagy pénzbezsebelés volt a cél, hanem az, hogy összejöjjünk, jól érezzük magunkat.
Nifty teszt miatt már a 12. héten tudtuk a nemét, az orvosom leírta egy lapra, azt beletettem egy borítékba és odaadtam a legjobb barátnőmnek (aki a tanúnk is volt az esküvőn, tehát nem olyan a kapcsolat, hogy 2 havonta leülünk egy gyors kávéra és hello). Ő intézte a tortát, a piskóta volt rózsaszín. :)
Minden mást mi szerveztünk, nagyon jó hangulatban telt.
Szerintem egy marhaság.
Nekem ott kezdődik a probléma, hogy amint jön a gyerek, kiderül, hogy gyereket van stb., első kérdés: fiú vagy lány?
Miért ez érdekel? Miért ezt kell tudnod róla?
Mintha már meg sem született volna, és már kellene valahová kategórizálni, mielőtt egyáltalán megismernénk igazán. (lesz erre bőven lehetőség az élete során)
Ráadásul előfordul pofára esés, mert mégsem az, amit elsőre mondtak.
Én nem tartom rossz dolognak. Ha valaki szereti a bulikat.
Először én is akartam. De mi azt nem bírtuk volna ki hogy ne tudjam azonnal a nemét. A 12. heti genetikain 70% ra lányt mondtak. Pár nap múlva beigazolódott a prenából.
Mi olyan boldogok voltunk, hogy mondtuk fűnek fának, innentől nem volt értelme a gender partinak.
Szóval nekünk ezért nem volt.
Én szerettem volna, jópofa dolognak tartom. Na nem valami óriási, világra szóló bulival. A család, közeli barátok.
De nálunk a férjem nem rajongott az ötletért, így nem lett. Azóta is bánom.
Nekünk volt. "Baba neme bulinak" hívtuk, csak a közeli család és a legjobb barátaink voltak ott, összesen talán 15-en voltunk. Kerti összejövetel volt júniusban, akkor voltam 18 hetes.
Kicsit másképp csináltuk,mint ahogy szokás, én tudtam a baba nemét és a férjemnek és a családnak szólt a "meglepetés". Nekem fura lett volna, hogy más tudja meg előbb a babám nemét... Ezért én a 13. héten végzett trisomy teszt eredményéből tudtam és 5 hétig teljes titokban tartottam :D Nem volt könnyű.
Mi nagyon sokat vártunk a babára, volt vetélésem is korábban, ezért a terhesség minden percét ki akartam élvezni, minden ilyen "hülyeségnek" titulált dolgot is át akartam élni,mivel tudtam,hogy lehet soha többet nem lesz rá lehetőségem. Boldog voltam és ezt a boldogságot meg akartam osztani másokkal is, és tényleg élvezni akartam minden percet, amíg ez a boldog állapot tart.
Amúgy a baba neme rész annyi volt, hogy sótét üvegből egy pohárba folydékot (sport italt) töltöttünk, ami ha kék fiú, ha rózsaszín lány. Még desszertnek olyan torta volt, aminek a tölteléke kék színű volt. (Én sütöttem otthon, nem költöttünk 10-es tortára se) A kínai boltban vettem egy csomag kék meg egy csomag rózsaszín lufit az volt dekoráció. Nem volt egy olyan hű de nagy dolog, csak nekem volt fontos, lelkileg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!