Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg normális dolog, hogy...

Tényleg normális dolog, hogy egész nap kézben legyen!?

Figyelt kérdés
4 hetes babánk tegnap óta nem alszik nap közben, max. 20 perceket szundÍt. Folyamatosan enne, ill. ha bealszik evés közben 20 perc múlva bömbölve ébred. Kézben nézeget, ha letesszük(kiságy, pihenőszék, hordozó, mindegy) ébren akkor is egy darabig de aztán üvölt. Baja nincs(eü.) mert kézben teljesen csöndben van, láthatólag semmi baja. Mi ilyenkor a helyes viselkedés? Tényleg az az egyetlen megoldás ha magamra vagy apukájára kötöm?!
2010. nov. 6. 17:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szerintem normális dolog ha kézben veled szeretne lenni, mint ahogy előttem is írtàk, pár hete még éjjel nappal vennéd veled volt, most is ezt igényelné!

Én lányom egész nap ha felvolt ölben volt, nézegettük mi van avlakásban, kivittem sétálni, vagy mellettem feküdt, olvastam neki képes könyvet mutogattam neki.

Este átvette a párom, addig megfőztem 2 napra, hétvègén vasárnap takarítottam mikor a férjem levitte a gyereket, így volt időm a gyerekre!

Ha nagyobb lesz elkezd mászni nem akar megmaradni ölben majd hiányzik ez a mostani időszak! :D

2010. nov. 6. 20:58
 12/17 anonim ***** válasza:

sztem normális. persze vannak olyan babák, akik nem igénylik, de ugyanúgy olyanok is, akik viszont igen. pl az enyém ilyen volt. hidd el, ha elkezd kúszni, mászni, meg járni, akkor esze ágában sem lesz hogy a te kezedben kuksoljon egész nap. :)

az én kicsim már csak akkor kéredzkedik fel ha beteg vagy fáradt. viszont sztem ezt olyan gyerek is megteszi, aki az elején nem igéynelte a cipelést.

22 hónapos örökmozgó kislány anyukája

2010. nov. 6. 21:30
 13/17 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy növekedési ugrás. A fiam akkor csinálta ezt, és lecsengett egy hét alatt.

Az is lehet, hogy fáj a hasa.

2010. nov. 6. 21:42
 14/17 A kérdező kommentje:

Na, most legyek okos. Akik ölben tartják/tották a babát és akik szerint ez nem "elkapatás" azok szerint akkor a "hisztis", anyja szoknyája mellől el nem szakadó gyerekek azok, akiket"tanÍtottak vagy szoktattak" az egyedülléthez?

Ész és ösztön. Érzem, hogy rám van szüksége, értem is, viszont nekem is van szükségem zuhanyzásra, evésre, ivásra, a vécézésről(már bocsánat) nem is beszélve... Jáááj! Mindenesetre alszom egyet, holnapra hátha megvilágosodom:)!

2010. nov. 6. 22:50
 15/17 anonim ***** válasza:

Jajj! Nyugi, nem lesz elkapatva. Azt gondolom hogy egy pici babát nem lehet elkapatni, Ő nem hisztizik és nem tudatosan sír, hogy ne tudj enni-inni-zuhanyozni-wczni.

Pláne ha hasfájós, mint amilyen az enyém volt. Ő is 3 hónapos koráig állandóan sírt, én is sokszor kiborultam, de nem hagytam sírni, pedig már mindenki azt szajkózta körülöttem, hogy elrontom és nem tudom levakarni magamról majd.

Nem hallgattam rájuk, igenis felvettem, tartottam, vettem hordozókendőt, abban aludt rajtam. Ha zuhanyozni mentem, vittem magammal hordozóban vagy pihenőszékben a fürdőbe és hát lássuk be, siettem...

Most 11 hónapos, 5 hónapos korától nem kell altatnom, csak leteszem az ágyába és alszik, elvan nyugodtan a földön a játékaival, mászik mint a golyó, feláll, lépeget, és konkrétan néha le se tojja a fejemet, annyira jól elvan... És bizony néha elbőgöm magam azon, hogyha felveszem, eltol magától mert épp jobban érdekli valami ketyere a földön...

Szóval azt javaslom, hallgass az ösztöneidre, legyél vele amennyit csak tudsz, babusgasd, kösd magadra napközben, úgy halad a házimunka is valamennyire.

2010. nov. 7. 10:32
 16/17 anonim ***** válasza:
Szia! Az a helyes viselkedés ha felveszed. Kisfiam az első fél évet végigordította, és fél évig keményen cipeltük, sokszor éjszaka is! Azt hittem már megszakadok néha. Most 22 hónapos és nem lett ettől elrontva egy picit sem. Az utcán se kell soha felvennem, míg látom sok anyuka a babakocsit tolja a gyereket meg fogja, az én kisfiam még mindig elül a babakocsiban és tényleg nem kell cipelni. Azért sír mert rád van szüksége, az anyukájára. Akárki akármit mond ilyen pici babát nem lehet elkényeztetni
2010. nov. 7. 12:49
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
nem az lesz a hisztis, anyja szoknyája mellől el nem szakadó, akiben az elején kialakították az ősbizalmat, épp ellenkezőleg. aki az elején nem kapja meg, amit szeretne, az később görcsösen fog ragaszkodni, és esetleg viselkedészavarai is lesznek. az már megint más tészta, hogy melyik baba mennyire igényli ezt a fajta törődést, cipelést. aki nem igényli, azt nem kell cipelni, kézben altatni stb, ettől függetlenül, mivel őt is szeretik, törődnek vele, ha azt kéri, benne is kialakul a bizalom. ha viszont egy olyna baba az adott, aki sírós, érzékeny, karban akar lenni az elején szinte állandóan, és ezt az igényét kielégítik, akkor szép lassan , ahogy nő, okosodik, elkezdi érdekelni a külvilág, ő is leválik az anyjáról. kinél mikor jön el, ez változó, de ha a neki megfelelő módon szeretik, a neki megfelelő mennyiségben kapja a szeretetet, akkor eljön, ez biztos. és ha emellett következetesen nevelik, nem kényeztetik el, és azt , amire az adott korban értelmileg és érzelmileg már érett, megkövetelik tőle, akkor belőle pont olyan kiegyenesúlyozott gyerek lesz, mint abból, aki már az elején is az volt. mivel általában az anya van a gyerekkel a legtöbbet, ezért ő az, akinek éreznie, tudnia kell, hogy éppen hol tart a gyermeke ebben a folyamatban, és mit várhat el tőle. nyilván teljesen mást várhat el az ember egy 1, egy 8, meg mondjuk egy 22 hónapos gyerektől, de az is ugyanilyen fix, hogy két 1 hónapos, két 8 vagy 22 hónapos között is hatalmas különbségek lehetnek. csak egy példa. az én kicsim másfél évesen már 7 színt tudott megkülönböztetni egymástól, és felmászott szinte segítség nélkül a kötélmászókán. a barátnőm kicsije ugyanekkora, lila gőze nem volt a színekről és fel sem mászott a mászókán, viszont cserébe haláli nyugodt gyerek volt, megült egyhelyben akár fél órát is, eltologatta az autóit, és az éjszakát 1 hónapos korától átaludta. az enyém 21 hósan aludtaát az éjszakát, és nem az az egyhelyben megülő, csöndes típus. most melyik a jobb? semelyik, mert 3 évesen mindegyik ugyanannyi színt tud majd, és ugyanúgy alszik majd. persze a barátnőm kicsije vsz akkor is nyugodtabb az enyém meg élénkebb lesz, de más téren nem lesz különbség. vagyis: eltérő karakterek, ami már akkor látszik, amikor egy baba még csak kezdi az életet.
2010. nov. 7. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!