3 hónapos a kisfiam és szinte csak kézben van el! Hogy fog így megtanulni pl. forogni? A másik gondom még, hogy még mindig sokat alszik napközben! "Normális" ez?
Nálunk is volt probléma a kézben tartással, de leszoktattuk róla a babánkat. Játszőnyegen nagyon jó elfoglaltság egy 3hónapos babának, az én gyerekem is ilyen idős, és nagyon szereti. Ösztönzi őt a nyújtozkodásra, fogásra, forgásra.
Annyit alszanak a babák, amennyire szükségük van. Ha éhes, úgy is felébred, szólni fog neked, ne aggódj. Az én babum van úgy, hogy 5órát alszik egy húzóra. :) Én nem vagyok híve a felébresztéses dolognak, hisz ha nem éhes még, akkor csak nyűgösködik majd, és nem is fog rendesen enni.
Szia!
Az én kislányom ugyanilyen volt, 3 hónapos koráig folyamatosan kézben volt, különben sírt. Aztán 4 hónapos korában kezdett ellenni a játszószőnyegen, de ott is csak úgy ha ott ültünk mellette. Most lassan 9 hónapos és még mindig igényli, hogy mellette legyünk. DE mindezek ellenére érdekes módon megtanult forogni, kúszni, ülni, és lassan már fel is fog állni, mert már nagyon húzza magát felfelé a bútorokon. Én is izgultam, hogy hogyan lesz ez, hogy fog megtanulni járni, de ezek szerint nem ezen múlik, mondjuk lehet, hogy már rég állna, ha többet van egyedül, de hát ő ilyen, én meg nem bírom ki, ha sír, és inkább ülök mellette lelkesen egész nap :) Amúgy szerintem emiatt nagyon sok mindent tud már, a sok foglalkozás meghozta a gyümölcsét.
Szóval ne izgulj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!