Hogy segítsek megtanulni ülni a babámnak?
SEHOGY!!!
Ráadásul az, amit most csinál, nem feltétlenül a felülés egyik fázisa. Inkább csak felfedezte ezt a képességet, hogy fel tud kicsit húzódzkodni, és tetszik neki, próbálgatja.
Az igazi felülés négykézláb térdelésből alakul ki, amikor tenyéren és térden támaszkodik, majd melléül a sarkának, (esetleg közé), és feltolja magát ülésbe kéztámasszal. Majd amikor már ki tudja jól egyensúlyozni a testét, nem lesz szükség kéztámaszra sem.
Egyetértek az előttem szólókkal: sehogy!!
Előbb-utóbb fel fog ülni, ráadásul még elég korán is van neki, ugyanis a legtöbb 7-9 hónapos kora körül kezd ülni.
Az én lányom is ezt csinálta 4 hós korától, de nem ült fel hasizomból sosem.Mindenhol húzódzkodott, 45fokba kellett állítanom a babakocsit is, mert nézelődni akart.8 hónaposan tanult meg mászni rendesen és ahogy elkezdte a mászást, 2 nappal később tanult meg igazából ülni úgy, hogy kitette a popsiját oldalra.Azóta bárhol leül, ha kedve van.
Nem törvényszerű, hogy így húzódzkodva fog felülni, sőt valószínű, hogy csak akkor tud majd, amikor mászik :)
Egy jó tanács:
Ha pihenőszékben ücsörög, akkor lehetőség szerint legyen bekötve vállnál is (5 pontos övre gondolok), mert az én lányom addig próbálgatta a felülést benne, amíg egyszer előredőlt és lógott fejjel kifelé a székből.Nagyon ijesztő volt!(Bár neki még tetszett is csak az a baj, hogy az étkezőasztalon volt a szék).
9 hós kiscsaj anyuja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!