Hogyan fogja így megtanulni emelgetni a fejét, ha hason sem akar maradni?
Vagy sírni kezd vagy belefejel a lepedőbe, takaróba, ágyba stb. De nem emeli fel a fejét, még csak el sem fordítja. Így félek, hogy megfullad.
10 hetes a baba.
Szia! Elsőnek igaza van, minden nap tedd egy picit hasra, de csak úgy, ha mellette vagy és Ő ébren van. Amikor visszafordítod, dícsérd meg, milyen ügyes volt. A lényeg, hogy ébren legyen hason, akkor erősíti a hát- illetve nyakizmait minden mozdulattal. Rossz érzés tudom, de ha sír és erőlködik, az csak az előnyére válik.
Az én kisfiam is ordított hason, később is kezdett forogni, mint az átlagos babák, de ma már csak hason alszik, pörög-forog, szalad, 14 hónapos.
Szia az én első babám (mostmár 3.5éves)nem volt szinte soha hason,mert kengyeles volt s egy hatalmas csat pont a kis mellkasán volt....s nem szerette ha az ott nyomja..ki szeretné?
De megtanult mindent korábban,mint ahogy meg van írva...
Esetleg fektesd a mellkasodra s beszélj neki...biztos figyel majd a hangodra..vagy apa mellkasára.
Szia!
Mi járunk tornára és épp ma kérdeztem meg, hogy -mivel ugyanez a helyzet, mint nálatok, ordít ha hasra teszem- hogy mit csináljak?
Azt mondták, tegyem hasra, nem baj, ha sír, majd megszokja.
Én sajnálom, és rákérdeztem, "De mégis, mennyi ideig? 5 percig?"
Igen!
Na nem fogom hagyni sírni 5 percig, de próbálom majd kitolni mindig az időt. Szóval leteszem, rakok elé színes játékot, vagy beszélek hozzá, próbálom fenntartani a figyelmét. Ha kicsit sír, hagyom, de ha ordít, biztos felveszem. Kicsit megnyugtatom, megdicsérem, milyen ügyes, majd kis idő múlva visszateszem és kezdem elölről :) Sajnálom, de nem fogom ordítani hagyni hosszú percekig. Mert bizony 5 perc szenvedve ordítva, az sok, akárhogyan is nézzük. Az enyém 13 hetes.
10 hetesen nem tartja a fejét?
akkor nagyon kell hasra tenni. nem baj ha csak 1 percre, de akkor is. sokszor kicsit :)
youtube-ra menj fel, ott sok babatorna van és gyakoroljátok, nem sokat az se, napi 10-15 perc, de jót fog tenni és pár nap múlva élvezni fogja :)
azonkívül próbáld meg azt is, hogy egy összetekert törölközőt a hóna alá teszel és úgy teszed pocira, az ágy széléhez. ülj elé és beszél érdekes hangon, énekelj neki. ez nem lesz kellemes, csak pár másodpercig tudod majd így letenni eleinte, de ez sokat segít
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!