Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megmondjátok a családnak, mit...

Megmondjátok a családnak, mit adjanak karácsonyra ajándékba a babátoknak/gyereketeknek?

Figyelt kérdés

Két kisgyerek volt eddig a családban, az ő anyukájuk mindig mindenkinek pontosan kiosztotta, mit adjon a gyerekeinek ajándékba ünnepekre.

Már nekünk is van egy babánk és anyós kérdezi, mit vegyenek neki karácsonyra. Először gondolkoztam rajta, utána pedig arra jutottam, hogy nem mondom meg neki, hanem rábízom. Lepje meg azzal az unokáját, amivel ő szeretné.

Én nem szeretnék mindent irányítani a fiam körül, nincs erre kapacitásom és egyébként sem tartom egészségesnek ezt a kontrollt. Így lehet, hogy olyat kap, ami esetleg nem érdekli, de így a nagyszülő is érvényesülhet a gyerek pedig megtanulja, hogy mindenki különböző és más-más ajándékkal lepi meg.

Nektek mi a hozzáállásotok a témához?

dec. 9. 11:19
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
67%
Hát, nálunk elég nagy a család és sokan ugyanazt akarták venni :D mi végül (másik rokontól lopva az ötletet) megbeszéltük mindenkivel, hogy megrendeljük/megvesszük mi, aztán eljuttatjuk mindenkihez, ők meg kifizetik nekünk. Így senki nem lő mellé, nem lesz ugyanaz és mindennek hasznát vesszük. (2 éves)
dec. 9. 11:52
 12/30 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk 4 unoka van összesen. Az elején megmondták, hogy névnap 10, szülinap, karácsony 20ezer. Vegyük mi meg amit akarunk abból az összegből.

A férjem családja már az a fajta aki nem kérdez, nem szól, hogy mikor mit vesz a gyerekeknek, ott már volt is "gond" belőle. Pl az ezredik traktor, volt, hogy ugyanazt vette anyósom mint sógorom ugyanarra az alkalomra. Vagy pl a másfél éves gyereknek memória kártya, dominó.. értem én, hogy megnő, majd jó lesz csak másfél évig kb semmi értelme nem volt.

Én személy szerint jobban szeretem, hogy megmondják az összeget, én meg veszek olyat amit hasznosnak találok.

dec. 9. 12:00
 13/30 anonim ***** válasza:
87%

Szerinten hülyeség, hogy ezt kontrollnak érzed. Igazából logikus, praktikus, majd te is meglátod, ha nagyobb gyereked lesz.

Hogy amikor 4-5 évesen már van 10 dolog, amit nagyon szeretne, amivel tényleg játszana, de te nyilván nem veszel meg 10 dolgot, de úgy vagy vele, hogy ha úgyis kap mástól is ajándekot, akkor legyen ebből a 10 dologból valami, mert annak fog a gyerek a legjobban örülni.

dec. 9. 12:01
 14/30 anonim ***** válasza:
91%

Amikor hagytam érvényesülni a férjem édesanyját, akkor a 9 hónapos fiam kapott egy ilyen gumis sok csápos folyadékkal töltött nyomogatható izét, amiből már akkor szivárgott a folyadék. Biztos láttál már olyat a kínai üzletekben.

Aztán meglepte a gyereket egy éjjeli lámpával, annak ellenére, hogy van neki, de ráadásul csilivili unikornisos lámpa.

Majd az a még 1 éven aluli gyerek kapott egy picike platós kocsit, amin 2 centis forgalmirendes, leszedhető táblák sorakoznak. Tökéletes volt arra, hogy 1 perc alatt leszedje és a szájából kelljen kihalásznom.

Továbbá nemrég gazdagodtunk egy nagyon szuper focilabda méretű szivacs labdával, amit gyönyörűen kitudott csipkedni és megcsócsálni a szivacsdarabkákat.

Illetve volt még egy abszolút "kedvenc" ajándék is, egy autó, amit centis darabokra lehetett szétszedni.

Szóval nálunk nincs érvényesülés. Mindenki kap 4-5 javaslatot, hogy abból válasszon 1 ajándékot.

dec. 9. 12:13
 15/30 anonim ***** válasza:
76%

12 éves a fiam, 4 éves a lányom. Mindkettőnek én vettem/intéztem az ajándékokat, a nagyszülők, rokonok (mindenkivel szoros a kapcsolat, ismerik a gyerekeket jól) pedig ideadják az árát. Mindig így csináltuk, ez nem kontroll, hanem praktikum kérdése és mindenkinek meg is felel így, a gyerekek pedig örülnek az ajándékoknak.

8 hónaposan persze, még mindegy, de később már nagyon nem lesz az, majd meglátod.

dec. 9. 12:15
 16/30 anonim ***** válasza:
78%
8 hónaposnak valóban mindegy, de nagyobb gyereknél már jó, ha van valami iránymutatás. Még akkor is, ha a nagyszülő(k?) része a gyerek mindennapjainak. Nálunk egyébként úgy működik, hogy év közben is már elkezdem írni a listát, hogy mik érdeklik a gyereket, mivel szeretne játszani szívesen, aztán ezt kb 1-2 hónappal karácsony előtt aktualizálom (felírom, hogy pl mesekönyvsorozatokból pontosan mik vannak meg, meg ilyenek), aztán ezt a táblázatot megosztom az egész nagycsaláddal Drive-on, majd ők válogatnak belőle, beírják magukat a listára, hogy akkor Jóska bácsi veszi a mittudoménmilyen labdát, Marika néni meg az amolyan mesekönyvet, és így azokat is kapja a gyerek, amiket szeretne, meg nem is lesz duplázódás, plusz nem is én mondom meg pontosan leosztva, hogy akkor ki mit vegyen a gyereknek, én csak ötleteket adok és iránymutatást gyakorlatilag. Nagyon nagy a család nálunk szerencsére, de az ilyen jellegű segítségek nélkül az egész karácsonyi-szülinapi mizéria egy hatalmas nagy káosz lenne, én is örülök neki, amikor egy listából válogathatom ki, hogy mit vegyek a rokon gyerekeknek. Kamaszoknál már könnyű, ott a pénz és az ilyen-olyan utalványok már elegendőek, na de a kicsiknél..? Még ha jóban is vagyunk és gyakran látjuk őket, akkor sem ugyanolyan, mint a saját gyerekemnek venni, jól tud jönni egy kis segítség.
dec. 9. 12:16
 17/30 anonim ***** válasza:
78%
Mi is kaptunk karacsonyra utanfutos orias kerti traktort. Merthogy akcios,nyilvan. Mert tavaszzi jatek. A garazsban allt tavaszig, bar utana nagyon szerette a gyerek. Anyosom es sogornom rendszeresen vesz ugyanazt mint en,persze utolag derul ki es megy a szajhuzas, hogy vissza kell vinni,vagy eladni fb on. Ez van.
dec. 9. 12:31
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Van egy 5 éves unokahúgom a fiam pedig egy éves múlt. Mi megbeszéljük mit adunk a gyerekeknek oda vissza. Korábban is így volt. A csalad többi tagjával is. Igazából én ezt jobbnak vélem, mintha kapna több ugyanolyan dolgot, vagy valami olyat ami nem kell nekünk vagy nem jó.
dec. 9. 12:44
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg lehet találni az egyensúlyt. Anyukám tök jó játékokat szokott hozni, de a múltkor pont felhívott mielőtt vett volna valamit és kiderült hogy már van. Vagy pl. elmondta előre milyen könyveket vett hogy én ugyanolyat már ne vegyek.
dec. 9. 12:46
 20/30 anonim ***** válasza:

Nálunk nem túl nagy a család, 3-4 helyről szoktak a gyerekek ajándékot kapni, de már ígyis lehet katasztrofális kimenetel. Én nem "osztom ki" sosem magamtól, hogy ki mit vegyen, de ha megkérdeznek, akkor elmondom, hogy minek örülnének a gyerekek, márpedig mindig megkérdeznem. Olyan is van, hogy ők küldenek valamit, hogy ez vagy az jó lesz-e, de mindig kommunikálunk mindenkivel. Én nem azt látom, hogy ez kötelező szagú kiosztás, sokkal inkább könnyebbség mindenkinek és biztosíték, hogy mindenki örülni fog az ajándéknak. Szerintem tök rossz lehet nagyobb gyereknél, ha mama kigondol valamit, de totál félremegy, mert a gyerek nagyon szeretett volna valami tök mást és így nem igazán örül annak, amit kapott. Ez a mamának sem jó.

Egyébként én a család többi gyerekével is szeretem, ha megmondják miben gondolkozzunk. Legalább valami irányt. Utálom ha nekem kell agyalnom és lehet az is tök mellémegy... Szóval én nem látok ebben problémát.

Mi ráálltunk egyébként a nagy közös ajándékokra, hogy két gyerek mellett ne lepjen el minket a sok kacat legalább addig, amíg konkrét kívánságok nincsenek. Utána már úgysem ússzuk meg. :)

dec. 9. 12:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!