100% anyatejes, 8 hetes babám szenved, mert nem tud kakilni. Mivel próbálkozzak még?
A dokinő minden étkezés előtt 10 csepp Espumisan-t javasolt, illetve napi 5 csepp Biogaia-t. Próbáltuk a Beba Care Fibre-t is, miután 1 hétig nem tudott kakilni, 2 por után kakilt, de 3 nap után megint kínlódik, nem alszik jól, sír, fáj a hasa, azóta sem volt széklete. (5 napja) Az Espumisantól kevesebb a szélgörcs, itt tényleg a kakilás a gond.
Saját háziorvosom kamillateát javasolt, én tartok tőle.
Kinek mi vált be?
Pocaktorna, melegvizes palack, lázmérő minden alkalommal bevetve.
29es mégis milyen az a speckó tápszer? Beba/milumil laktózmentes? Ugyanis ha a baba csak laktózérzékeny akkor lehet szoptatni csak adni kell neki laktáz cseppet. Ha tejfehérje allergia akkor anyuka vagy szigorú tejmentes diétát tart, vagy pedig kapja az aminosav alapú tápszert a gyerek. Nagyon nem mindegy melyik a kettő, mert sokan keverik.
Kisfiam is laktózérzékeny lett rota oltás után pár hónapig, aztán szerencsére elmúlt. Tejfehérje már nem ilyen egyszerű.
"Anyatejes babánál legfeljebb EGY nap normális kaki nélkül, extrém esetben KETTŐ. "
Megjott Kis Rozi a gyartosorrol ...
Hogy ostoba vagy az egy dolog, de ne hangoztasd.
32, ezek szerint a 4 szakorvos, akihez vittem a gyerekeket, mind ostoba :D
31 neocate-t kapott rögtön, most pedig már beba sensiduo-t kap. Hálistennek kinőtte az érzékenységet. A dokink nem akart reszkírozni laktózmentessel, ment azonnal a neocate (van kapcsolat gasztróshoz, így felíratta vele és gyorsan megkaptuk). Most 5 hónapos, jelentem negatívak a tesztek! De a doki szerint nem ez az általános, hanem hogy akár ovis/kisiskolás korig eltart vagy soha nem növi ki.
Szerettem volna szoptatni, le is van fejve a rakás anyatej, de megmondom őszintén, nem tudom mihez kezdjek vele, mert 7.hónap végéből van és azóta a fagyasztóban őrizgetem.
A tejfehérje allergia is érdekes, mert mindegy milyen diétát tart az anyuka, mindenképpen lesz tejfehérje az anyatejben. Elvégre az is tej. Azt mondta az orvos, hogy ne gyilkoljam vele, eddig még nem látott olyat, hogy megérte volna éhezni és adni az anyatejet, mert mindig voltak tünetek.
Jaj 33as nagyon el vagy tévedbe.
Ami mindenképpen van az anyatejbe az a tejcukor. De a tejfehérje nem ilyen. Ugyanis a baba nem az anya tejfehérjére allergiás, hanem a tehénére. A gyereked valószínűleg tejfehérje allergiás volt és nem laktózérzékeny. Nem tudom milyen dokiknák voltál, de nem magyarázták el neked rendesen a dolgokat, vagy csak nem jegyezted meg, amit mondtak. Nem is próbállak győzködni, de nagyon nem vagy tisztában a dolgokkal.
Végül szélcső lett a megoldás. Tényleg az a furcsa, hogy teljes lágy a széklete, mégsem tudja/akarja kinyomni. Igaza lehet a 2-es válaszolónak, infantilis diszkéziának tűnik. Csak az a furcsa számomra, hogy 35. hétre született korababáról van szó,2 hónapos. Első, kórházban töltött 1 héten kapott tápszert, azóta 100% anyatejes. A probléma meg 2,5 hete kezdődött.
És a másik, hogy minden mostanság született babánál előjön ez a gond? 10 anyukával beszéltem már, mindenki ezzel küzd...
#2 vagyok, valamiért tényleg így van. A harmadik babám 8 hónapos,újszülöttként minden egyes etetesnél gond nélkül kakilt, tökre örültem mert a bátyja nagyon szenvedett.
Elérte az 5 hetes kort és onnantól szenvedtünk. Nem ment kaki, tekergett minden etetésnél, sírt, nyomott és nem sikerült. A rezgő szék sokat segített és az átkozott kamilla tea. 🫣
Kitartást! El fog múlni, egyszer csak azt veszed majd észre, hogy simán kakil. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!