100% anyatejes, 8 hetes babám szenved, mert nem tud kakilni. Mivel próbálkozzak még?
A dokinő minden étkezés előtt 10 csepp Espumisan-t javasolt, illetve napi 5 csepp Biogaia-t. Próbáltuk a Beba Care Fibre-t is, miután 1 hétig nem tudott kakilni, 2 por után kakilt, de 3 nap után megint kínlódik, nem alszik jól, sír, fáj a hasa, azóta sem volt széklete. (5 napja) Az Espumisantól kevesebb a szélgörcs, itt tényleg a kakilás a gond.
Saját háziorvosom kamillateát javasolt, én tartok tőle.
Kinek mi vált be?
Pocaktorna, melegvizes palack, lázmérő minden alkalommal bevetve.
Székrekedése lehet tejfehérje allergiától is, akkor csak a teljes tejmentes étkezés segít, de ez általában a ritkábbik eset.
Ami gyakori, hogy egyszerűen még kicsi és neki is tanulnia kell a kakilást. Ami segít, rögtön étkezés után, vagy már közben EC pózba rakni. Kisfiamnak szoptatás közben felhúztam a lábait és sokat segített. Sok sok pocaktorna. Rezgős szék is nagyon jó, rengeteget tud segíteni. Ezeket mind közvetlen etetés után, mert evés közben indul be a bélműködés. A picaktornát nyilván óvatosan, de lehet hogy előtte ha csinálod neki akkor segít. A cseppeket elhagynám, sokszor többet árt, mint használ.
Kell idő nekik, míg megtanulják a kakilást. Amúgy anyatejes baba 10 napig is el lehet kakilás nélkül akkor HA ez nem okoz neki diszkomfort érzetet. Ha igen, akkor nyilván segíteni kell neki.
Köpj egyet és állj alá, de velem kapcsolatosan ne találgass a vakvilàgba, mert semmi értelme.
Személyeskedsz, mert nem tetszik, ha valami rontja a statisztikàt.
Te promóter…. 🤣
Ide jön a kérdező segítségért.
Leírja, hogy hasznàlták, de nem segített.
Erre erőlteted, hogy márpedig kellene… Ha pont abba tartozik, akinek nem fog, akkor hiába vered az asztalt.
De ezt már a csőlátás korlátozza átlátni….
Nem én mondok baromságokat, cukros tea :D
Leírtam, hogy ezek csak segítenek, a gond valószínűleg valamilyen érzékenység.
Tudod mit, menj aztán okoskodj valakinek a cukros teáddal vagy igyál meg belőle egy litert..
Azt nem èn írtam elsőre, valakire reagàltam, hogy nekünk a gyerekorvos javasolta…
Kipróbáltuk, mivel AKKOR még senki nem mondta, hogy nem lehet.
2x, ha adtam, ennyit erről. Bàr tény, nem 8 hetesen, kb 3 hónaposan.
(Én meg 10+ éve nem tudok cukortartalmú italt meginni, hiába van rendben a cukrom, folyékonyan nem tolerálja a szervezetem.)
Amúgy idén voltunk amúgy gasztroenterológián, mindene negatív lett a gyereknek.
A kicsinél a BioGaia a puffadással kapcsolatban segített, a szeleket kihajtotta (az Espumisannal ellentétben), kakilásban viszont sajnos NEM segített (NEKÜNK. Nem kérdeztem végig a környéket, mivel nem lettem volna vele beljebb.)
Sajnos nem tudok mást mondani, ha ez volt a tapasztalat, de örülök, ha másnak jobb….
Nekünk azt mondta a gyerekorvos, hogy igény szerint szoptatott babámat MAXIMUM 4 naponta meg kell kakiltatni,hogy ne szenvedjen.
Laevolacot adott,tökéletes volt.
Aztán siránkozik mindenki, milyen pocsék a magyar egészségügy. Anyatejes babánál legfeljebb EGY nap normális kaki nélkül, extrém esetben KETTŐ. Nem egy hónap meg hetek… Plàne ha szenved szegényke a hasfájástól. Gondoljátok el, hogy ti nem mentek el vécére 7-30 napig. Meg is halnátok bele.
Kérdező, ez tuti valamilyen allergia és nem, nem arra, amit te eszel. Tejcukor vagy tejfehérje.
27es
Rosszul tudod. Az a tápszeres babákra vonatkozik. Az anyatejes babáknál ez nem igaz. Ha nem szenved normális a 10 nap is. HA SZENVED akkor viszont muszáj segíteni neki kakilni. Azért normális amúgy a 10 nap is mert az anyatejet teljes egészében meg tudják a babák emészteni és nem vagy minimális salakanyag termelődik csak.
Tejfehérje allergia tunete lehet a kakilás, a laktózérzékenységé is, de annak inkább pont a hasmenés szokott. Amúgy hasfájáson lehet segíteni laktáz cseppekkel.
Tápszeres gyerekem van. Minden nap kell kakilnia, az a normális. A fiam is tápszeres volt, most a lányom is az.
Amíg anyatejes volt a lányom, ugyanezeket a tüneteket produkálta. Kiderült, hogy csecsemőkori laktózérzékenysége van, az anyatejjel kinyírom az emésztőrendszerét. Úgyhogy fejtem, majd kapja a hozzátápláláskor, ő meg kapott egy speckó tápszert.
Nincs olyan, hogy valamit 100% megemésztenek a babák. Mindenképpen marad salakanyag, akármit is csinálsz.
Dehogy lesz egyből allergiás ha nehezen kakil 🤦🏼♀️ 3/2 gyerekemnek volt picinek kakigondja, semmilyen allergiájuk nincs, teljesen egészségesek. Ez a gond ahogy jön-általában 4-6 hetesen, úgy el is múlik majd,olyan 4-5 hónaposan.
Infantilis diszkézia!
A baba érzi az ingert, de nem tudja egyszerre nyomni és elengedni, ezt kell megtanulnia. Ennyi, semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!