Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 100% anyatejes, 8 hetes babám...

100% anyatejes, 8 hetes babám szenved, mert nem tud kakilni. Mivel próbálkozzak még?

Figyelt kérdés

A dokinő minden étkezés előtt 10 csepp Espumisan-t javasolt, illetve napi 5 csepp Biogaia-t. Próbáltuk a Beba Care Fibre-t is, miután 1 hétig nem tudott kakilni, 2 por után kakilt, de 3 nap után megint kínlódik, nem alszik jól, sír, fáj a hasa, azóta sem volt széklete. (5 napja) Az Espumisantól kevesebb a szélgörcs, itt tényleg a kakilás a gond.

Saját háziorvosom kamillateát javasolt, én tartok tőle.

Kinek mi vált be?

Pocaktorna, melegvizes palack, lázmérő minden alkalommal bevetve.

dec. 2. 09:07
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
73%

9, az nem a csodás anyatej, hogy vergődik meg erőlködik a kisbaba és csak pár puki jön ki neki. 5 napig nem kakilni borzasztó egy anyatejes babának is. Pláne, ha elkezd nem aludni a hasfájás miatt.

1 hónapig kaki nélkül egy kisbaba? Ne viccelj, annak a babának bélcsavarodása volt.

dec. 2. 13:52
 12/38 anonim ***** válasza:
83%

#9! 🤦🏽‍♀️Ja, igen. Akinek 50évesen problémája lesz, annak véletlenül sincs köze az utóbbi 48év életmódjához, csakis az első 2 év mellékhatása érkezett 48év késéssel. Te ezt komolyan is gondolod amúgy?

Akkor mondd már meg, az én 100%anyatejes babámból miért robbant ki naponta 5x a zöld fos? Mert a doki szerint annyit eszik, hogy képtelenség megemészteni.

dec. 2. 14:22
 13/38 anonim ***** válasza:
83%

Ahogy itt neki ugrottak a 2-esnek, meglepődtem.

Gyerekorvos (!!!) javasolta a cukros kamillateát (4-5 ml, amit Nurofen-csővel adtam), 2016-ban, szóval nem a múlt században.

A doktornő azóta már nyugdíjba ment, de azon a környéken (Bp egyik kerülete) elég ismert és közkedvelt volt, mi is szándékosan választottuk.

3. gyereknél már nem ott laktunk, nem hozzá jártunk. Ott is volt ez a probléma, szélcsövet használtunk, de az ottani gyerekorvos mondjuk nem is ért sokat.

A Laevolac amúgy nem rossz, ha enyhe esetre kell.

Espumisan, Bioagaia kakilásra tényleg nem ér semmit.

dec. 2. 15:10
 14/38 A kérdező kommentje:
Igen, a háziorvos, aki javasolta, a 30-as évei elején jár, és kendőzetlen őszinteséggel mondta, hogy ez a sok drága csepp semmit nem ér... Saját tapasztalata alapján javasolta a kamillateát, de jelenleg már nem tudom, mit merjek adni a babámnak.
dec. 2. 15:35
 15/38 anonim ***** válasza:
26%

Kamillateát semmiképp. Cukrosat meg pláne.

Kérdezd meg a laktát cseppet, mert ez teljesen úgy hangzik, mint a csecsemőkori laktózérzékenység.

A kamilla szárít és irritál, le is van írva a szakirodalomban. Nem itatod, nem áztatod benne a gyereket. Az espumizan tulajdonképpen csak átmegy rajta, nem emészti, hanem segít siklatni az emésztést. A biogaia pedig jótékony baktériumtörzsekkel van tele.

D-vitamint adsz neki? Külön, vagy a biogaiasat? Mert sok baba nem tudja tolerálni a glicerines d-vitamint.

A biogaia konkrétan emésztést segít azzal, hogy a lebontó baktériumokat elszaporítani igyekszik az emésztőrendszerben. Aki azt mondja, hogy a kakihoz nem ér semmit, az képtelen elolvasni a betegtájékoztatót vagy csak értelmezni nem tudja.

dec. 2. 18:29
 16/38 anonim ***** válasza:
65%

“ Aki azt mondja, hogy a kakihoz nem ér semmit, az képtelen elolvasni a betegtájékoztatót vagy csak értelmezni nem tudja.”

Tehát ha le van írva valami, akkor úgy van, mindegy, mik a valós tapasztalatok.

Értem…

dec. 2. 18:33
 17/38 anonim ***** válasza:
69%

16, de őszintén: szerinted mi alapján van leírva a betegtájékoztatóba? Vagy te voltál az egyik fejlesztő biomérnök?

Imádom, hogy ti, sarki mancimamik okoskodtok arról, hogy egy gyógyhatású készítmény mire jó meg mire nem. Közben meg van jó esetben valami bolti eladói szakmátok…

dec. 2. 18:37
 18/38 anonim ***** válasza:
75%

Nem kéne kiforgatni és degradálni senkit, személyeskedni főleg nem.

A lényeg, amit ha képtelen vagy felfogni, akkor is tény:

Ha valami 10-ből 8 embernek használ, de benne vagy abban a 2-ben, akinek pont nem, kurwára nem vagy kisegítve a kutatások eredményeivel.

dec. 2. 18:44
 19/38 anonim ***** válasza:
56%

Jézusom, de korlátolt vagy… 10/8 embernek segít a kakiban, tehát igen, erre lett kitalálva, a maradék 2 pedig a hibaarány vagy más gondja van.

A kutatás eredménye az, hogy 10/8 embernek segít. De komolyan egy büfé-ruhatárosnak magyarázok ilyesmit, aki semmit nem konyít a mikrobiológiához…

dec. 2. 18:48
 20/38 anonim ***** válasza:
75%
Én is adtam a Biogaiat, az egyik nagytudású gyerekorvost kérdeztem, azt mondta annyi erővel dobálhatom a pénzt a kukába is. Ugyanis a hatóanyagát amyatejből izolálták, tehát ha szoptatod egy full felesleges dolog+ egyre több cikk és tanulmány jelenik meg, hogy a probiotikum csak egy jó biznisz és haszna 0.
dec. 2. 19:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!