Éjszakára bekapcsolva hagyjátok a fűtést a babaszobában? Hány fok van nálatok így télies időben?
"Akkor ma nálatok 20 fok van? Itt mínusz 2-vel indult, most van 1 fok."
-2 van nálatok bent? Akkor nem csodálom, hogy fáztok! 😅
Eddig azt hittem, hogy a benti hőmérséklet a téma.
Nálunk most kint 10 fok és szikrázó napsütés, körbesütötte a házat, így fűtés nélkül 22 fok van bent, szinte tüzel a parketta. Automata légcserélőnk van, így az oxigénellátás is folyamatos, nem kell kihűtenünk a házat hozzá.
Nálunk is 18 fokon van éjszaka a termosztát, de ez nem azt jelenti, hogy 18 fok van bent, hanem hogy akkor kapcsolna, ha lehűlne. 🤦
De egyáltalán nincs kint elég hideg ahhoz, hogy lehűljön addig. Ahhoz túl jó a szigetelés.
Az esti nagy szellőztetés után van bent 20-21, ami nálunk még meleg is kicsit az alváshoz, de azért elviseljük.
Nincs rajtunk pufajka, még a vastag pizsi se került elő és nyári paplannal takarózunk. Amikor csecsemők voltak, akkor ilyen időben hosszú ujjú body és 2 togos hálózsák volt rajtuk.
Egyikük se beteges, nem fázós. A fázós én vagyok a családban.
Én most pólóban melegítőben vagyok, a gyerekek meg leggingsben.
21es, Én is és a gyerekeim is. De a szüleim pl bírják, mondjuk ők amiatt is, mert spórolnak, anya azért fázik néha, de ők inkább kabátba aludnának csak fűtésre ne keljen költeni. Lehet itt is az van benne, sok helyen van így ahogy hallom.
22es Azt hittem kint van 20 fok, már meglepődtem. :D Félreolvastam, elnézést. Nem -2 van, írtam, fixen 22-23 fok, ezzel elvagyunk mind. Végül is a lényeg, hogy a családnak oké legyen, ha ti -2-be érzitek jól magatokat az is oké, senki más döntése ez nem lehet. Mások vagyunk mind. Írországot és Angliát javaslom egyébként az ilyen hidegkedvelőknek. :D Van mindkét helyen barátnő családdal, ott kellően lehűl, hogy jó lehessen. Szikrázó napsütés? :D Itt a ködtől nem látok 3 fokkal. A légcserélő viszont tök jó dolog.
23, A betegség hogy jön ide? 2,5 éves lányom 2x volt beteg közösség mellett is a 22-23 fokkal. :D Immunrendszer, genetika. Mamámnál konkrétan bugyiba lehetett élni mindig gyerekként olyan brutálisan fűtöttek éjjel nappal, levegőt nem lehetett kapni, de sosem volt beteg, most 80+-on sem. Nem ettől függ. Fázós én is vagyok viszont. Szerintem ha valakinek a gyereke fázna 19 foknál, akkor ugye nem hagynátok úgy ahogy most? Mert itt most olyan gyerekekről írtok, akik legyezővel alszanak 19 fokba, mert olyan melegük van, ez oké, akkor itt is lenyomnánk még akkor is, ha én fáznék, de HA fáznának, nyilván nem ezt írnátok, hanem megtennétek mindent értük gondolom. Vagy is remélem, hogy nem hagynátok fázni. 24 voltam.
Vicc amúgy hogy ebből is majdnem vitát generálnak a hidegkedvelők. :D Komolyan legközelebb legyen már abból is, hogy kinek mennyi alvás elég naponta. :D
A hőérzet relatív. Az irodában 22 fokban hideg az orrom, fagy a lábam, meg akarok halni, mert ott 8 órában a gép előtt ülök.
Ugyanebben a hőfokban otthon melegem van, mert ott teszek-veszek, nem csak ülök/fekszek. De ugyanígy a gyerekek is mozgásban vannak.
A múlt héten otthon voltam HO-ban a kisebbel (azaz ültem a gép előtt). Kapcsoltam a fűtést 21,5-nél 22,5- re, mert fáztam melegítő, köntös kombinációban, mire a kicsi jött, hogy "anya melegem van". Rajta nem volt több mint egy póló, rövid nadrág.
Ezért nálunk nincs több 21-nél, ha a gyerekek is otthon vannak. Este pedig 19 fokon hagyjuk, de nem indul be itt se.
Ha fázósak lennének?
Hiszek abban, hogy nagyrészt szoktatás. Én 28 fokos panelben nőttem fel, fázós is vagyok. Férjemék nem fűtöttek túl, bírja is a hideget.
Az első közös évünket egy rossz fűtésű albérletben töltöttük, ahol a konyhában csak a sütő volt "hőforrás", egyébként 15 fok volt, a szobában meg nagy nehezen 18. Azt hittem belepusztulok. De érdekes, hogy amikor jobba költöztünk, egyszerűen nem esett jól a 25 fok, egyre tekertem lentebb, míg a 21-22 lett a kellemes. A gyerekek meg ebbe születtek és jobban szeretik a hideget.
(Nyáron viszont a 40+ is vígan veszik nyaraláskor.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!