Kinek mi a véleménye a kórházban hagyott csecsemőkről, akik nem kerülnek nevelőszülőhöz, betegség nélkül évekig a kórházban vannak?
Engem nagyon megviselt, főleg hogy egyszer a kórházban láttam egy kislányt, aki mellett senki nem volt csak rázárták a rácsos ágyat és egész nap ott feküdt sírás és semmi nélkül.
Egyszerűen felfoghatatlan, hogy ezek a gyerekek annyira elhagyottak, hogy már nem is sírnak.
Hogy bírják ezt elviselni ezt a nővérek, akik nap mint nap elmennek mellettük szó nélkül?
Nekem van nővér ismerősöm, ugyan budapesti kórházban, de azért ez nem olyan fekete-fehér, ahogy a sajtó láttatni szeretné, hogy egészséges, szőke, fehér újszülött babák lógnak fürtökben a csilláron, csak a láncdohányos 1938-ban született gonosz nővérek bezárják őket a spájzba, ne is lássa senki.
A valóságban ezek általában súlyos beteg cigány babák, akik drogos és/vagy alkoholista és/vagy hajléktalan anyáktól származnak, olyan állapotban, amire nincs alkalmas nevelőszülő, aki fogadni tudná, vagy akarná. A nővéreknek sokszor segítenek önkéntesek, kiságyakkal, ruhákkal, játékokkal, és próbálnak nekik mindent megadni, sokat dédelgetik őket, de ez nem a munkájuk hivatalosan, így ha nem jut rá idő, muszáj hagyniuk.
A látszólag fehér és látszólag egészséges babákat többnyire nevelőszülőkhöz viszik és ők hamarabb is kerülhetnek örökbefogadásra. A kórházban "ragadt" babák inkább a problémásak.
Természetesen ez igazságtalan, nehéz és szomorú, de azok a nővérek sem "csak átlépnek" felettük, nagyon is megviseli őket, de nekik bírniuk kell, vagyis valamennyire el fogják távolítani magukat érzelmileg. Ha nem így lenne, megkattannának.
Nekem eddigi életem egyik legmegrázóbb élménye az volt,mikor egy 2-5 év közötti cigány kisfiú volt teljes öntudatlan állapotban gépekre kapcsolva.
Én nagyon sokat voltam kórházban a gyerekemmel. Egyszer megkérdeztem az egyik nővért,mi a helyzet azzal a kisfiúval.
Mondta, hogy olyan epilepsziás rohama volt,hogy károsodott az agya. És otthagyták!
Sajnos nem emlékszem pontosan, hány éves volt, de 2-5 közt valahol.
Többé nem látogatták meg. Egyedül feküdt a leghátsó szobában....
Minimum 10 éve volt,de szerintem sosem fogom elfelejteni.
Olyan magányosságot még nem nagyon láttam addig.
És ő nem kisbaba volt. Nem újszülött....
😞
Te alapjaiban nem érted a dolgot. Nem azért "váratják" a párokat, mert csak fehér babát akarnak, és ezzel büntetik, hogy "válogatnak", hanem mivel sokan akarnak fehér kisbabát, és abból van a legkevesebb adoptálható, sok-sok év, mire sorrakerülnek.
Elhiszem. Ettől függetlenül sokat kell várni egy újszülöttre. Minket pl. senki sem akart érzékenyíteni, nem húzták a szájukat a származási kikötés miatt.
Ismerősi körben roma babát 1-2 év alatt kaptak. A fehér bőrű az 5-7 év.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!