Kinek mi a véleménye a kórházban hagyott csecsemőkről, akik nem kerülnek nevelőszülőhöz, betegség nélkül évekig a kórházban vannak?
Engem nagyon megviselt, főleg hogy egyszer a kórházban láttam egy kislányt, aki mellett senki nem volt csak rázárták a rácsos ágyat és egész nap ott feküdt sírás és semmi nélkül.
Egyszerűen felfoghatatlan, hogy ezek a gyerekek annyira elhagyottak, hogy már nem is sírnak.
Hogy bírják ezt elviselni ezt a nővérek, akik nap mint nap elmennek mellettük szó nélkül?
A Belügyminisztérium szerint a gyerekek általában három hét és tizenkét hónap közötti időt töltenek az egészségügyi intézményekben.
Akkor azt állítod hogy a belügyminisztérium hazudik?
Szar az egész, ahogy van :(
Örökbefogadó pár vagyunk, 1.5 éve megvan már a határozatunk 0-2 éves gyerekre, rég elvégeztük a tanfolyamot, elfogadóak vagyunk származás és eü kérdésekben, és még nem kaptunk babát. Egyébként az a kórház a sok otthagyott babával, amit mutattak a hírekben, 1 km-re sincs tőlünk.
A kórházakban nem egészséges babák vannak otthagyva, hanem betegek.
Én gyerekkoromban és fiatal koromba sokat voltam kórházba, és a gyerekemmel is párszor, meg a felülvizsgálatoknál is kórházba megyünk.Igen, vannak kórházban élő gyerekek,de mindnek valami baja volt.
Amikor 4,5 hónaposan bekerült baleset miatt a gyerekem,ott is volt egy baba,súlyos szívbeteg volt.Igen sokat volt egyedül,de amikor tehették babusgatták.
Aztán amikor az endokrinológián volt a gyerekem, ott volt 3 gyerek is,súlyos betegek voltak, fejlődési rendellenességük is volt.
A múltkor a felülvizsgálaton voltunk, akkor is találkoztunk 3 gyerekkel,azok nagyok voltak már, egy tolókocsis teljesen magatehetetlen,egy down szindrómás(és szívbeteg), és egy mikrokefáliás(szondán táplált) gyerek,mind a kórházban élnek, mert nem sem nevelőszülőhöz, se lakásotthonban nem megodott a gondozásuk, a súlyos egészségkárosodásuk miatt.
Szóval én még nem láttam ,egészséges gyereket huzamosan kórházba élni.
Illetve vannak azok a gyerekek, akik "nincsenek "otthagyva, de nincs velük hozzátartozó,mert mondjuk a nőnek van 8 másik gyereke,akit gondozni kell.Mégis, a betegségük miatt kórházban vannak.
"De a nővérek, akik mellettük vannak hogy tudják ezt csinálni"
Úgy tudják csinálni, hogy VELED ELLENTÉTBEN, aki ugye ezt otthon, meleg szobából, a kényelmes kanepéról, párás tekintettel olvasod, meg sajnálkozol mondjuk egy fél délutánt, minden egyes nap az arcukba kapják, napi 8-12 órában. Nem csak egy index cikk erejéig értesülnek róla, hogy aztán egy kicsit lehessen lamentálni, majd ott folytatni az életet, ahol abbahagytad, hanem minden egyes nap. Világra segítenek egy csecsemőt, aki fogant olyan körülmények között, ahogy, majd végig nézik, ahogy a nyilvánvalóan deklasszálódott, perifériára szorult, nehéz sorsú anyuka elmegy - és köztük is vannak olyanok, akiknek éppen akkora lelki teher ott hagyni, mint amekkora neked lenne, csak nekik nincs választásuk - és ott marad nekik. Ők meg próbálnak valahogy valamilyen életet biztosítani szerencsétleneknek olyan körülmények között, amit egy átlag magyar közkórház ad (itt hívom fel a figyelmed, hogy ha tényleg annyira megvisel, akkor egészen nyugodtan küldhetsz ezeknek a gyerekeknek ruhát, plüss mackót, pelenkát, de önkéntes alapon is be lehet menni dédelgetni őket) úgy, hogy nem nőhet hozzá nagyon a szívükhöz, hiszen ha viszik őket, az annyira megviselné a mentális egészségüket, ami nyilvánvalóan így is eléggé meggyötört, hogy nagyon gyorsan el is tűnnének a rendszerből ezek a szakdolgozók. A legtiszteletreméltóbb munkát végzik, amit ember végezni tud. Ha segíteni nem tudsz, legalább ne ítélkezz.
Akik unblock kijelentik, hogy ilyen nincs, nem olvasnak híreket? Nemrég a csapból is ez folyt.
Ha nem olvasnak, ok, de akkor hogy tudnak ilyen magabiztos kijelentést tenni, hogy ilyen nincs? Én sem akartam elhinni, de sajnos van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!