Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A beteg nagytesó állandóan a...

A beteg nagytesó állandóan a kicsit szeretgeti. Nem ér neki a szó. Ilyenkor ti hagyjátok?

Figyelt kérdés

70%-ban egy 4 év körüli és egy 3 hós babával vagyok itthon. Imádjak egymást, aminek nagyon örülök, de ha a nagy beteg bújósabb, mint máskor. A kicsihez állandóan nagyon közel megy es az "arcába" magyaráz.

Kedvesen elmagyaráztam neki sokszor, hogy messzebbről, csak a lábàt simizze, de abszolút nem ér neki a szó. Már feladtam... Csak bánt a lekiismeret, hogy most így szepen lefertőzi..

jún. 1. 10:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
30%

4 éves,és már feladtad a nevelését? Az komoly...

Ha a kicsi arcába bújik,mehet a szobájába. Kész. Te vagy a felnőtt. Vagy nincs édesség. Nincs telefon/tévé.

jún. 1. 10:23
 2/14 anonim ***** válasza:
42%
Ne haragudj, de hogy tud közel menni a 3 hónaposhoz, ha te nem akarod? Kösd magadra a picit, tedd be a kiságyba arra az időre, vagy ülj be közéjük es told arrebb a nagyot. Ne haragudj, de egy 3 hónapost pofonegyszerű megvedeni. Az 1 evest, aki jön-megy, na az nehéz, de egy 3 hónapost...
jún. 1. 10:43
 3/14 A kérdező kommentje:

1-es: Nem a nevelését adtam fel, hanem ezt a helyzetet. Amúgy nem átlagos viselkedésű a nagyobb. Senkire nem hallgat. Anyám 3 gyereket felnevelt, mind 3 hallgatott rá, de az enyém rajta is kifog. Pont ő volt kettőjükkel kicsit a múltkor, ő sem bírta a nagyot lerázni a kicsiről. Az apjára sem hallgat. Azért nagy hiba lenne megbüntetni a nagyot, mert szeretgetné a kicsit. 2 hetente napi 8-10 büntetés csak traumatizálná őt.

2-es: Neked van gyereked?

Nem tarthatom magamon 0-24-ben a kicsit. Ha beteszem a kiságyba 3 mp perc múlva ott terem a nagy. Odaállok, jön a másik irányból. Leülök szoptatni, ott terem a nagy. Már nem érdeklik se a játékok, se a tv, se a tablet, csak jön szeretgetni. Ha félévente lenne beteg próbálnám jobban tiltani, elszeparàlni, de ovis, 2 hetente beteg es nincs segítségem, nem zárhatok be hetente 1 hétre egy még 4 évet be nem töltött gyereket egy szobába.

jún. 1. 10:53
 4/14 anonim ***** válasza:
54%

Egy 4 évet be nem töltött gyereknek se tabletet, se tévét nem kellene adnod.

Ahhoz elég nagy, de ahhoz nem, hogy erélyesen rászólj, hogy NE menj a kicsihez?

Érdekes.

Ha "nem átlagos", vidd a szakszolgálathoz, pszichiáterhez...!

Vagy magad fordulj segítséghez!

Tényleg nevetséges, hogy nem tudod elszeparálni a 3 hónapostól, ha ez a vágyad.

Nekem valóban nem átlagos a nagyobb, autista, mégis megoldottam, hogy ne nyalja össze a nagy a kicsit, amikor beteg volt.

Nyilván addig volt működőképes, amíg a kicsi nem volt önállóan a nagy fenekében.

jún. 1. 10:59
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

Féltékeny.

Ne,vagy kevésbé feltűnően csináld ezt a babavédést. Úgy fogja fel, hogy a pici az értékesebb, vele foglalkozol többet illetve átöleled a szoptatáskor, és kapcsolódni szeretne, ami érthető. Engem is idegesítene az hogy összeköhögi, de az sem állapot, hogy folyamatosan lesed, hogy közel megy-e a picihez. Őt az anyatej remélhetőleg megvédi, a naggyal pedig ki kellene találnod izgalmas, "nagyos" dolgokat. Ő okos, neki már szabad tésztát gyúrni, borsót fejteni (csak ne dugja az orrába😱), zoknit párosítani, megszámolni a krumplit. Vannak a neten mozgatós feladatok is (szivaccsal,

lavórral, kislabdával sorversenyszerű, ügyességi feladatok). Egy idő múlva nem lesz már olyan érdekes a kisbaba és ahogy reagálsz a közeledtére.

jún. 1. 11:07
 6/14 anonim ***** válasza:
93%
Egy háztartásban nem lehet teljesen elkülöníteni őket. Ha a magy beteg, akkor te is talàlkozol a kórokozòkkal, és az ellenanyagok benne lesznek a tejedben. Én hagynám, hagy szeretgesse, örülnék, hogy elvan vele és nem utálja.
jún. 1. 11:20
 7/14 anonim ***** válasza:
92%

Igazabol ha mar beteg a nagy, halalosan mindegy hogy mit csinalsz, elkaphatja a kicsi is meg ti is, hiszen egy haztartasban eltek.

Szinte csak a szerencsen mulik, hogy most elkapja vagy sem.

jún. 1. 13:09
 8/14 anonim ***** válasza:
21%
Engem az sokkol hogy egy 4 éves mit keres 70%ban otthon.Nem jár óvodába? Óvodában dolgozom a gyerekem 4,5hós és ért a szóból érdekes.
jún. 1. 13:32
 9/14 anonim ***** válasza:
92%

Beteg a gyerek 8-as, azert van otthon.

Ezt mint ovodai dolgozonak, magyarazni kell? Gondolom sokat beteg, passz.

A 4,5 hos gyereked szot fogad? Aha, oke. 🤣🤣

Majd gyere vissza, ha nagyobb lesz.

jún. 1. 13:54
 10/14 anonim ***** válasza:
57%
Igen, bocsi és köszi 9es, utólag visszaolvastam a kérdező hozzászólását hogy beteg a nagyobbik. Azt is elírtam hogy 4.5 hós, négy és fél éves ;)
jún. 1. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!