A beteg nagytesó állandóan a kicsit szeretgeti. Nem ér neki a szó. Ilyenkor ti hagyjátok?
70%-ban egy 4 év körüli és egy 3 hós babával vagyok itthon. Imádjak egymást, aminek nagyon örülök, de ha a nagy beteg bújósabb, mint máskor. A kicsihez állandóan nagyon közel megy es az "arcába" magyaráz.
Kedvesen elmagyaráztam neki sokszor, hogy messzebbről, csak a lábàt simizze, de abszolút nem ér neki a szó. Már feladtam... Csak bánt a lekiismeret, hogy most így szepen lefertőzi..
4 éves,és már feladtad a nevelését? Az komoly...
Ha a kicsi arcába bújik,mehet a szobájába. Kész. Te vagy a felnőtt. Vagy nincs édesség. Nincs telefon/tévé.
1-es: Nem a nevelését adtam fel, hanem ezt a helyzetet. Amúgy nem átlagos viselkedésű a nagyobb. Senkire nem hallgat. Anyám 3 gyereket felnevelt, mind 3 hallgatott rá, de az enyém rajta is kifog. Pont ő volt kettőjükkel kicsit a múltkor, ő sem bírta a nagyot lerázni a kicsiről. Az apjára sem hallgat. Azért nagy hiba lenne megbüntetni a nagyot, mert szeretgetné a kicsit. 2 hetente napi 8-10 büntetés csak traumatizálná őt.
2-es: Neked van gyereked?
Nem tarthatom magamon 0-24-ben a kicsit. Ha beteszem a kiságyba 3 mp perc múlva ott terem a nagy. Odaállok, jön a másik irányból. Leülök szoptatni, ott terem a nagy. Már nem érdeklik se a játékok, se a tv, se a tablet, csak jön szeretgetni. Ha félévente lenne beteg próbálnám jobban tiltani, elszeparàlni, de ovis, 2 hetente beteg es nincs segítségem, nem zárhatok be hetente 1 hétre egy még 4 évet be nem töltött gyereket egy szobába.
Egy 4 évet be nem töltött gyereknek se tabletet, se tévét nem kellene adnod.
Ahhoz elég nagy, de ahhoz nem, hogy erélyesen rászólj, hogy NE menj a kicsihez?
Érdekes.
Ha "nem átlagos", vidd a szakszolgálathoz, pszichiáterhez...!
Vagy magad fordulj segítséghez!
Tényleg nevetséges, hogy nem tudod elszeparálni a 3 hónapostól, ha ez a vágyad.
Nekem valóban nem átlagos a nagyobb, autista, mégis megoldottam, hogy ne nyalja össze a nagy a kicsit, amikor beteg volt.
Nyilván addig volt működőképes, amíg a kicsi nem volt önállóan a nagy fenekében.
Féltékeny.
Ne,vagy kevésbé feltűnően csináld ezt a babavédést. Úgy fogja fel, hogy a pici az értékesebb, vele foglalkozol többet illetve átöleled a szoptatáskor, és kapcsolódni szeretne, ami érthető. Engem is idegesítene az hogy összeköhögi, de az sem állapot, hogy folyamatosan lesed, hogy közel megy-e a picihez. Őt az anyatej remélhetőleg megvédi, a naggyal pedig ki kellene találnod izgalmas, "nagyos" dolgokat. Ő okos, neki már szabad tésztát gyúrni, borsót fejteni (csak ne dugja az orrába😱), zoknit párosítani, megszámolni a krumplit. Vannak a neten mozgatós feladatok is (szivaccsal,
lavórral, kislabdával sorversenyszerű, ügyességi feladatok). Egy idő múlva nem lesz már olyan érdekes a kisbaba és ahogy reagálsz a közeledtére.
Igazabol ha mar beteg a nagy, halalosan mindegy hogy mit csinalsz, elkaphatja a kicsi is meg ti is, hiszen egy haztartasban eltek.
Szinte csak a szerencsen mulik, hogy most elkapja vagy sem.
Beteg a gyerek 8-as, azert van otthon.
Ezt mint ovodai dolgozonak, magyarazni kell? Gondolom sokat beteg, passz.
A 4,5 hos gyereked szot fogad? Aha, oke. 🤣🤣
Majd gyere vissza, ha nagyobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!