Baba hason altatás / duzzadt szem ? Van valami baja?
Sziasztok!
Sajnos nem kaptam sehol erre érdemleges választ , így próbálkozom itt hátha valaki tapasztalt akárcsak hasonlót!
A helyzetünk az , hogy a 6hetes kisfiam elég rossz alvó , így egyik éjszaka mikor már mind a ketten végkimerülésben voltunk, hasra fektettük a kicsit .. nem is kell mondanom egyből elaludt . 2-2,5órat szundított így, majd ébredés után brutálisan be volt dagadva az a szeme ami “alul” volt (ezen a szemén feküdt) jól megijedtünk , azt mondta akkor az orvosunk, hogy (huzat,baci stb) betudtuk annak , kapott cseppet de mar az nap délutánra jobb lett sokkal . A múlt ejszaka ugyan ez volt a helyzet aludt hason 2orahosszat , csak a másik oldalon, es az az oldali szeme is bedagadt ugyan úgy . Találkozott valaki hasonlóval? Jelezhet ez valami komoly bajt? Ami fontos lehet hogy vákuummal született 22óra vajúdás után.
Köszönöm előre is !
A kettönek nem sok közel lehet egymáshoz, nekem mindegyik gyerekem (négy) csak hason tudott aludni, de soha nem dagat be a szemük.
Ami lehetséges, hogy a lepedőben maradt egy csomó mosószer/öblítő és az ingerli azt a szemét, amelyik tömenyen kapja a vegyszermaradékot. (És pont ezért soha nem használok semmiféle öblítőt)
Az én gyerekeim is hason aludtak babaként. Egyszer volt, hogy nem vettem észre az egyiknél hogy bukott, akkor a fél arca teljesen bepirosodott, másnap múlt el.
Ez alapján én is a lepedőtökre/matracra tippelnék, hogy abban van valami baci.
Amikor ilyen pici volt a lányom, gyakran előfordult, hogy amelyik oldalán feküdt, az a szeme beödémásodott. Mindig hason aludt.
Mondjuk akkor nagyon meleg nyár volt, így a kettő együtt fejtette ki ezt a hatást.
Nálatok mennyire van meleg?
Elég meleg van nálunk , 24;24,5fok . Tudom hogy sok, már többen felhivták rá a figyelmem. Első baba , így mindentől is féltem/ném 😵💫
Akkor lehet a mosószer oblito kombo a baj . Ahogy az egyik szemén kijött azonnal kimostam mindent , de ugyan azzal , megpróbálkozom a váltással .
Nagyon köszönöm a válaszokat
Babák mellett öblítöt nem szabadna használni (a babaöblítöt meg az anitallergént sem), sok tiszta vízzel kell öblíteni.
Mosószert kb fele annyit ajánlott használni, mint amit szoktak, mert a legtöbb ajánlás erösen túladagolt.
A szobahömérsékletet meg tartsd 20 fok közül, ne magasabban, mert a gyerek légutjai tönkre mennek a nagy melegtöl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!