1 vagy 2 gyerek?
Figyelt kérdés
Melyik a jobb ha egyke marad a gyereked vagy ha van tesója?
Nálunk ha most összehoznánk a másodikat 4 év különbség lenne.
Ki mit tapasztalt amikor megszületett a második gyerek,mi lett jobb és mi lett rosszabb?
A 4 év korkülönbséggel lehet még jó testvéri kapcsolat?
Előre is köszönöm a válaszokat.
ma 11:42
2/13 anonim válasza:
Ez lutri. 3 testvérem van, 2 nővérem, és egy húgom. Az idősebbik nővérem 9 évvel idősebb, vele olyan semmilyen a kapcsolatom. A fiatalabbik nővérem 15-16 hónappal idősebb, állandóan öltük egymást gyerekként, mostanra kb nincs kapcsolat, csak karácsonykor szia-szia. A húgom 4,5 hónappal fiatalabb, mindig is imádtuk egymást, szóval összességében szerintem nem feltétlen kor függvénye, de általánosságban egy kicsit nagyobb korkülönbséggel (persze nem túl naggyal) jobb szerintem általában a testvérek közt a kapcsolat, mert kisebb a testvérféltékenység esélye. Bár fene tudja, a mostohafiam 11 évvel idősebb a férjemmel közös kisfiunknal, az elején mégis látszott féltékenység, mert ő egy tipikus kései gyerek volt férjem előző kapcsolatában, szintén sokkal idősebb testverekkel, és el lett nagyon kényeztetve. :D én akarok még majd második gyereket, szerintem olyan 2,5-3 év korkülönbséggel, mert férjem nem mai legény már, én hiába vagyok még csak 26 😂 ne testvért szülj, hanem második gyereket, ha akarsz, ezt nektek kell érezni a pároddal..és sok múlik a nevelésen is, hogy milyen testvérek lesznek.
3/13 A kérdező kommentje:
Persze második gyereket szeretnék,de magamból kiindulva szeretném ha a kislányom is örülne a tesónak, azt is nézem,hogy a kislányomnak is jó-e ha 4 év különbséggel kapna tesót. Nálunk tesómmal 7 év különbség van és nem lett nagyon jó a viszonyunk ,inkább olyan semmilyen.
ma 11:52
4/13 anonim válasza:
Ezt nem lehet megjósolni. A gyerekek személyiségétől, nemétől is függhet.
Nálunk is 7 év volt a tesómmal, és nagyon jó viszonyunk volt, felnőttként is az, csak ritkán találkozunk.
5/13 anonim válasza:
Nem lehet tudni előre. 2 tesóm van, abból az egyikkel nem tartom a kapcsolatot, a másik meg nagyon messze él, de vele jó a viszony. A kisfiamnak szinte biztos nem lesz már testvére, pedig én több gyereket akartam. Na, de ha nekem se lenne, unokatesója se lehetne😁 Így van egy, ő is egyke, valószínűleg az is marad.
6/13 anonim válasza:
#2! "húgom 4,5 hónappal fiatalabb, mindig is imádtuk egymást"
Az meg hogy? Féltesó vagy elírás?
7/13 anonim válasza:
Szerintem sokkal jobb egykének lenni, én szerettem az lenni.
9/13 anonim válasza:
"Persze második gyereket szeretnék,de magamból kiindulva szeretném ha a kislányom is örülne a tesónak, azt is nézem,hogy a kislányomnak is jó-e ha 4 év különbséggel kapna tesót." Ebben a kérdésben kizárólag te és a férjed dönthettek. Egy 4 éves kisgyerek azt sem tudja eldönteni, hogy a borsófőzeléket szereti-e, reggel még igen, délután még nem. Persze, örül neki (vagy nem), mert fogalma sincs mit jelent VALÓJÁBAN, A HÉTKÖZNAPOKBAN ha testvére születik. A 4 év korkülönbség már necces, kevés olyan időszak lesz, amikor valamelyik gyerek erős kompromisszumkészsége (és itt tipikusan a nagy lesz a hunyó) nélkül tudnak együtt játszani. De olyan is van, hogy nagyobb korkülönbséggel lesznek nagyon jó tesók, és olyan is van, hogy kis korkülönbséggel nem képesek együttműködni, akár mert olyan a személyiségük vagy a szülők cseszik el - TI döntsétek el, szeretnétek-e második gyereket, annak minden előnyével és hátrányával!
10/13 anonim válasza:
Én csak annyit tudok írni, hogy bátyám és köztem 12 év van. Sosem voltam rákenyszeritve, neki már azért saját sulis baráti köre volt, járt ki stb De a furdetesemre mindig otthon volt, mert segíteni akart. Rengeteget játszott velem, tanitgatott. Ez ment amíg elkoltozott, aztán továbbra is napi szinten tartottuk a kapcsolatot, hiányoztunk egymásnak és idővel mondhat i legjobb barátok lettünk, egyedül mi tudunk egymasrol mindent. Külföldön él, de minden nap írunk, pár naponta vagy ha van valami videózunk, nyaranta pedig egy hónapot van otthon, együtt megyünk mindenféle. Szóval nejem teljesen pozitív a nagyobb korkulonbseggel a tapasztalatom. Nem igaz hogy nem tudnak együtt játszani, te is felnőtt vagy mégis tudsz a gyerekeddel játszani. Egy nagyon meg már megerti, hogy a másik még kicsi, vele hogy lehet játszani. 2-3 év különbséggel még nem empatikus, nem alkalmazkodó annyira a nagyobb sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!